OctaneRender™ Standalone 3.04.3

Forums: OctaneRender™ Standalone 3.04.3
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

OctaneRender™ Standalone 3.04.3

Postby abstrax » Tue Nov 01, 2016 2:37 am

abstrax Tue Nov 01, 2016 2:37 am
Hi all,

Apologies for the noise, but unfortunately 3.04.2 introduced one major regression, which we really wanted to have fixed.


Changes since version 3.04.2:

  • Volume emitters are now included in the emitter pass and light passes.
  • Swapped the order of the frame and render pass placeholders in the default file name template of the batch render script and job graph (see viewtopic.php?p=293556#p293556).
  • Fixed broken update of object layer data when one object layer node is modified.
  • Fixed broken smooth flag in mix materials, i.e. if all children of a mix material have the smooth option disabled, the mix material will be rendered non-smooth, too (see viewtopic.php?p=293395#p293395).
  • Fixed the inverted behaviour of the "use priority" option of the render device dialog.


License tracking change since version 3.02

To implement the floating licensing system we need to keep track of all Octane processes that use a specific license on the computer. This way we only release/deactivate a license when no Octane process is using that license anymore. Originally we used a third-party library for that. Unfortunately there were various issues with that and caused crashes during startup in various circumstances. To fix the problem we changed it to an internal (file based) system in version 3.02. Unfortunately this separates the license usage tracking of version 3.02 and higher from the usage tracking of 3.00, 3.01 and 3.01.1.

-> Please make sure that you only run either version 3.00, 3.01 and 3.01.1 at the same time or only version 3.02 or higher.


Pascal GPU support

This build is done using the CUDA 7.5 and 8.0 toolkits. NVIDIA is still looking into various CUDA issues and we haven't done any further Pascal specific optimizations yet, but from what we can tell, the Pascal GPUs seem to run fine so far.


OctaneRender Standalone downloads

Windows
- 64-bit commercial version (installer)
- 64-bit commercial version (ZIP archive)
- 64-bit demo version (installer)
- 64-bit demo version (ZIP archive)

Mac OS X
- 64-bit commercial version (DMG image)
- 64-bit demo version (DMG image)

Linux
- 64-bit commercial version (ZIP archive)
- 64-bit demo version (ZIP archive)


Photoshop workflow plugin download

You can download and install the plugin either via the Adobe Exchange platform or you can download it from the link below and manually install it.

Windows and Mac OS X
- Photoshop extension (v1.0.3) (ZXP archive)


Happy rendering,
Your OTOY NZ Team
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5105
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby calus » Tue Nov 01, 2016 6:53 am

calus Tue Nov 01, 2016 6:53 am
abstrax wrote:Swapped the order of the frame and render pass placeholders in the default file name template of the batch render script and job graph (see viewtopic.php?p=293556#p293556).

Thanks !
Pascal ANDRE
--------------------
Maya 2019, Windows 7, 128 GB RAM
4x GTX 1070, driver 430.39
--------------------

--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
--------------------
calus
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1296
Joined: Sat May 22, 2010 9:31 am
Location: Paris

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby Elvissuperstar007 » Tue Nov 01, 2016 1:18 pm

Elvissuperstar007 Tue Nov 01, 2016 1:18 pm
pay attention to the integration of 3ds max
we do not work Particle viewtopic.php?f=27&t=56380 it promised to fix a long time! I can not complete projects
standard camera is not working ( black screen ) Give us an opportunity to render through the dynamic viewport animations. 3d max framebuffer constantly buggy
sequentia does not work it's just a glitch of the world!
I would Standalone exported, but the animation file weighs 80 GB ))

in other integrations have stable release of 3.0, we do not have this))) even take and sets 2.0 ))) jokers
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
win 7 /64x C2Quad 6600 2.4/ Nvidia 9800 GX2 1gb 512 bit + Asus 480 GTX/ DDR2 8Gb / NVIDIA 460 GTX 2GB/2x NVIDIA 580 GTX 3GB
Page octane render " В Контакте " http://vkontakte.ru/club17913093
User avatar
Elvissuperstar007
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2290
Joined: Thu May 20, 2010 8:20 am
Location: Ukraine/Russia

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby gah5118 » Tue Nov 01, 2016 5:37 pm

gah5118 Tue Nov 01, 2016 5:37 pm
still hoping to see a master render job node for easier automated batch rendering.
Windows 8.1 | i7 950 | GTX 780ti | 24gb ddr3
gah5118
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 341
Joined: Thu Jun 02, 2011 4:25 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby abstrax » Tue Nov 01, 2016 8:02 pm

abstrax Tue Nov 01, 2016 8:02 pm
Elvissuperstar007 wrote:pay attention to the integration of 3ds max
we do not work Particle viewtopic.php?f=27&t=56380 it promised to fix a long time! I can not complete projects
standard camera is not working ( black screen ) Give us an opportunity to render through the dynamic viewport animations. 3d max framebuffer constantly buggy
sequentia does not work it's just a glitch of the world!
I would Standalone exported, but the animation file weighs 80 GB ))

in other integrations have stable release of 3.0, we do not have this))) even take and sets 2.0 ))) jokers

We are working on it. Christophe just took over the 3ds max plugin a couple of months ago and is working as fast as he can.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5105
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby abstrax » Tue Nov 01, 2016 8:03 pm

abstrax Tue Nov 01, 2016 8:03 pm
gah5118 wrote:still hoping to see a master render job node for easier automated batch rendering.

We are working on it, but it's not finished yet.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5105
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby gah5118 » Tue Nov 01, 2016 8:56 pm

gah5118 Tue Nov 01, 2016 8:56 pm
abstrax wrote:
gah5118 wrote:still hoping to see a master render job node for easier automated batch rendering.

We are working on it, but it's not finished yet.


awesome! Can't wait to see where it goes but, will have to.
Windows 8.1 | i7 950 | GTX 780ti | 24gb ddr3
gah5118
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 341
Joined: Thu Jun 02, 2011 4:25 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby abstrax » Tue Nov 01, 2016 9:07 pm

abstrax Tue Nov 01, 2016 9:07 pm
gah5118 wrote:
abstrax wrote:
gah5118 wrote:still hoping to see a master render job node for easier automated batch rendering.

We are working on it, but it's not finished yet.


awesome! Can't wait to see where it goes but, will have to.

Please check this discussion viewtopic.php?f=9&t=57135
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5105
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby Goldisart » Wed Nov 02, 2016 7:28 am

Goldisart Wed Nov 02, 2016 7:28 am
no work sync frames to particle Age
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Goldisart
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 776
Joined: Sat Oct 26, 2013 8:47 am

Re: OctaneRender™ Standalone 3.04.3 [current 3.xx]

Postby Jolbertoquini » Wed Nov 02, 2016 11:12 am

Jolbertoquini Wed Nov 02, 2016 11:12 am
We need maya Plug pleaseeeeee! The alpha is not working at All we can't activate and when we install the the plug for 3 we loose the plug for 2 and also we can open any older scenes and no shaders options just pointless the alpha right now on Maya.

Any one extra as developer to help on Maya????

Regards,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London
Next

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: grimm and 1 guest

Sun Nov 17, 2019 10:06 pm [ UTC ]