volumetric medium texturing not working

Forums: volumetric medium texturing not working
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

volumetric medium texturing not working

Postby Pavlov » Fri Jul 19, 2019 12:54 pm

Pavlov Fri Jul 19, 2019 12:54 pm
hello,
in this scene i've a big box wiht transmissive material and a medium node plugged in, and i get a nice volume fog effect.
1.jpg

Now i'd like to have it a density variation in volume so i plug a map in Medium but nothing happens.
To keep it simple i tried a check texture, which is B/W so effect should be strongly noticeable. If i apply the map to Volume Box's material we see it's correctly sized and placed:
3.jpg

so i would expect a visible effect on volumetrics but nothing happens, no matter where i plug the node.
2.jpg


Is there a way to texturize density/scattering ?

thanks
Paolo
I7 960 3.2 GHZ - 6GB ram - GTS 250 display only - Asus GTX 470
Pavlov
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 85
Joined: Fri May 21, 2010 8:49 am

Re: volumetric medium texturing not working

Postby AndyM1969 » Sat Jul 20, 2019 9:55 am

AndyM1969 Sat Jul 20, 2019 9:55 am
Are you plugging the volume into the object surface material?
AndyM1969
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 148
Joined: Thu Jun 02, 2016 8:26 pm

Re: volumetric medium texturing not working

Postby Pavlov » Sun Jul 21, 2019 4:59 pm

Pavlov Sun Jul 21, 2019 4:59 pm
Yes, unsing a 100% transmissive material and plugging a medium there will give you a "fog box" like the one you see.
Better than medium into Rendertarget since you can control it's position and distance to camera - i.e. in this case i need fog to start at a given distance from camera and you cannot get this effect with Render target Medium.
Problem is it seems you cannot set local density/scatter, if you plug any map there it sill not obey to the map.

Paolo
I7 960 3.2 GHZ - 6GB ram - GTS 250 display only - Asus GTX 470
Pavlov
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 85
Joined: Fri May 21, 2010 8:49 am

Re: volumetric medium texturing not working

Postby dsol21 » Mon Jul 22, 2019 2:57 pm

dsol21 Mon Jul 22, 2019 2:57 pm
Are you using the actual Octane volumetric object to create this textured fog? As in - adding an Octane Fog Volume object - under the Custom Objects in item properties. If you do, then a texture node is available (that takes in standard Lightwave procedural textures) for the density
dsol21
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 02, 2018 10:12 am

Re: volumetric medium texturing not working

Postby Pavlov » Mon Jul 22, 2019 9:22 pm

Pavlov Mon Jul 22, 2019 9:22 pm
Hi,
no i'm using a box with a simple transparent material and a medium plugged into material.
I saw the volumetric object, i'll give it a try, thanks !
Paolo
I7 960 3.2 GHZ - 6GB ram - GTS 250 display only - Asus GTX 470
Pavlov
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 85
Joined: Fri May 21, 2010 8:49 am

Re: volumetric medium texturing not working

Postby AndyM1969 » Tue Jul 23, 2019 1:50 pm

AndyM1969 Tue Jul 23, 2019 1:50 pm
Yeah, use the volume object, make sure you triangulate the polygons in modeller, and you can plug Lightwave native procedurals for your texture.
AndyM1969
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 148
Joined: Thu Jun 02, 2016 8:26 pm

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Oct 24, 2019 1:32 am [ UTC ]