Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Forums: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby TIG » Sun Sep 05, 2010 11:44 am

TIG Sun Sep 05, 2010 11:44 am
Here is version 1022-05
Octane_1022-05.zip
(498.99 KiB) Downloaded 180 times

20100905 Accented characters trapped in defaulted Project-Name.
Note that the Project-Path cannot contain special characters.
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby redmotion » Tue Sep 07, 2010 8:42 pm

redmotion Tue Sep 07, 2010 8:42 pm
I used get a dialog appear with older versions, recently updated to this one. Now there is a little icon. I click it, but nothing appears. I tried deleting all the files and reinstalling but no luck. How do I get the dialog to appear?

Help!

EDIT: Reverting to 1022-01 has it working.
win 7 64 | q6600 | 4gb ram | gtx 260 [196] | driver nvidia 197.13 | SketchUp7 | Softimage 2010
win 7 64 | i5-2500k | 16gb | gtx 570 | driver 275.33 | SketchUp8 Pro
User avatar
redmotion
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Fri Apr 23, 2010 8:05 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby TIG » Thu Sep 09, 2010 8:40 pm

TIG Thu Sep 09, 2010 8:40 pm
redmotion

This is quite strange... :?
Can you successfully use any other versions ? e.g. v1022-04...
Replacing all of the files shouldn't be necessary, BUT if you do it'd be everything in the Octane sub-folder and its sub-folders... and the Octane_loader.rb for completeness - though you'd get nothing if that file were broken!

If you are up to it, please close Sketchup, then 'Run...' regedit and go to HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\SketchUp7... then find the entries for WebDialog_Octane and WebDialog_Octane_FolderBrowser and delete them both - these set the size of the dialog windows, which might have somehow become corrupted if as you say the dialog isn't a sensible size any more.
Then reinstall v1022-05 and try opening a SKP again...

Let me know how it goes... :?
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby GuyWydouw » Fri Sep 10, 2010 10:06 am

GuyWydouw Fri Sep 10, 2010 10:06 am
TIG,

I get the following errors:

Error: #<Exception: Invalid Dialog>
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2279:in `get_element_value'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2279:in `getIDvalues'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2279:in `each'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2279:in `getIDvalues'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:245:in `deactivate'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2850:in `select_tool'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2850:in `octane'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2862
Error: #<NoMethodError: undefined method `tr!' for nil:NilClass>
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:232:in `activate'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:253:in `select_tool'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2850:in `octane'
C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Octane/Octane_1022.rb:2862

regards,

Guy
Windows 7 32 bit | SketchUp 8 Pro | VectorWorks 2008 | Twilight Render | Octane Render | Quad 2.50 Mhz | 3GB | Nvidea GeForce 250 GTS 512MB
GuyWydouw
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Sun Aug 29, 2010 8:01 am

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby TIG » Fri Sep 10, 2010 11:52 am

TIG Fri Sep 10, 2010 11:52 am
Sounds like something is adrift in the dialog making process.
I suspect that you have perhaps not got all of the required files into the ../Plugins//Octane/ folder - e.g. Octane.html which is needed to make the dialog = the error-messages about that...
To ensure a 'pure' installation you must 'extract' all of the files/sub-folders in the zip-file into a temporary folder on your Desktop, then move them all into the ../Plugins/ folder keeping all of the files in their correct sub-folders.
If you find that there are previously installed files in the wrong place please delete them first [compare names/file suffix etc].
When you 'move' the newer files you must confirm to overwrite any existing files with the newer ones.
The README file in the zip [and/or Help file] clearly lists which files should be in which folders/sub-folders.
A common error is to 'unzip' everything directly into the 'Plugins' folder without keeping the required sub-folder structure that is set in the zip-file [some zip-applications are somewhat lax in this regard - also dragging-and-dropping files from the zip-file into ../Plugins/ is a recipe for disaster because the sub-folders can get ignored] - as a result there will be many files in the wrong place and then you'll get error-messages when some files aren't found and loaded as needed.

Note that Version 1022-06 is about to be launched... so I suggest that you upgrade to that too...
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter - Full 1022-05

Postby redmotion » Fri Sep 10, 2010 10:49 pm

redmotion Fri Sep 10, 2010 10:49 pm
A quick test with 1022-06 and it seems to work. Thanks.
win 7 64 | q6600 | 4gb ram | gtx 260 [196] | driver nvidia 197.13 | SketchUp7 | Softimage 2010
win 7 64 | i5-2500k | 16gb | gtx 570 | driver 275.33 | SketchUp8 Pro
User avatar
redmotion
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Fri Apr 23, 2010 8:05 pm

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Sun Oct 25, 2020 2:36 pm [ UTC ]