Render failure

Forums: Render failure
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Wed Sep 25, 2019 6:57 pm

Alexisbaydoun Wed Sep 25, 2019 6:57 pm
?

Can you please check my answers then? I am following all your instructions:

I downloaded 431.70, it didn't work
I downloaded the latest 431.86 (both for 3D artists) it didn't work
I posted the GPU temperature when rendering:

5.gif


The computer is rendering normally when using Physical but using the CPU without using GPU
Octane is always crashing when using the GPU

I posted the OctaneLog text that Beppe requested, I believe it should help you figure out what the problem is

what more answers do you want from me? It's still not working
Alexisbaydoun
 
Posts: 43
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby bepeg4d » Thu Sep 26, 2019 6:21 am

bepeg4d Thu Sep 26, 2019 6:21 am
Hi,
please, update Win 10 to 1903, then perform again a clean installation of 431.86 Nvidia Studio driver:
https://www.nvidia.com/download/driverR ... 1050/en-us
To perform a clean installation, please follow these steps:
Image
Then run OctaneBench 4.00c and share a screenshot of the results:
https://render.otoy.com/downloads/a/787 ... 0c_win.zip

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6898
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Fri Sep 27, 2019 3:57 am

Alexisbaydoun Fri Sep 27, 2019 3:57 am
I did all those steps, updated windows, resinstalled Nvidia from scratch, Octane 4.05 on Cinema4D R20.59 and this is what i got

benchmark.jpg
Alexisbaydoun
 
Posts: 43
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby bepeg4d » Fri Sep 27, 2019 7:50 am

bepeg4d Fri Sep 27, 2019 7:50 am
Normally the previous steps should have solved the Nvidia driver issue, unless the GPU is overclocked, or corrupted.
If you have correctly installed Studio driver, and the GPU is not overclocked, please try with the following stability test:
http://www.sharewareconnection.com/vide ... y-test.htm
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6898
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Fri Sep 27, 2019 8:43 am

Alexisbaydoun Fri Sep 27, 2019 8:43 am
unless the GPU is overclocked, or corrupted.


The first time the problem happened i was playing an animation on C4D and seeing it on Octane. Thats when the initial crash of Octane happened, and ever since then its been crashing nonstop for even very simple scenes.

In case the GPU is overclocked and not damaged how can i resolve this?

Also, does this mean that in the future i should not play videos on Cinema 4D and watch them live on Octane cause that might damage the GPU? im using RTX 2070 Mini
Alexisbaydoun
 
Posts: 43
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Fri Sep 27, 2019 2:36 pm

Alexisbaydoun Fri Sep 27, 2019 2:36 pm
I did the test the first time for 3 minutes, after that i stopped it and got 0 as Benchmark result
The second time it stopped automatically after 3 minutes and it told me test failed and that it overclocked.
What do i do when GPU overclocks?
Alexisbaydoun
 
Posts: 43
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby samprice » Thu Jan 09, 2020 2:23 pm

samprice Thu Jan 09, 2020 2:23 pm
Hi there,

I'm having the same problem as the OP. Octane will render for a while and then randomly give me the render failure error. Happens in live viewer, picture viewer or in render queue.

I've done a clean install of the Nvidia studio drivers as suggested. Windows is up to date. I've tried the GPU stability test with no errors so far.

I can also render no problem in Redshift for long periods with no errors.

The only change I've made to the system recently was switching out the CPU a little while back, but everything else has been running totally fine since then.

I'm using Octane 4.05 in C4D.

Could really use some help here.

Cheers.
samprice
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Sun Jan 10, 2016 6:08 am

Re: Render failure

Postby bepeg4d » Fri Jan 10, 2020 12:00 pm

bepeg4d Fri Jan 10, 2020 12:00 pm
Hi,
make sure to have installed 431.86 Studio version, then go to Nvidia Control panel menu Help, and enable the Debug Mode.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6898
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy
Previous

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Tue Feb 25, 2020 6:46 am [ UTC ]