OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Forums: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby promity » Thu Sep 05, 2019 11:21 am

promity Thu Sep 05, 2019 11:21 am
Added a workaround to try to fix the arbitrary range type sequence rendering.

I am trying to export a scene to the Studio. The scene is 760 frames long. But when exporting, I get only 30 frames of animation. Is this a problem with this version of the plugin or an error on my side?


I found a mistake - it’s so simple that it’s very disappointing ))
Asus z9ped8ws/2x Intel Xeon E5-2692 v2/64gb ram/GTX1080+GTX 1070+GTX 980Ti/Samsung SSD 850 EVO 250 gb/
Octaneplugin+Lightwave 3d)
User avatar
promity
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 192
Joined: Sun Dec 19, 2010 7:59 am
Location: Russia

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby AndyM1969 » Mon Sep 09, 2019 2:14 pm

AndyM1969 Mon Sep 09, 2019 2:14 pm
Volume box for fog trick is no longer working in this version. SOLVED, no longer have to Octane Volumetrics in properties, now just apply medium to surface.
AndyM1969
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 149
Joined: Thu Jun 02, 2016 8:26 pm

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby thargor6 » Mon Sep 16, 2019 8:38 pm

thargor6 Mon Sep 16, 2019 8:38 pm
Hello!
First: thanks for the update! (Had a little break from Octane, but started to pick it up again)

I have a question regarding Vectron: how can I access the u and v coordinates, calculated by the script, inside the node-editor?

For example, I have a shader:
Code: Select all
shader SomeShader(some_params ..., output _sdf c = _SDFDEF) { 
  c.dist = ...
  c.u = ...
  c.v = ...
}

and now want to access not only c.dist (which gives the geometry), but also c.u and c.v for texturing.

Here is an example (created with Octane-standalone): https://github.com/thargor6/FFVectron/b ... einian.jpg

Cheers!

Andreas
thargor6
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 7
Joined: Fri Aug 03, 2018 8:02 pm

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby BorisGoreta » Fri Sep 20, 2019 9:12 pm

BorisGoreta Fri Sep 20, 2019 9:12 pm
Do we have some way to use textures to mix different displacements in this 2019 version ?

Are we getting an updated version any time soon ?
I'd like to have a version with this fixed: Fixed mix material not consistent with rendering specular layer + diffuse material when swapping input pins.
User avatar
BorisGoreta
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1330
Joined: Fri Dec 07, 2012 6:45 pm

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby juanjgon » Fri Sep 20, 2019 11:00 pm

juanjgon Fri Sep 20, 2019 11:00 pm
BorisGoreta wrote:Do we have some way to use textures to mix different displacements in this 2019 version ?

Are we getting an updated version any time soon ?
I'd like to have a version with this fixed: Fixed mix material not consistent with rendering specular layer + diffuse material when swapping input pins.


The new plugin build including the latest 2019.1 core is already done. I'll release it later today or tomorrow ;)

About the displacement, have you tried the new vertex displacement and displacement mixer nodes?

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7109
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: OctaneRender 2019.1 LightWave beta build 2019.1.0.2 RC3

Postby BorisGoreta » Sat Sep 21, 2019 2:34 pm

BorisGoreta Sat Sep 21, 2019 2:34 pm
I've installed the latest plugin version.

I was having trouble with the vertex displacement and then I realized it doesn't work in a single quad as did previous displacement node, you need to subdivide the quad first a couple of times. I hope this is how it works.

Nodes are giving wrong results, colors are completely off, when the scene starts rendering with local GPUs image looks fine but when Octane starts adding results from the nodes it all goes completely wrong in terms of colors. When I switch off the nodes image looks fine. Any idea why is this happening ?
User avatar
BorisGoreta
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1330
Joined: Fri Dec 07, 2012 6:45 pm
Previous

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Sat Dec 07, 2019 11:20 am [ UTC ]