OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Sat Dec 31, 2016 9:51 am

Erick Sat Dec 31, 2016 9:51 am
Wow, that's impressive!
Thanks for this amazing update.
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 213
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby p3taoctane » Sat Dec 31, 2016 3:31 pm

p3taoctane Sat Dec 31, 2016 3:31 pm
Well done indeed.

That is a wonderful feature!!!

I look forward to the OSX version of the same. Thanks for all the hard work
Windows 7 Pro_SP 1_64 bit_48 GB Ram_Intel Xeon X5660 2.80 GHZ x2_6 580GTX_1 Quadra 4800
p3taoctane
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1418
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:53 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby spartan00j » Sat Dec 31, 2016 4:40 pm

spartan00j Sat Dec 31, 2016 4:40 pm
Paul,

Great work man.

I have a question. Are you going to add a XYZ trans feature to the Proxy setting? So we will be able to move it around in poser plugin,
Instead of having to go back into octane stand alone software to adjust.
Also scaling would be nice.
User avatar
spartan00j
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 130
Joined: Fri Sep 27, 2013 1:27 am
Location: Memphis TN

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby Erick » Sun Jan 01, 2017 9:37 am

Erick Sun Jan 01, 2017 9:37 am
After having set the right import size for the vdb file in OR, I was able to have it rendered in the right way through the plug-in.
Marvellous work, Paul. Thanks again :D
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 213
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Mon Jan 02, 2017 11:08 pm

face_off Mon Jan 02, 2017 11:08 pm
I have a question. Are you going to add a XYZ trans feature to the Proxy setting? So we will be able to move it around in poser plugin,
Doing this would require a lot of internal changes to the plugin - so it's not something that I can do in the short-term.

just to let you know you can't skip frames to render out animation with the Proxy.
It seems you have to start rendering at frame 1. If you start at frame 2 the proxy animation will not start.
This is potentially due to the way the plugin sets up the animation timeline in Octane. I may or may not be able to resolve this easily. I will take a look.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14231
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby wimvdb » Sun Jan 08, 2017 1:06 pm

wimvdb Sun Jan 08, 2017 1:06 pm
The proxy renders great. See attacjed image.

However - except for HDR, nothing else renders (no meshes), not from old scenes not using the proxy at all.
I had to revert back too 3.4.4.79 to be able to render normally again
Looking at the octanelog, i have the impression that the objectlayerID is not set properly
Attachments
explosie1.jpg
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Jan 08, 2017 9:23 pm

face_off Sun Jan 08, 2017 9:23 pm
Thanks Wim - I had this problem early in the development of the release, but subsequently fixed it, but there must be another situation where it is occurring. Do you have a simple scene with cubes or spheres which you could send me that reproduces this issue pls?

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14231
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby wimvdb » Sun Jan 08, 2017 10:39 pm

wimvdb Sun Jan 08, 2017 10:39 pm
Thanks Paui,
I sent you en email with a link to the scene file
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby face_off » Tue Jan 17, 2017 11:23 am

face_off Tue Jan 17, 2017 11:23 am
I have updated the installers at the top of this thread with:

3.5.3.80
- Compiled with Octane 3.05.3
- EXPERIMENTAL: Added "Proxy" option to the Node Type combobox of meshes. Select Proxy, and then you can load an ORBX or OCS file to render in place of the Figure/Prop. The OCS/ORBX file MUST HAVE A GEOMETRY OUT node (with the geometry you want to render connected to it) in the scene. If you tick the Animation->Camera Motion Blur checkbox, the timeline inside the OCS/ORBX will be updated each frame when rendering the animation, so animations inside the OCS/ORBX file will render. You can use this feature to add VDB files into your scene. The Proxy will always for placed in the centre of the scene, so to transform it you need to place a Placement node in the OCS/ORBX connected to the Geometry Out, which you can use to scale, rotate and transform the proxy.

This release also fixed Wim's issue posted above.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14231
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 3 for Poser (Windows/OSX) [TEST and STABLE]

Postby wimvdb » Wed Jan 18, 2017 4:02 am

wimvdb Wed Jan 18, 2017 4:02 am
Thanks Paul,
it did fix my issue
Configuration: Windows 10 64bit Creators Edition, I7 6850K, 128GB, 2 GeForce 1080ti, P11 Pro SR6
wimvdb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 22, 2012 2:03 pm
PreviousNext

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat Oct 24, 2020 11:53 pm [ UTC ]