What I'm doing wrong with export ??? :(

Forums: What I'm doing wrong with export ??? :(
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby msciwiarski » Mon Jan 10, 2011 2:20 pm

msciwiarski Mon Jan 10, 2011 2:20 pm
Hi..

I have a tyre textured in blender...
Blender render shows it correctly:
Image

This are the settings for the material in blender..
Image

After export to Octane bump map looks like this:
Image

Can anyone tell me what I'm doing wrong ??
I've tried both Octane exporters.. (for 2.55 and 2.56 Blender version)


thanks for reply..

Michal
Hardware: Core2Quad Q9650, Asus P5Q Deluxe, GeForce GTX580
Software: Windows 7 Ultimate x64, Sketchup 8, Blender 2.56, Octane 2.4
msciwiarski
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Wed Nov 17, 2010 1:56 pm
Location: Poland

Re: What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby yoyoz » Mon Jan 10, 2011 4:21 pm

yoyoz Mon Jan 10, 2011 4:21 pm
Hi,

did you unwrap your UVs?
It seems that you're using default 'run-time' or 'self-generated' flat UV mapping in blender (no layer to which the UV applies, it should show 'UV' in the panel). You must explicitely set the UV mapping for proper export to Octane.

Cheers,
Yoyoz
Desktop: Ubuntu 13.04 x64 - i7-3770K @ 3.5GHz - 32GB DDR3 - GTX670 2048MB
Laptop: Linux Mint 11 x64 - i7-2860QM @ 2.5GHz - 16GB DDR3 - Quadro 3000M 2GB
Software: NVidia 319.12 - Cuda 4.2.9 - Blender 2.66a
User avatar
yoyoz
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 451
Joined: Sat Dec 25, 2010 9:59 am
Location: Belgium

Re: What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby msciwiarski » Mon Jan 10, 2011 4:45 pm

msciwiarski Mon Jan 10, 2011 4:45 pm
Hi..

Yes I've made it exactly according to this tutorial http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=201717&page=1

yoyoz wrote:You must explicitely set the UV mapping for proper export to Octane


Could you clarify how should I do this ?? sorry, Im not a guru in blender :)

thanks for the reply..

Michal
Hardware: Core2Quad Q9650, Asus P5Q Deluxe, GeForce GTX580
Software: Windows 7 Ultimate x64, Sketchup 8, Blender 2.56, Octane 2.4
msciwiarski
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Wed Nov 17, 2010 1:56 pm
Location: Poland

Re: What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby yoyoz » Mon Jan 10, 2011 5:03 pm

yoyoz Mon Jan 10, 2011 5:03 pm
Hi,

I'm not a blender guru either, despite not-enough-popular rumor :-)

In your texture panel, the field named 'Layer' should show the UV map, ie the relationship between your mesh surface and a flat image. This doesn't come up automatically and without setting it up, even if Blender may does the right guess, you can't rely on it and must provide a proper one (from blender itself).

Here's a nice tutorial about UV mapping; http://www.blendercookie.com/2010/03/02 ... character/
(tuto shows what some people call nudity but that's just grey pixels)

Hope it helps,
Yoyoz
Desktop: Ubuntu 13.04 x64 - i7-3770K @ 3.5GHz - 32GB DDR3 - GTX670 2048MB
Laptop: Linux Mint 11 x64 - i7-2860QM @ 2.5GHz - 16GB DDR3 - Quadro 3000M 2GB
Software: NVidia 319.12 - Cuda 4.2.9 - Blender 2.66a
User avatar
yoyoz
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 451
Joined: Sat Dec 25, 2010 9:59 am
Location: Belgium

Re: What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby steveps3 » Mon Jan 10, 2011 7:43 pm

steveps3 Mon Jan 10, 2011 7:43 pm
Do you have 2 instances of the same mesh on top of each other?
(HW) Intel i7 2600k, 16GB DDR3, MSI 560GTX ti (2GB) x 3
(SW) Octane (1.50) Blender (2.70) (exporter 2.02)
(OS) Windows 7(64)
User avatar
steveps3
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1118
Joined: Sat Aug 21, 2010 4:07 pm
Location: England

Re: What I'm doing wrong with export ??? :(

Postby msciwiarski » Tue Jan 11, 2011 6:36 am

msciwiarski Tue Jan 11, 2011 6:36 am
steveps3 wrote:Do you have 2 instances of the same mesh on top of each other?


no I haven't.... but I've solved the problem.. I've made an export from blender by the blender exporter (without edges).. and it works now

I forgot, that OBJ file contains only geometry and UV mapping information, nothing more..

thanks...

Cheers

Michal.
Hardware: Core2Quad Q9650, Asus P5Q Deluxe, GeForce GTX580
Software: Windows 7 Ultimate x64, Sketchup 8, Blender 2.56, Octane 2.4
msciwiarski
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Wed Nov 17, 2010 1:56 pm
Location: Poland

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Thu Nov 14, 2019 11:52 pm [ UTC ]