OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Forums: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby lopan » Mon May 11, 2020 2:58 pm

lopan Mon May 11, 2020 2:58 pm
Wolfnimations wrote:
karmen666 wrote:Just curious on whether a 2.82 version is anywhere close? I have a project where octane would really speed things up, but I wanted to use Mantaflow in it.


Check the Prime downloads page, it should have updated to a version with 2.82.


Hey thanks! Have been expecting this.

Octane staff really should really update this thread because many people like myself check for updates in this thread only.
lopan
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 23, 2019 2:12 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby cheeseburger » Thu May 14, 2020 11:10 am

cheeseburger Thu May 14, 2020 11:10 am
Hi Folks,
I haven't been around for ages but I'd like to get back into it with Blender and Octane etc. I've downloaded the two files at the beginning of this thread but get this message ..

The procedure entry point cuDeviceGetUuid could not be located in
the dynamic link library C;\ProgramFiles\OctaneServerPrime\Octane.dll.

Can someone tell me what that actually means .. Thanks

Is this because I'm using a different computer setup and signed in with an older setup ... Please help, I'd really like to get this up and running ... Thanks
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 61
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby mib2berlin » Sun May 17, 2020 4:03 pm

mib2berlin Sun May 17, 2020 4:03 pm
cheeseburger wrote:Hi Folks,
I've downloaded the two files at the beginning of


Hi, this version is outdated.
You can download latest in the Shop/Try area, iirc it is Blender 2.82 and Octane 2020.1.
If you have further problems it is may better to post in the Blender part of the forum, too.
I don´t think many Blender user read here.

Cheers, mib
Opensuse Leap 42.3/64 i5-3570K 16 GB
GTX 760 4 GB Driver: 430.31
Octane 3.08 Blender Octane
mib2berlin
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1194
Joined: Wed Jan 27, 2010 7:18 pm
Location: Germany

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby cheeseburger » Mon May 18, 2020 10:09 am

cheeseburger Mon May 18, 2020 10:09 am
Thanks mib !! :D
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 61
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby escorball_1 » Mon May 18, 2020 11:06 am

escorball_1 Mon May 18, 2020 11:06 am
cheeseburger wrote:Hi Folks,
I haven't been around for ages but I'd like to get back into it with Blender and Octane etc. I've downloaded the two files at the beginning of this thread but get this message ..

The procedure entry point cuDeviceGetUuid could not be located in
the dynamic link library C;\ProgramFiles\OctaneServerPrime\Octane.dll.

Can someone tell me what that actually means .. Thanks

Is this because I'm using a different computer setup and signed in with an older setup ... Please help, I'd really like to get this up and running ... Thanks


Hi,
I had the same problem. Reinstalled the latest Nvidia Drivers for my graphics cards an solved the problems.
I hope it works for you.
escorball_1
 
Posts: 1
Joined: Sun May 17, 2020 10:14 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby cheeseburger » Wed May 20, 2020 11:23 am

cheeseburger Wed May 20, 2020 11:23 am
Thanks for the feedback escorball_1 .. Unfortunately that hasn't fixed it for me.
I've downloaded the standalone and the server and OctaneBlender and updated the NVidia driver, but still nothing.
I'm getting the same message when I try starting the standalone ..
Can anyone chip in? I really want to get this going as I'm a big fan of both Blender and Octane.
Thanks
User avatar
cheeseburger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 61
Joined: Wed Apr 21, 2010 10:26 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby mib2berlin » Wed May 20, 2020 10:22 pm

mib2berlin Wed May 20, 2020 10:22 pm
cheeseburger wrote:Thanks for the feedback escorball_1 .. Unfortunately that hasn't fixed it for me.
I've downloaded the standalone and the server and OctaneBlender and updated the NVidia driver, but still nothing.
I'm getting the same message when I try starting the standalone ..
Can anyone chip in? I really want to get this going as I'm a big fan of both Blender and Octane.
Thanks


Hi, please create a thread in the Blender forum, there all the Blender heads and the addon developer can help.
I don´t know this error.

viewforum.php?f=32

Cheers, mib
Opensuse Leap 42.3/64 i5-3570K 16 GB
GTX 760 4 GB Driver: 430.31
Octane 3.08 Blender Octane
mib2berlin
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1194
Joined: Wed Jan 27, 2010 7:18 pm
Location: Germany

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby artofjokinen » Tue May 26, 2020 7:31 am

artofjokinen Tue May 26, 2020 7:31 am
Hi!

It looks like there is a bug in the new 2020 version for Blender when posing a rig. It works fine when staying in rendered mode in the viewport but doesn't update the rig when changing from viewport shading to rendered view.

Maybe I'm missing something but it worked fine in the previous 2019 version.

Thanks!
Juhani
artofjokinen
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 16, 2019 1:56 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby Ondre161 » Wed Jun 10, 2020 4:13 am

Ondre161 Wed Jun 10, 2020 4:13 am
Hi, do you know if there's any problem on the AI Denoiser on the latest version? (I'm using OctaneRender Prime 2020.1 (8010000) )

Basically, everytime I use denoiser pass, it seems to be exaclty the same as combined... I think i'm doing everything right, but if you guys can help... Thanks

It's possible that my model doesn't let me use de Denoiser? I tried open another scene (A Grass test) and the denoiser worked, so I append the other scene to this one, and the denoiser don't work. Also I noticed that the denoising is taking too long to process. I tried to open a new empty scene with just a plane and a cube, and the denoiser still doesn't work.
I tried: Reinstall Blender Octane, downgrade, Update Nvidia Drivers, I checked log, and it says on the bottom: " Can't write float to static pin 'unknown' (P_UNKNOWN, type PT_UNKNOWN) of node '' (NT_UNKNOWN, 00007FFD83E064C0)
not all the passes requested for tonemapping are enabled "
Ondre161
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2020 6:56 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby VISUAL360 » Thu Jun 11, 2020 4:30 pm

VISUAL360 Thu Jun 11, 2020 4:30 pm
Is there a problem with the new free tier licensing??

Everything is activated and still can't use Octane in Blender.

I sent a note to support but thought I'd reach out to see if anyone else was experiencing the same issue(s)


What I sent to support: I just downloaded and installed both the new Octane Blender Free tier plugin and had to use a couple of unlocks to figure out what is going on with the licensing and getting it to work.

Still at a loss as everything seems to be activated but as you can see, it's not connecting to the server.

Can someone explain what I have to do to get it to work and reset all my unlocks?

Thanks
Attachments
Annotation 2020-06-11 122258.jpg
Annotation 2020-06-11 122030.jpg
VISUAL360
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 144
Joined: Fri Jan 03, 2014 8:22 pm
Location: Ontario, Canada
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Sat Aug 15, 2020 11:59 am [ UTC ]