Line going through my sphere when using displacement map

Forums: Line going through my sphere when using displacement map
Post, discuss and share handy resources like textures, models and HDRI maps in this forum.
Forum rules
Please do not post any material that is copyrighted or restricted from public use in any way. OTOY NZ LTD and it's forum members are not liable for any copyright infringements on material in this forum. Please contact us if this is the case and we will remove the material in question.

Line going through my sphere when using displacement map

Postby AJM0123 » Wed Nov 09, 2016 12:55 pm

AJM0123 Wed Nov 09, 2016 12:55 pm
Sure this is a very fix, firstly if I am posting in wrong section please let me know.

I've attached a quick pic just to show everyone what my issue, if its something very simple I give you permission to take this mickey :lol:

Is it to do with the displacement map? Lighting or something in my render settings?

Many thanks,

Andrew
Attachments
Displacement sphere0008.png
AJM0123
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 22
Joined: Mon Feb 01, 2016 10:16 pm

Re: Line going through my sphere when using displacement map

Postby bepeg4d » Wed Nov 09, 2016 2:21 pm

bepeg4d Wed Nov 09, 2016 2:21 pm
Hi AJM0123,
always better to post question in the c4d section, anyway, it's about uvs and not tiled texture.
If you are using a procedural node with auto baking option active, this an expected limitation.
Octane displacement prefers correct unwrapped not overlapping uvs.
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6735
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Return to Resources and Sharing


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Fri Dec 06, 2019 3:17 am [ UTC ]