Max Grid Value of Volume Ramp Texture not updating viewport

Forums: Max Grid Value of Volume Ramp Texture not updating viewport
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Max Grid Value of Volume Ramp Texture not updating viewport

Postby cmatias » Fri Aug 02, 2019 9:01 am

cmatias Fri Aug 02, 2019 9:01 am
Hi.
I'm rendering an Octane Volume object from a VDB file.
When using a Volume Medium (on the Volume Slot of the Volume Object) and using a "Volume Ramp Texture" for ScatteringRamp or EmissionRamp, changing the "Max. Grid Value" (of the VolumeRamp) does not always update the Octane viewport, whether the QuickUpdate is turned on or off.

- The "Update render geometry" button will update the scene according to the new value for "Max. Grid Value" parameter.
- Changing the "Max. Grid Value" parameter, then changing another parameter like the position of any color on the ramp, will also update the scene correctly.

Image

By the way, still having so much fun rendering VDB volumes on Octane for 3ds Max.
User avatar
cmatias
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Fri Dec 28, 2012 8:52 am
Location: France

Re: Max Grid Value of Volume Ramp Texture not updating viewport

Postby paride4331 » Mon Aug 05, 2019 1:28 pm

paride4331 Mon Aug 05, 2019 1:28 pm
Hello cmatias,
yes, volume ramp texture update does not seem to work in this last release.
I sent my report to developers.
thanks
Regards
Paride
Win 7 / i7 5930 - 32gb / 1 x quadro K620 / 2 x Evga Titan X Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2863
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Sat Apr 04, 2020 8:49 am [ UTC ]