Arbitrary range

Forums: Arbitrary range
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Arbitrary range

Postby spigolo » Sat Jun 15, 2019 9:14 am

spigolo Sat Jun 15, 2019 9:14 am
I noticed that Octane on lightwave doesn't support the arbitrary range in the render properties.
I need to render only certain frames of a setup but and I wrote the frames to be rendered like 2-3-7 etc...
but after the first 2 it stops rendering.
Also in the past I noticed that it didn't worked ..is this a known limitation?
3dsign studio
Advanced visual communication
http://www.3dsign.it
spigolo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 248
Joined: Fri Jun 04, 2010 5:16 am
Location: Florence Italy

Re: Arbitrary range

Postby juanjgon » Sat Jun 15, 2019 4:57 pm

juanjgon Sat Jun 15, 2019 4:57 pm
This sounds like a bug. I'll check it.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7062
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Arbitrary range

Postby spigolo » Sun Jun 16, 2019 6:38 am

spigolo Sun Jun 16, 2019 6:38 am
What I can tell you for sure is that if you assign an arbitrary range like 3,5,7,11 after the last frame Octane restarts rendering
from the first frame...
3dsign studio
Advanced visual communication
http://www.3dsign.it
spigolo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 248
Joined: Fri Jun 04, 2010 5:16 am
Location: Florence Italy

Re: Arbitrary range

Postby spigolo » Tue Jun 18, 2019 5:56 pm

spigolo Tue Jun 18, 2019 5:56 pm
Hello Juanjo
have you cheked this bug?
It is very annoyng also as Octane restarts rendering and the only way to stop it is killing the process...
thx
3dsign studio
Advanced visual communication
http://www.3dsign.it
spigolo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 248
Joined: Fri Jun 04, 2010 5:16 am
Location: Florence Italy

Re: Arbitrary range

Postby juanjgon » Wed Jun 19, 2019 5:49 pm

juanjgon Wed Jun 19, 2019 5:49 pm
Sorry for the late reply. I'm trying to find and fix this issue for the next build right now ...

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7062
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Arbitrary range

Postby spigolo » Thu Jun 20, 2019 3:59 am

spigolo Thu Jun 20, 2019 3:59 am
Thanks!
3dsign studio
Advanced visual communication
http://www.3dsign.it
spigolo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 248
Joined: Fri Jun 04, 2010 5:16 am
Location: Florence Italy

Re: Arbitrary range

Postby juanjgon » Thu Jun 20, 2019 10:06 pm

juanjgon Thu Jun 20, 2019 10:06 pm
Ok. This problem seems related to a bug in LightWave. The LW team is aware of it, so I hope they could find a solution for the next LW build(s), but meanwhile, I've added a workaround in the plugin code that hopefully could fix this problem. I'll include this fix in the plugin builds.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7062
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Arbitrary range

Postby pixym » Fri Jun 21, 2019 4:21 am

pixym Fri Jun 21, 2019 4:21 am
Thanks Juanjo.
Work Station : MB ASUS X299-Pro/SE - Intel i9 7980XE (2,6ghz 18 cores / 36 threads) - 32GB - 2 GTX 1080 TI - Win 10 64
NET RENDER : MB Biostar TB250-BTC Pro - Celeron 2C/2T - Open "Mining" Rig - 2 RTX 2080 TI - Win 7
pixym
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 528
Joined: Thu Jan 21, 2010 4:27 pm
Location: French West Indies

Re: Arbitrary range

Postby Lewis » Fri Jun 21, 2019 10:55 am

Lewis Fri Jun 21, 2019 10:55 am
In LW 2015 and Octane 4.04 that works fine so it's either LW 2018----> bug or octane 2018.x bug ?
Last edited by Lewis on Fri Jun 21, 2019 11:04 am, edited 1 time in total.
--
Lewis
http://www.ram-studio.hr
Skype - lewis3d
ICQ - 7128177

WS Dual Xeon E5-2698v4, 128GB RAM, Win10, 2x2080Ti + 2x1080Ti
RS1 Dual Xeon E5-2690, 64GB RAM, Win8, 2080Ti + 2x1080Ti + TitanX(M)
RS2 i7 6850K, 64GB RAM, Win10, 2*1080Ti
User avatar
Lewis
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 797
Joined: Tue Feb 05, 2013 6:30 pm
Location: Croatia

Re: Arbitrary range

Postby juanjgon » Fri Jun 21, 2019 11:01 am

juanjgon Fri Jun 21, 2019 11:01 am
To me, this is a bug introduced in LightWave 2018

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7062
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests

Fri Nov 22, 2019 10:34 am [ UTC ]