Motion Vector Pass not working

Forums: Motion Vector Pass not working
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Motion Vector Pass not working

Postby pegot » Thu Jun 13, 2019 4:30 pm

pegot Thu Jun 13, 2019 4:30 pm
Motion Vector passes are not working.
Version: 2018.1.3 / Octane Engine 17.9
Image renders out as flat grey.
If file exported to ORBX and rendered in stand alone, Motion Vector pass renders fine.

Other Issue:
My understanding is that for Motion Vector pass to work, Motion Blur must be enabled but does not render in final image. This is how it works in stand alone at least. However, the broken Motion Vector pass rendered in Octane Blender does show Motion Blur when there shouldn't be any. I am not sure if this is what is preventing the actual Motion Vectors from rendering?

Motion Vectors are also broken in Octane Blender v4 by the way.
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 616
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: Motion Vector Pass not working

Postby J.C » Fri Jun 14, 2019 7:52 am

J.C Fri Jun 14, 2019 7:52 am
Objects that you want to have motion blur and motion vector pass need to have Mesh type set to "Movable proxy".
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1126
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Motion Vector Pass not working

Postby J.C » Fri Jun 14, 2019 7:55 am

J.C Fri Jun 14, 2019 7:55 am
An example file with motion blur and vector pass.
Attachments
motion blur.blend
(720.35 KiB) Downloaded 16 times
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1126
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Motion Vector Pass not working

Postby pegot » Fri Jun 14, 2019 5:00 pm

pegot Fri Jun 14, 2019 5:00 pm
Thanks for your sample file J.C. It was very helpful, both for this post and my other one.

However, I am using a figure imported from Maximo which has armature animation, and this seems not to work with Motion Vectors even after changing the objects to Movable Proxy. Nor do I get any motion blur using the Internal setting MB.

Is there any specific set up required for getting Internal motion blur to work with armatures? I can render motion blur with armature animation using the Subframe setting, but Subframe doesn’t seem to work with Motion Vectors. See attached archive which contains both a blend and ORBX files.

NOTE that if exported to ORBX stand alone has no problem generating either the motion blur, or the Motion Vectors.
Attachments
MotionBlur-with-Armature.7z
(14.26 MiB) Downloaded 15 times
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 616
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: Motion Vector Pass not working

Postby DrawFun » Mon Jun 17, 2019 12:37 pm

DrawFun Mon Jun 17, 2019 12:37 pm
Thanks J.C.'s help!
To pegot: As the vertice data are changing in the animation in your file "MotionBlur-with-Armature.7z", please tries to set the mesh type as "Reshapable" and try again.

Cheers,
DrawFun
DrawFun
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 314
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:02 am

Re: Motion Vector Pass not working

Postby pegot » Mon Jun 17, 2019 2:16 pm

pegot Mon Jun 17, 2019 2:16 pm
DrawFun wrote:set the mesh type as "Reshapable"...

Works perfectly now, thanks!
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 616
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: Motion Vector Pass not working

Postby J.C » Mon Jun 17, 2019 2:21 pm

J.C Mon Jun 17, 2019 2:21 pm
Change mesh type to "Reshapable proxy". This will enable motion blur on deformable meshes.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1126
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Mon Dec 09, 2019 9:37 pm [ UTC ]