IPR not working correctly

Forums: IPR not working correctly
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

IPR not working correctly

Postby fuzzy_top » Wed May 08, 2019 6:54 pm

fuzzy_top Wed May 08, 2019 6:54 pm
Hi Everyone,

I just installed my upgrade to Octane 2018+LW2018-plugin, and am having a very unusual difficulty with the IPR functionality.

I set up a simple scene: one cube with Octane Diffuse Material applied, one Octane Area Light, a basic Octane Render Target (see the included screen shots for details)
Screen Shot 2019-05-08 at 12.57.52 PM (2).png


When I select Open IPR

1) IPR opens
2) starts the log
3) immediately becomes unresponsive
4) locks up the LightWave interface
5) making me force quit Lightwave 2019

This worked flawlessly with Octane 3.0.8+LW3.08.2.0-plugin.

When I attempt to do an F9 frame render, Octane crashes and refers me to the octane.log file where I found this:

00:00:00 (0000.69) | ... Init rendering ...
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 1: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: -> kernel execution failed(kernel0)
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 1: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: -> failed to deallocate device memory
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 1: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: -> could not get memory info
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 1: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: -> failed to deallocate device memory
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 1: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.86) * OCTANE API MSG: -> could not get memory info
00:00:00 (0000.87) * OCTANE API MSG: CUDA error 715 on device 0: an illegal instruction was encountered
00:00:00 (0000.87) * OCTANE API MSG: -> failed to load module
00:00:00 (0000.87) * OCTANE API MSG: device 0: failed to load compiled OSL code:

00:00:00 (0000.87) * OCTANE API MSG: device 0: failed to compile module 0
00:00:00 (0000.87) |
00:00:00 (0000.87) | ++++++++++++++++++++++
00:00:00 (0000.87) | +++ RENDER FAILURE +++ processing the failure callback
00:00:00 (0000.87) | ++++++++++++++++++++++
00:00:00 (0000.87) |

I have the latest CUDA drivers on my system (see attached screen capture)

So what's happening here?

I'm attaching several screen shots so you can see what I am trying to do, as well as the entire octane.log file

Please help! I need to get this working as soon as possible?

Many thanks for any help with this!

Reid Perkins-Buzo
Screen Shot 2019-05-08 at 12.57.52 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 12.59.36 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.01.16 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 12.57.52 PM.png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.02.38 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.03.55 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.04.59 PM (2).png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.08.36 PM.png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.32.35 PM.png

Screen Shot 2019-05-08 at 1.49.56 PM (2).png
Attachments
octane.log
(10.71 KiB) Downloaded 18 times
MacPro 3.46GHz 12-Core Intel Xeon, 64GB RAM, 2 Nvidia Quadro K5000 4GB, Octane 2018
Win 10 (Bootcamp), LW2015.3 (OSX & Windows), LW 2019 (OSX & Windows), TFD 1.1433,
User avatar
fuzzy_top
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Tue May 23, 2017 11:02 pm

Re: IPR not working correctly

Postby fuzzy_top » Wed May 08, 2019 7:21 pm

fuzzy_top Wed May 08, 2019 7:21 pm
Checking the pinned posts, I noticed that Nvidia driver 418.81 broke Octane on the PC.

So this might mean that Nvidia driver 418.105 breaks Octane on the Mac.

Do I need to wait for Nvidia driver 419.xxx for this to get fixed?

Can anyone clarify this for me?

I can switch to PC for rendering if need be ...

Thanks!
MacPro 3.46GHz 12-Core Intel Xeon, 64GB RAM, 2 Nvidia Quadro K5000 4GB, Octane 2018
Win 10 (Bootcamp), LW2015.3 (OSX & Windows), LW 2019 (OSX & Windows), TFD 1.1433,
User avatar
fuzzy_top
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Tue May 23, 2017 11:02 pm

Re: IPR not working correctly

Postby juanjgon » Wed May 08, 2019 9:00 pm

juanjgon Wed May 08, 2019 9:00 pm
The 418.xx drivers are broken for sure. You need the latest 419.xx drivers, but perhaps Octane also could work with the 417.xx version if they are available for Mac.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7038
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: IPR not working correctly

Postby juanjgon » Wed May 08, 2019 9:07 pm

juanjgon Wed May 08, 2019 9:07 pm
I've read that the 410.130 NVIDIA driver could be fine on MacOS for Octane. Perhaps you could try to install it in your system.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7038
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: IPR not working correctly

Postby fuzzy_top » Thu May 09, 2019 12:07 am

fuzzy_top Thu May 09, 2019 12:07 am
Thanks, Juanjo! I’ll try it.

Many thanks for your quick reply!
MacPro 3.46GHz 12-Core Intel Xeon, 64GB RAM, 2 Nvidia Quadro K5000 4GB, Octane 2018
Win 10 (Bootcamp), LW2015.3 (OSX & Windows), LW 2019 (OSX & Windows), TFD 1.1433,
User avatar
fuzzy_top
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Tue May 23, 2017 11:02 pm

Re: IPR not working correctly

Postby fuzzy_top » Thu May 09, 2019 8:24 pm

fuzzy_top Thu May 09, 2019 8:24 pm
Thanks, Juanjo, for the tip about the Mac CUDA drivers.

I uninstalled the 418.105 drivers and reinstalled the 410.130 drivers, restarted, and now everything works again!

I also installed Octane2018+LWplugin on the PC as well, and it works great too, with the latest CUDA drivers 419.xx

Many thanks in getting this running again! :D
MacPro 3.46GHz 12-Core Intel Xeon, 64GB RAM, 2 Nvidia Quadro K5000 4GB, Octane 2018
Win 10 (Bootcamp), LW2015.3 (OSX & Windows), LW 2019 (OSX & Windows), TFD 1.1433,
User avatar
fuzzy_top
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Tue May 23, 2017 11:02 pm

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Fri Nov 15, 2019 1:29 pm [ UTC ]