How to mix two textures by "screen".

Forums: How to mix two textures by "screen".
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

How to mix two textures by "screen".

Postby R_Flash » Tue Apr 22, 2014 4:56 pm

R_Flash Tue Apr 22, 2014 4:56 pm
Hi. I need mix two raster textures in material by "screen". I find only multiply. Cinema "layer" work with errors. Thanx!
Win7, i7 950, 12Gb RAM, GTX580
R_Flash
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Sun Mar 06, 2011 2:27 pm

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby aoktar » Tue Apr 22, 2014 5:16 pm

aoktar Tue Apr 22, 2014 5:16 pm
did you see mixtexture? It's for mixing two textures. you can put any other texture to amount slot or just use slider of amount
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12717
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby atome451 » Tue Apr 22, 2014 5:32 pm

atome451 Tue Apr 22, 2014 5:32 pm
Indeed! With the base texture as texture 1, a RGB white as texture 2 and the "screen" texture as amount in a MixTexture node, you'll have the same result as screen fusion in Photoshop.
Win10 64bits | 3x 980 + 2x 670 + 1060 | Cubix XPander + network | Core i7 3600 MHz | 32GB | 1300w PSU
Sorry for my bad english...
User avatar
atome451
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 285
Joined: Mon Feb 22, 2010 8:04 pm
Location: Brussels - Belgium

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby R_Flash » Wed Apr 23, 2014 7:19 am

R_Flash Wed Apr 23, 2014 7:19 am
Thanks guys! It`s worked
Win7, i7 950, 12Gb RAM, GTX580
R_Flash
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Sun Mar 06, 2011 2:27 pm

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby pavel3d » Sun Feb 26, 2017 2:51 pm

pavel3d Sun Feb 26, 2017 2:51 pm
atome451, could you be so kind to provide an cinema scene with two textures mixed in "screen" mode.
I got two textures one is "asphalt" and the other is " white road marks", you said that "screen" should be placed in the amount channel, but there's no screen in octane :)
Thanks :)
pavel3d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 17, 2015 4:43 pm

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby milanm » Sun Feb 26, 2017 8:59 pm

milanm Sun Feb 26, 2017 8:59 pm
pavel3d wrote:atome451, could you be so kind to provide an cinema scene with two textures mixed in "screen" mode.
I got two textures one is "asphalt" and the other is " white road marks", you said that "screen" should be placed in the amount channel, but there's no screen in octane :)
Thanks :)


Hi

A while ago I made a few blending mode setups. There's much more than just screen. Check out the scene files. I hope that helps.

https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?p=284085#p284085

Edit: also new 3.06 test release has this functionality built in so setups like this will not be needed in the future.

Regards
Milan
Colorist / VFX artist / Motion Designer
macOS - Windows 7 - Cinema 4D R19.068 - GTX1070TI - GTX780
milanm
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 261
Joined: Tue Apr 30, 2013 7:23 pm

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby blastframe » Thu Sep 19, 2019 9:24 pm

blastframe Thu Sep 19, 2019 9:24 pm
Screen.png


Here is a scene file with a texture using Screen Blend Mode:
Octane_ScreenMaterial.zip
(211.61 KiB) Downloaded 12 times
User avatar
blastframe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 107
Joined: Wed May 21, 2014 6:01 am
Location: Los Angeles, CA USA

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby aoktar » Thu Sep 19, 2019 9:26 pm

aoktar Thu Sep 19, 2019 9:26 pm
blastframe wrote:
Screen.png


Here is a scene file with a texture using Screen Blend Mode:
Octane_ScreenMaterial.zip

Nice but it's easier to do with OSL nodes anymore.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12717
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby blastframe » Thu Sep 19, 2019 9:30 pm

blastframe Thu Sep 19, 2019 9:30 pm
aoktar wrote:Nice but it's easier to do with OSL nodes anymore.


Cool! I don't know much about OSL nodes. How would setting up a blend mode work? I searched the forum but didn't find anything.
User avatar
blastframe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 107
Joined: Wed May 21, 2014 6:01 am
Location: Los Angeles, CA USA

Re: How to mix two textures by "screen".

Postby aoktar » Thu Sep 19, 2019 10:01 pm

aoktar Thu Sep 19, 2019 10:01 pm
Something like this, very simple.
https://en.wikipedia.org/wiki/Blend_modes#Screen
Attachments
Octane_ScreenMaterial.rar
(245.25 KiB) Downloaded 17 times
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12717
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 6 guests

Sun Dec 15, 2019 5:59 pm [ UTC ]