Displacement not working on Layered Material + Refresh Issue

Forums: Displacement not working on Layered Material + Refresh Issue
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Displacement not working on Layered Material + Refresh Issue

Postby perritocochino » Sat Jul 04, 2020 12:57 pm

perritocochino Sat Jul 04, 2020 12:57 pm
Hello,

Free Tier 2020.1.3_21.9

1. DISPLACEMENT IS NOT RENDERED IN LAYERED MATERIALS. Layered Materials are rendered without displacement. Displacement works ok on other types of materials though. It used to work well in my previous Blender Octane (may 2020)

2. REFRESH ISSUE WITH ANY MATERIAL THAT HAS A DISPLACEMENT. If I move a mesh that has a displacement or if I move a light, the mesh with displacement is not rendered at all (it disappears from viewport) ... or it takes like 20 seconds to appear. I have to stop and restart render after any change in the scene. There was no this problem in Octane Blender may 2020 edition.

Maybe you have already solved these issues in 21.10 version, but as it's not availabale for free tier, I cannot test, so letting you know.

Windows 10
Nvidia 1080 Max-Q
32 RAM
Driver 442.92
Free Tier 2020.1.3_21.9, I also have Octane 4, but I guess it's not the isssue

Thank you.
perritocochino
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 12
Joined: Wed Nov 04, 2015 6:51 pm

Re: Displacement not working on Layered Material + Refresh Issue

Postby J.C » Sun Jul 05, 2020 5:03 pm

J.C Sun Jul 05, 2020 5:03 pm
1. It's a core engine issue not plugin's.
2. I can confirm this too on 21.9. I haven't tried the latest version though.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 4xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, Octane 4-2020, Blender Plugin 17.x-21.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1395
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Thu Oct 01, 2020 10:37 pm [ UTC ]