OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Tue Feb 21, 2017 1:01 am

face_off Tue Feb 21, 2017 1:01 am
For anyone keen to test the new Octane 3.06 features, below is a test build (Windows only at this stage). Recommended for testing only, not production work.

3.6.0.81 (for testing only)
- Compiled with Octane 3.06 (includes Adaptive Sampling, new Bokeh pins, new Pano Camera DOF pins, new Add/Subtract/Comparison/Triplanar texture nodes, and Normal and Displacement mapping enhancements

LINK REMOVED - see below for new installer link

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14090
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby spartan00j » Tue Feb 21, 2017 3:59 pm

spartan00j Tue Feb 21, 2017 3:59 pm
face_off wrote:For anyone keen to test the new Octane 3.06 features, below is a test build (Windows only at this stage). Recommended for testing only, not production work.

3.6.0.81 (for testing only)
- Compiled with Octane 3.06 (includes Adaptive Sampling, new Bokeh pins, new Pano Camera DOF pins, new Add/Subtract/Comparison/Triplanar texture nodes, and Normal and Displacement mapping enhancements

https://render.otoy.com/customerdownloads/plugins/16/c1/29/2e/OctaneRender_for_Poser_3_6_0_81_Win64.exe

Paul

I can't find the Octane 3.06 standalone in the Commercial Product News & Releases (Download here) forum.
User avatar
spartan00j
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 130
Joined: Fri Sep 27, 2013 1:27 am
Location: Memphis TN

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Tue Feb 21, 2017 6:22 pm

Erick Tue Feb 21, 2017 6:22 pm
That's going to be interesting, thanks for the update, Paul :D
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Tue Feb 21, 2017 6:25 pm

Erick Tue Feb 21, 2017 6:25 pm
spartan00j wrote:
face_off wrote:For anyone keen to test the new Octane 3.06 features, below is a test build (Windows only at this stage). Recommended for testing only, not production work.

3.6.0.81 (for testing only)
- Compiled with Octane 3.06 (includes Adaptive Sampling, new Bokeh pins, new Pano Camera DOF pins, new Add/Subtract/Comparison/Triplanar texture nodes, and Normal and Displacement mapping enhancements

https://render.otoy.com/customerdownloads/plugins/16/c1/29/2e/OctaneRender_for_Poser_3_6_0_81_Win64.exe

Paul

I can't find the Octane 3.06 standalone in the Commercial Product News & Releases (Download here) forum.


You can find it in the "Development Build Releases" Forum @ viewtopic.php?f=33&t=59552
If that's what you meant.
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Fri Feb 24, 2017 5:34 pm

Erick Fri Feb 24, 2017 5:34 pm
After installing and running ver.3_6_0_81_Win64 and running Poser11, I got the following Error:

Also, Octane Renderer doesn't appear in Posers "Render" menu.
Attachments
error_.png
error_.png (10.89 KiB) Viewed 4586 times
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sat Feb 25, 2017 1:26 am

face_off Sat Feb 25, 2017 1:26 am
Following is a new link for the 3.06 test build of the plugin, which resolves the problem reported above.

https://render.otoy.com/customerdownloads/plugins/d1/59/bb/92/OctaneRender_for_Poser_3_6_0_81_Win64.exe

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14090
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Sat Feb 25, 2017 9:07 am

Erick Sat Feb 25, 2017 9:07 am
Works perfectly now!
Thanks for the great service, Paul :D
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Sat Feb 25, 2017 12:03 pm

Erick Sat Feb 25, 2017 12:03 pm
Something still doesn't seem quite right here .. or I managed to mess up totally :D
It's just a V4 with a custom skin material (something TonySculptor did a long time ago), a 255/255/255 Texture Environment. power @1. Rendered with the PT kernel. Other kernels give a similar result.
Attachments
n2.jpg
n1.jpg
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby wimvdb » Sun Feb 26, 2017 4:28 am

wimvdb Sun Feb 26, 2017 4:28 am
I noticed this as well,
In my case it was due to using the redspec shader for the figure. But it could be one node in their setup, which is causing the problem for you too.

The curious thing is that when I export that scene to Octane stand alone, it will render correctly..

When you apply the redspec shader and do a render afterwards, I get a CUDA error as well. This error looks pretty much like the error in the Octane Test build development thread, so I hope that will be resoived in the next build.
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Feb 26, 2017 8:33 am

face_off Sun Feb 26, 2017 8:33 am
I noticed this as well,
In my case it was due to using the redspec shader for the figure. But it could be one node in their setup, which is causing the problem for you too.

The curious thing is that when I export that scene to Octane stand alone, it will render correctly..

When you apply the redspec shader and do a render afterwards, I get a CUDA error as well. This error looks pretty much like the error in the Octane Test build development thread, so I hope that will be resoived in the next build.
Yes - it looks like it might be the color correct or gradient node from the Redspec shaders which are causing this. Otoy said there would be a patch tomorrow, so I will post an updated Poser plugin once that is available and you can see if that fixes the problem.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14090
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Wed Aug 05, 2020 11:10 pm [ UTC ]