Lightwave 3D Plugin v0.2

Forums: Lightwave 3D Plugin v0.2
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby holocube » Fri Jul 30, 2010 10:38 am

holocube Fri Jul 30, 2010 10:38 am
Comes with two .obj exporters - you can switch between the two inside the Octane Exporter GUI.

  • "Lightwave HC OBJ Exporter" is Lightwave Layout internal obj writer only available in Lightwave HC (build 2013 or later)
  • "Octane OBJ Export" is written by me and windows only. For Lightwave 9 or later.

Please check the readme inside for more details and differences between the two.

!Please make sure you read both the offical manual on Plugin<->Octane workflow and the readme.txt inside this package before using this plugin.

If you have any issues please give me information what your export settings are and what you're exporting. You can reach me on skype 'walfridson' or at my mail if you want faster contact or sending me files.

v0.2e changes: sets autokey to true when rendering
v0.2d changes: bug fix
v0.2c changes: logfile output
v0.2b changes: removed 3-4 point limit, didnt know octane supports more... :)
v0.2 changes: Octane OBJ Export rewrite. Have to modes, "Normal" or "Fast". Fast is a bit more dirty but might actually fix UV problems if you have any. I recommend using "Fast"
Attachments
LWOctane_v02e.zip
(264.13 KiB) Downloaded 200 times
LWOctane_v02d.zip
(263.66 KiB) Downloaded 162 times
LWOctane_v02b.zip
(257.18 KiB) Downloaded 182 times
LWOctane_v02.zip
(257.17 KiB) Downloaded 169 times
Last edited by holocube on Tue Aug 03, 2010 1:15 pm, edited 5 times in total.
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby kggraphics » Fri Jul 30, 2010 11:27 am

kggraphics Fri Jul 30, 2010 11:27 am
Can't wait to try this out! ;) Thanks!!
_________________
Windows 7 64 bit | Geforce GTX260 Core 216 | Core 2 Quad 2.53GHz | 6GB DDR2
http://www.kggraphics.com
kggraphics
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 01, 2010 9:03 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby geo_n » Fri Jul 30, 2010 2:30 pm

geo_n Fri Jul 30, 2010 2:30 pm
Crashing on lw hc exporter both fast and normal mode using latest lw build 2015 64bit.
lw exporter on both mode working. The fast mode is fast :lol:
Will try on lw 9.6
geo_n
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 350
Joined: Tue Feb 02, 2010 5:47 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby holocube » Fri Jul 30, 2010 4:43 pm

holocube Fri Jul 30, 2010 4:43 pm
that's weird geo, will test when I got HC in my hands again.
Put up 0.2b
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby 3dworks » Sat Jul 31, 2010 8:55 am

3dworks Sat Jul 31, 2010 8:55 am
tested 0.2b now again on mac. same issues. 'failed to copy obj' followed by 'failed to copy mtl'.
everytime, no matter if a single object or a more complex scene.
i'm using use all default settings, just the exporter settings are set to 'lightwave OBJ export (hc only)'.
Same issue if i use the 'export obj/mtl only' button.

LW build 2015, osx ub 64 bit, on mac osx 10.6.3.

attachments: screenshot + object which i tried to export.
Attachments
box2009_real.lwo.zip
(1.2 KiB) Downloaded 155 times
Screen shot 2010-07-31 at 11.00.47.jpg
http://instagram.com/3dworksvisualcomputing

Apple Mac Pro 5,1 with NVIDIA GeForce GTX 1080 8192 MB, 2 x 2,66 GHz 6-core Intel Xeon/ Mac OS 10.13.6 + networked HP Z600 workstation with 48G RAM, Netstor GPU box, 5 x NVIDIA GTX 980ti / Windows 7 pro.
User avatar
3dworks
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 231
Joined: Fri May 21, 2010 5:08 pm
Location: Berlin

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby geo_n » Sat Jul 31, 2010 11:54 am

geo_n Sat Jul 31, 2010 11:54 am
3dworks wrote:tested 0.2b now again on mac. same issues. 'failed to copy obj' followed by 'failed to copy mtl'.
everytime, no matter if a single object or a more complex scene.
i'm using use all default settings, just the exporter settings are set to 'lightwave OBJ export (hc only)'.
Same issue if i use the 'export obj/mtl only' button.

LW build 2015, osx ub 64 bit, on mac osx 10.6.3.

attachments: screenshot + object which i tried to export.


Do you have ngons? Also I think only one layer in layout is possible for now.
geo_n
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 350
Joined: Tue Feb 02, 2010 5:47 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby 3dworks » Sat Jul 31, 2010 12:57 pm

3dworks Sat Jul 31, 2010 12:57 pm
geo_n wrote:...
Do you have ngons? Also I think only one layer in layout is possible for now.


thanks for advice, missed that one.
however: removed layers and ngons, but have still the same issue.
http://instagram.com/3dworksvisualcomputing

Apple Mac Pro 5,1 with NVIDIA GeForce GTX 1080 8192 MB, 2 x 2,66 GHz 6-core Intel Xeon/ Mac OS 10.13.6 + networked HP Z600 workstation with 48G RAM, Netstor GPU box, 5 x NVIDIA GTX 980ti / Windows 7 pro.
User avatar
3dworks
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 231
Joined: Fri May 21, 2010 5:08 pm
Location: Berlin

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby geo_n » Sat Jul 31, 2010 6:42 pm

geo_n Sat Jul 31, 2010 6:42 pm
The plugin is really fast exporting this time :mrgreen: . Just notice that the camera bank angle is not supported?
Also the master plugin settings can't be saved with the lws file?

Another test
geo_n
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 350
Joined: Tue Feb 02, 2010 5:47 am

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby sjonsjine » Mon Aug 02, 2010 10:40 am

sjonsjine Mon Aug 02, 2010 10:40 am
I still can't use it.

Please attache simple lws/ obj/ ocs / lwo files so we can check it with your simple working project.
And please attach screengrabs of all settings.

Thanks

sjonsjine
sjonsjine
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 189
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:20 am
Location: Amsterdam

Re: Lightwave 3D Plugin v0.2

Postby holocube » Mon Aug 02, 2010 1:00 pm

holocube Mon Aug 02, 2010 1:00 pm
sjonsjine could you open up "edit plugins", see that you have OctaneExport.p in there with a layout command called OctaneExportOBJ ?

Thanks
GTX260 Seven 64bit
I'm Superfrog
User avatar
holocube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 73
Joined: Sat May 29, 2010 8:45 am
Location: London
Next

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Mon Nov 18, 2019 11:51 am [ UTC ]