Problems export camera

Forums: Problems export camera
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Problems export camera

Postby Natato » Sat Nov 05, 2011 8:12 pm

Natato Sat Nov 05, 2011 8:12 pm
Hi,
i read this post
viewtopic.php?f=31&t=9281
but the camera is not imported
in Octane.

use:

- Octane 1025_beta252
- Exporter 1024-06

help
kind regards

(Sorry my english is not perfect)
Intel Core i7_870 | Win7 64 | 8 GB ram | GTX760 x Octane | SketchUp 2013 | GIMP |
User avatar
Natato
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:55 pm
Location: Italy

Re: Problems export camera

Postby TIG » Sat Nov 05, 2011 9:07 pm

TIG Sat Nov 05, 2011 9:07 pm
The exporter was written for 1.24 - you are using 1.25 - but this shouldn't cause an issue...
but have you tried it with the 1.24 version of Octane with the same results ?
The issue that your link referred to was to do with 3DWH's files having some odd file/material naming...
I fail to see the relevance...
Did you set the Exporter's dialog setting to export the Camera as well as other settings ?
Post a screenshot of the dialog you use and with which you don't get the result you expect...
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Problems export camera

Postby Natato » Sat Nov 05, 2011 9:34 pm

Natato Sat Nov 05, 2011 9:34 pm
Even with 1.24 does not work ...
I attach screenshots,

thanks
kind regards
(Sorry my english is not perfect)
Attachments
2.png
opening at Octane
1.png
Export Scena/Camera SU
Intel Core i7_870 | Win7 64 | 8 GB ram | GTX760 x Octane | SketchUp 2013 | GIMP |
User avatar
Natato
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:55 pm
Location: Italy

Re: Problems export camera

Postby TIG » Sat Nov 05, 2011 9:41 pm

TIG Sat Nov 05, 2011 9:41 pm
The difference between 1.24 and 1.25 is not dramatic.
The exporter made specifically for 1.24 should work the same with 1.25.
I have just tested it and it works OK for me.
Your screen-shots were not attached properly.
Is the blue/Z axis 'up' in the SKP ?
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Problems export camera

Postby TIG » Sat Nov 05, 2011 9:46 pm

TIG Sat Nov 05, 2011 9:46 pm
Since I typed the last reply your images appeared!
They look fine to me :?

Can you post the SKP so I can test it?
You can send it by PM it if it's not for publication...
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Problems export camera

Postby Natato » Sat Nov 05, 2011 10:13 pm

Natato Sat Nov 05, 2011 10:13 pm
TIG, even with other files. Skp
the Camera is not exported Octane... :(

(Sorry my English is not perfect)
Intel Core i7_870 | Win7 64 | 8 GB ram | GTX760 x Octane | SketchUp 2013 | GIMP |
User avatar
Natato
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:55 pm
Location: Italy

Re: Problems export camera

Postby TIG » Sat Nov 05, 2011 10:46 pm

TIG Sat Nov 05, 2011 10:46 pm
I received your SKP by email.
I tried it and the results are OK for me...
With no resolution set
CaptureSKP.PNG
CaptureOCS.PNG

and with resolution set as the screen
CaptureSKP[RES].PNG
CaptureOCS[RES].PNG

Can you post a screenshot of your Octane settings ?
Here are mine...
CaptureOCSPrefs2.PNG
CaptureOCSPrefs4.PNG
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Problems export camera

Postby Natato » Sat Nov 05, 2011 10:55 pm

Natato Sat Nov 05, 2011 10:55 pm
I attach 2 screenshots...


(Sorry my English is not perfect)
Attachments
Preferences 2.png
Preference.png
Intel Core i7_870 | Win7 64 | 8 GB ram | GTX760 x Octane | SketchUp 2013 | GIMP |
User avatar
Natato
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:55 pm
Location: Italy

Re: Problems export camera

Postby Natato » Sat Nov 05, 2011 11:09 pm

Natato Sat Nov 05, 2011 11:09 pm
Incredible, I set "preferences"
but the result was always the same ...


(Sorry my english is not perfect)
Attachments
Octane.png
Intel Core i7_870 | Win7 64 | 8 GB ram | GTX760 x Octane | SketchUp 2013 | GIMP |
User avatar
Natato
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:55 pm
Location: Italy

Re: Problems export camera

Postby TIG » Sat Nov 05, 2011 11:11 pm

TIG Sat Nov 05, 2011 11:11 pm
Your OCS settings are incorrect.
They should ALWAYS be 'meters'.
You have 'centimeters' !!

ALSO many of your 'second' tab's options are NOT like mine ???
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm
Next

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Wed Oct 28, 2020 12:39 am [ UTC ]