OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]
DAZ Studio (Export Script Plugin developed by Tugpsx; Integrated Plugin maintained by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Jul 29, 2020 8:22 am

face_off Wed Jul 29, 2020 8:22 am
I found version 2020.1.3 and it crashed on start

i have no clue what is going on.
all my problems came after Octane X

don't use to much time on it if i am the only one then i will just go back to iray or older version of octane
Sounds like your Nvidia drivers are out of date.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14235
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby Banti » Wed Jul 29, 2020 2:18 pm

Banti Wed Jul 29, 2020 2:18 pm
So recently i have a very frustrating problem. When i apply materials to Gen8 figures, save the scene and then open the scene again, either all or a part of the materials are gone. No matter if its custom materials or materials from the live DB. I deleted the scenes and also the OctaneRender_settings.oczdb/bak a few times with no change. "Load form duf preset" is always checked and i really dont know what the problem here is.

Interessting enough, when i open and modify older scenes i have no problem, the materials are all there when i apply new ones.
Banti
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Sat Nov 16, 2019 9:45 pm

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby Hun73rdk_1 » Wed Jul 29, 2020 2:25 pm

Hun73rdk_1 Wed Jul 29, 2020 2:25 pm
I am running driver version 451.67 there is no newer driver

I am gonna reinstall windows if that does not work then i am at a loss
Hun73rdk_1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 12
Joined: Tue Mar 20, 2018 10:54 pm

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Jul 29, 2020 7:51 pm

face_off Wed Jul 29, 2020 7:51 pm
Hun73rdk_1 wrote:I am running driver version 451.67 there is no newer driver

I am gonna reinstall windows if that does not work then i am at a loss
There was an issue in 2020.1.3 where Octane would crash in old CPUs. This should be fixed in 2020.1.4 so try with Standalone 2020.1.4 first to double-check this is not the issue.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14235
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby Hun73rdk_1 » Thu Jul 30, 2020 2:56 pm

Hun73rdk_1 Thu Jul 30, 2020 2:56 pm
I have installed windows 10 and now its back to working no clue what happen to it why it suddenly did not work on my win7
Hun73rdk_1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 12
Joined: Tue Mar 20, 2018 10:54 pm

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby RGUS » Thu Aug 06, 2020 6:37 pm

RGUS Thu Aug 06, 2020 6:37 pm
Just wondering why this displays all the time under the Octane "System" tab.
It says I have Octanerender 2020.1.4.55 Prime... which I thought was the free version for one GPU but in the "OctaneLive Status" it says my Subscription expires in 27 days 10 hrs.
Is the Prime version not free anymore?

Oh and how do I stop all those pesky "Could not download preview" message clogging my "Octane Log" file?

Thanks for any help.
Attachments
octane_screen.jpg
WEB: http://rgus.deviantart.com/
GPU: 1x Nvidia GTX TITAN 6GB - 436.02
RAM: 32GB
CPU: INTEL Core i7-3770K CPU @ 3.50GHz
SOFTWARE: Windows 10 Enterprise
DAZ Studio Pro Edition 4.12.1.118 Pro Edition (64 bit), DAZ Studio Plugin: 2020.1.5.55
User avatar
RGUS
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 283
Joined: Sun Mar 17, 2013 1:32 am
Location: New Zealand

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby face_off » Fri Aug 07, 2020 12:56 am

face_off Fri Aug 07, 2020 12:56 am
Just wondering why this displays all the time under the Octane "System" tab.
It says I have Octanerender 2020.1.4.55 Prime... which I thought was the free version for one GPU but in the "OctaneLive Status" it says my Subscription expires in 27 days 10 hrs.
Is the Prime version not free anymore?
Would was the filename of the installer you ran to install the plugin please?

Oh and how do I stop all those pesky "Could not download preview" message clogging my "Octane Log" file?
I think it either means that you are out of disk space, or the material ID for that material no liker exists in the Octane LiveDb (ie. the material has been deleted in the LiveDb, but is still in your cache. You could try deleting C:\Users\[username]\OctaneRender\Cache (it will mean the plugin will need to reload the LiveDb when it next starts).

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14235
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby apollyonpt » Fri Aug 07, 2020 1:49 am

apollyonpt Fri Aug 07, 2020 1:49 am
Hello Paul has any advance been made in regards to:
"8) The plugin will not currently Import Materials from ORBX files where there are multiple materials in the ORBX file."

It's been quite a long time this issue was reported, please keep us updated
thank you
apollyonpt
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 8
Joined: Fri Oct 14, 2011 7:47 pm

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby face_off » Fri Aug 07, 2020 1:59 am

face_off Fri Aug 07, 2020 1:59 am
apollyonpt wrote:Hello Paul has any advance been made in regards to:
"8) The plugin will not currently Import Materials from ORBX files where there are multiple materials in the ORBX file."

It's been quite a long time this issue was reported, please keep us updated
thank you
This has not been actioned yet - sorry.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14235
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 2020 for DAZ Studio [TEST and STABLE]

Postby RGUS » Fri Aug 07, 2020 3:25 am

RGUS Fri Aug 07, 2020 3:25 am
face_off wrote:
Just wondering why this displays all the time under the Octane "System" tab.
It says I have Octanerender 2020.1.4.55 Prime... which I thought was the free version for one GPU but in the "OctaneLive Status" it says my Subscription expires in 27 days 10 hrs.
Is the Prime version not free anymore?
Would was the filename of the installer you ran to install the plugin please?

Yes I suspect I have cross-linked installations, I certainly don't have a subscription license and the prime (Free) version is more than enough for the tacky stuff I do. Should I uninstalled both and just install the Prime version. Removing the Poser Plug-in, The DAZ Stduio Plugin and the Standalone... so many options, so many possible stuff-ups with installations.


Oh and how do I stop all those pesky "Could not download preview" message clogging my "Octane Log" file?
I think it either means that you are out of disk space, or the material ID for that material no liker exists in the Octane LiveDb (ie. the material has been deleted in the LiveDb, but is still in your cache. You could try deleting C:\Users\[username]\OctaneRender\Cache (it will mean the plugin will need to reload the LiveDb when it next starts).

I deleted anything called \OctaneEnder\Cache, restarted the DAZ Studio plugin and got the same results for "Could not download preview". Attached a grab of my hard drive space available... just how much does Octane need to function?? I would like to think I have neaps of HDD space even on c: Drive.


Thanks Paul.

Paul
Attachments
drive_space.jpg
Drive Space
WEB: http://rgus.deviantart.com/
GPU: 1x Nvidia GTX TITAN 6GB - 436.02
RAM: 32GB
CPU: INTEL Core i7-3770K CPU @ 3.50GHz
SOFTWARE: Windows 10 Enterprise
DAZ Studio Pro Edition 4.12.1.118 Pro Edition (64 bit), DAZ Studio Plugin: 2020.1.5.55
User avatar
RGUS
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 283
Joined: Sun Mar 17, 2013 1:32 am
Location: New Zealand
PreviousNext

Return to DAZ Studio


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Tue Oct 27, 2020 9:40 pm [ UTC ]