LiveDB out of sync

Forums: LiveDB out of sync
Smith Micro Software Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

LiveDB out of sync

Postby wimvdb » Sun Oct 01, 2017 1:39 pm

wimvdb Sun Oct 01, 2017 1:39 pm
Since a few weeks I have the problem that LiveDB in the Misc section has the thumbnails and description out of sync with the actual materal.
This does not happen with the standalone version.
Is there a way to reset the liveDB list so it gets back in sync again - i think that at some point one of the uploaded material names caused the problem (there were at some point a lot of empty names and names with lots dialectics in them)
Anyone else experiencing this problem too? (only Misc is doing it for me, the rest is OK)
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 308
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: LiveDB out of sync

Postby Erick » Sun Oct 01, 2017 4:40 pm

Erick Sun Oct 01, 2017 4:40 pm
Haven't been there (LiveDB) for a while now (I find this thing not very ermm "user friendly" and very well unorganized ... has nothing to do with the plug in of course)

But yes, just tested it in Poser and it's the same for me, too.
The selected material does not show the corresponding thumbnail.

And what is that, at the "Attic" path? All in says in there is "node graph" on all material, is this by intention? :?: hehe ....

Otoy really needs to overhaul this whole thing :!:
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: LiveDB out of sync

Postby wimvdb » Sun Oct 01, 2017 8:01 pm

wimvdb Sun Oct 01, 2017 8:01 pm
yes, an overhaul would be nice to get it better organized

The standalone does not seem to have this problem, so I think it is a parsing problem when the list is retrieved by the plugin.

I would love to see material sets like cotton, linnen, satin, painted wood and metal, pebbles and lots of other real world materials. I have seen those in packages for C4d with Octane, but not for the standalone (or poser).
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 308
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: LiveDB out of sync

Postby face_off » Mon Oct 02, 2017 12:03 am

face_off Mon Oct 02, 2017 12:03 am
Wim - is this problem still happening with version 3.7.0.84 of the plugin? Can you give me a specific material which is out of sync?

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13428
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: LiveDB out of sync

Postby wimvdb » Mon Oct 02, 2017 12:10 pm

wimvdb Mon Oct 02, 2017 12:10 pm
Yes, it is in 3.07.84 as well.
It only happens in the Misc section of LiveDB (I think to all of them, but I am not sure since the descriptions and thumbnails often are unclear of what it is supposed to be)
But very clear examples are: Car Paint Blue, Orange and Green. Hover over them and look at the thumbnail and description. If you hover over the orange one, it will show the green thumbnail. If you double click the green one (the one which shows in the thumbnail is loaded).

This started to happen some time ago (could be even more than 6 weeks. I let it go cause I thought that it was a sync problem in liveDB itself, but i realize now that the stand alone does not have this problem)
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 308
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: LiveDB out of sync

Postby face_off » Tue Oct 03, 2017 12:36 am

face_off Tue Oct 03, 2017 12:36 am
I have patched the current release to resolve this issue. Can you pls test the installer below.

https://render.otoy.com/customerdownloads/plugins/78/5d/fe/d3/OctaneRender_for_Poser_3_7_0_84_Win64.exe

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13428
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: LiveDB out of sync

Postby wimvdb » Tue Oct 03, 2017 9:14 am

wimvdb Tue Oct 03, 2017 9:14 am
The patched version works fixes the problem.

Thanks Paul
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 308
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: LiveDB out of sync

Postby Erick » Tue Oct 03, 2017 1:01 pm

Erick Tue Oct 03, 2017 1:01 pm
Works well on my end, too.
Thanks for the fix!
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 207
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Return to Smith Micro Software Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Sun Sep 22, 2019 2:32 pm [ UTC ]