Still an issue with material mix node or alpha image node

Forums: Still an issue with material mix node or alpha image node
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby dreif » Thu Jan 17, 2019 2:13 am

dreif Thu Jan 17, 2019 2:13 am
Hi, I've been using this node set up for ever to do over painting and decaling
but since 16.3 and up I'm getting the results shown. Is this still an issue with
the Octane Mix Material node or maybe the Octane Alpha Image node?
Attachments
mix material or alpha_001.jpg
Win 7x64/GTX TITAN/Amd Phenom IIx4 955/16gb (The render tra la la)
User avatar
dreif
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 40
Joined: Tue Mar 01, 2011 1:21 am
Location: ohio

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby J.C » Thu Jan 17, 2019 11:02 am

J.C Thu Jan 17, 2019 11:02 am
In standalone (v4 and 2018) it works as expected. I latest Test Blender plugin it also works as expected but it is inverted :/
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 4xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, Octane 4-2020, Blender Plugin 17.x-21.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1367
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby DrawFun » Fri Jan 18, 2019 8:22 am

DrawFun Fri Jan 18, 2019 8:22 am
Hi dreif and J.C,

Thanks for your reports and sorry for the inconvenience.

In current blender builds(16.3.x and 17.x), we fixed a legacy bug in mix material which has been there for years.
Basically previous builds inverted the order of mix material inputs and now the order is correct.

In the next build, we will fix the backward compatibility bugs so you don't have to change your scenes manually.

If you want a quick patch in current builds, here I wrote some script to help you invert the inputs automatically. It works fine in the tests. Please let me know if you have any questions. Thanks!

Usage:
1. Close OctaneBlender

2. Download, uncompress and replace your "compatibility.py" under "[OctaneBlender Folder]\2.79\scripts\addons\octane", e.g. for me it's "D:\OTOY\softwares\BlenderOctane17.1\2.79\scripts\addons\octane".
- For Mac, it is put under "[blender.app folder]/Contents/Resources/2.79/scripts/addons/octane".

3. BACKUP your scene file

4. Open your scene with OctaneBlender. Now the order of mix material inputs should be inverted.

Please let me know if you have any questions. Thanks!

Cheers,
DrawFun
Attachments
compatibility.7z
(1.78 KiB) Downloaded 39 times
DrawFun
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 335
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:02 am

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby J.C » Fri Jan 18, 2019 6:02 pm

J.C Fri Jan 18, 2019 6:02 pm
This is not working.
File was saved in 15.3.4 then opened 16.3.1 and 17.1 with updated compatibility.py file. After opening the order of mix material inputs is not inverted.
Attachments
mix material.blend
(772.03 KiB) Downloaded 33 times
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 4xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, Octane 4-2020, Blender Plugin 17.x-21.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1367
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby dreif » Sat Jan 19, 2019 12:23 am

dreif Sat Jan 19, 2019 12:23 am
I'm thinking it's the 7zip file it's self. I get this when testing the file in 7zip.
Attachments
7zip test.jpg
Win 7x64/GTX TITAN/Amd Phenom IIx4 955/16gb (The render tra la la)
User avatar
dreif
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 40
Joined: Tue Mar 01, 2011 1:21 am
Location: ohio

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby DrawFun » Sat Jan 19, 2019 2:22 pm

DrawFun Sat Jan 19, 2019 2:22 pm
Hi J.C and dreif,

Could you please try this one? Please change the extension from .txt to .py before you use it. Thanks.

Cheers,
DrawFun
Attachments
compatibility.txt
(7.55 KiB) Downloaded 33 times
DrawFun
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 335
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:02 am

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby dreif » Sat Jan 19, 2019 3:22 pm

dreif Sat Jan 19, 2019 3:22 pm
Thank you DrawFun, all is working! :)
Win 7x64/GTX TITAN/Amd Phenom IIx4 955/16gb (The render tra la la)
User avatar
dreif
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 40
Joined: Tue Mar 01, 2011 1:21 am
Location: ohio

Re: Still an issue with material mix node or alpha image node

Postby J.C » Mon Jan 21, 2019 7:59 am

J.C Mon Jan 21, 2019 7:59 am
DrawFun wrote:Hi J.C and dreif,

Could you please try this one? Please change the extension from .txt to .py before you use it. Thanks.

Cheers,
DrawFun


This one is working, thanks!
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 4xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, Octane 4-2020, Blender Plugin 17.x-21.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1367
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Jul 09, 2020 2:12 am [ UTC ]