particles and mb

Forums: particles and mb
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

particles and mb

Postby coilbook » Sat Dec 15, 2018 6:09 am

coilbook Sat Dec 15, 2018 6:09 am
Why is motion blur still not working right with particles (super spray, pflow). After so many frames it does this. It's been since Octane 2. We really try hard and report problems for you, guys, but some get ignored and the problems pile up.
Do you even test animations?




Like this problem I mentioned like 10 times :

"That's from a RC4 thread, regarding the "expected exposure" bug where it has to be 1 or 2, instead of .3 - And the rendering is locked at one sample only.

It is still a problem in 6.11. Wouldn't there be a way to completely bypass having to set this anyway?"
viewtopic.php?f=80&t=69843&start=30
Attachments
mb particles.jpg
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby paride4331 » Mon Dec 17, 2018 1:19 pm

paride4331 Mon Dec 17, 2018 1:19 pm
Hi coilbook,
I'm sorry, expected exposure seems works, I have not issues.
About MB, could you share your issued MB?
There might be some possible work around with the Broadcast
notification options (in the kernel, and also in the trouble shooting).
Developers try to check more.
Regards
Paride
Attachments
001.jpg
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3015
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: particles and mb

Postby coilbook » Mon Dec 17, 2018 4:19 pm

coilbook Mon Dec 17, 2018 4:19 pm
paride4331 wrote:Hi coilbook,
I'm sorry, expected exposure seems works, I have not issues.
About MB, could you share your issued MB?
There might be some possible work around with the Broadcast
notification options (in the kernel, and also in the trouble shooting).
Developers try to check more.
Regards
Paride



Thanks I will send you the scene
Also after rendering sometimes I have to uncheck all slaves or I get this error still "the total count of GPUs used locally and over the network exceeds 20. ignoring slave xxxxxxxx-847 (7) with 5 device(s)."
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby coilbook » Fri Dec 21, 2018 2:03 pm

coilbook Fri Dec 21, 2018 2:03 pm
paride4331 wrote:Hi coilbook,
I'm sorry, expected exposure seems works, I have not issues.
About MB, could you share your issued MB?
There might be some possible work around with the Broadcast
notification options (in the kernel, and also in the trouble shooting).
Developers try to check more.
Regards
Paride



Hi Paride,
here is the scene.

There are two bugs:

1. If you start rendering at frame 429 you will see no particles being rendered.

2. Please start rendering at frame 430 and you will see incorrect mb at frame 440.

Thank you
Attachments
particles bug.zip
(783.18 KiB) Downloaded 49 times
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby coilbook » Fri Dec 28, 2018 4:16 pm

coilbook Fri Dec 28, 2018 4:16 pm
paride4331 wrote:Hi coilbook,
I'm sorry, expected exposure seems works, I have not issues.
About MB, could you share your issued MB?
There might be some possible work around with the Broadcast
notification options (in the kernel, and also in the trouble shooting).
Developers try to check more.
Regards
Paride


Hi Paride,
were you able to reproduce these two problems with particles?
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby paride4331 » Fri Dec 28, 2018 8:42 pm

paride4331 Fri Dec 28, 2018 8:42 pm
Hi coilbook,
yes, I was.
I made my report, let's see what developers say about this.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3015
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: particles and mb

Postby neonZorglub » Thu Jan 03, 2019 9:46 pm

neonZorglub Thu Jan 03, 2019 9:46 pm
coilbook wrote:There are two bugs:
1. If you start rendering at frame 429 you will see no particles being rendered.
2. Please start rendering at frame 430 and you will see incorrect mb at frame 440.

Hi coilbook,
Thanks for your scene.
-The first issue will be fixed in next release, 7.01
-For the motion blur, do you mean a blur that should not there there ? I see some blur on the lever at frame 440, but it's not due to motion blur (as it stopped moving at frame 439), I think it's just camera's focus / aperture.. (setting Aperture to 0 makes it clear..)
Thank you
neonZorglub
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 333
Joined: Sun Jul 31, 2016 10:08 pm

Re: particles and mb

Postby coilbook » Thu Jan 03, 2019 11:26 pm

coilbook Thu Jan 03, 2019 11:26 pm
neonZorglub wrote:
coilbook wrote:There are two bugs:
1. If you start rendering at frame 429 you will see no particles being rendered.
2. Please start rendering at frame 430 and you will see incorrect mb at frame 440.

Hi coilbook,
Thanks for your scene.
-The first issue will be fixed in next release, 7.01
-For the motion blur, do you mean a blur that should not there there ? I see some blur on the lever at frame 440, but it's not due to motion blur (as it stopped moving at frame 439), I think it's just camera's focus / aperture.. (setting Aperture to 0 makes it clear..)
Thank you


Hi neonZorglub,
I've reattached the scene. please go to frame 439 and you will see incorrect motion blur of sparks where in 438 it is ok. It has nothing to do with camera or the lever. Thank you.
Attachments
sparks.jpg
particles bug.zip
(702.17 KiB) Downloaded 53 times
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby coilbook » Mon Jan 07, 2019 4:02 pm

coilbook Mon Jan 07, 2019 4:02 pm
neonZorglub wrote:
coilbook wrote:There are two bugs:
1. If you start rendering at frame 429 you will see no particles being rendered.
2. Please start rendering at frame 430 and you will see incorrect mb at frame 440.

Hi coilbook,
Thanks for your scene.
-The first issue will be fixed in next release, 7.01
-For the motion blur, do you mean a blur that should not there there ? I see some blur on the lever at frame 440, but it's not due to motion blur (as it stopped moving at frame 439), I think it's just camera's focus / aperture.. (setting Aperture to 0 makes it clear..)
Thank you


Hi neonZorglub,
were you able to reproduce the incorrect mb problem?
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: particles and mb

Postby paride4331 » Tue Jan 08, 2019 3:14 pm

paride4331 Tue Jan 08, 2019 3:14 pm
coilbook wrote:
neonZorglub wrote:
coilbook wrote:There are two bugs:
1. If you start rendering at frame 429 you will see no particles being rendered.
2. Please start rendering at frame 430 and you will see incorrect mb at frame 440.

Hi coilbook,
Thanks for your scene.
-The first issue will be fixed in next release, 7.01
-For the motion blur, do you mean a blur that should not there there ? I see some blur on the lever at frame 440, but it's not due to motion blur (as it stopped moving at frame 439), I think it's just camera's focus / aperture.. (setting Aperture to 0 makes it clear..)
Thank you


Hi neonZorglub,
were you able to reproduce the incorrect mb problem?



Hi coilbook,
developers is checking that.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3015
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Fri Jul 03, 2020 12:59 pm [ UTC ]