Proxy object issues

Forums: Proxy object issues
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Proxy object issues

Postby CaptainCrowbar » Mon Dec 14, 2015 10:21 pm

CaptainCrowbar Mon Dec 14, 2015 10:21 pm
Several people have reported problems using proxy objects with the SketchUp plugin. I've been looking into this but so far have been unable to reproduce the problems. Does anyone have a more detailed description of how to reproduce the problem, or an example I can download and try out?
User avatar
CaptainCrowbar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 07, 2015 10:38 pm

Re: Proxy object issues

Postby pasmangiu » Tue Dec 15, 2015 8:12 am

pasmangiu Tue Dec 15, 2015 8:12 am
proxies made with the latest versions of su plugin don'work.
when you export the scene ,( a tree for example) in ocs using export to ocs feature , something weird happens to the object, it moves in the render window after export.
then when you open the scene in standalone , everything is ok . but when you try to load that orbx , or ocs scene through proxy in another scene in sketchup , it does not render anything , or sometimes the scaling of the objects is completely wrong ,and there are no materials.
otherwise , proxies made through the same method with version (2.13 - 0.13.87)-made by fuzyy , work just as expected in any other version of su plugin.
So i'm thinking it's actually an export problem.
thank you for your interest , and i hope i was explicit.
pasmangiu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 41
Joined: Sun Nov 23, 2014 3:04 pm

Re: Proxy object issues

Postby fivebythree » Tue Dec 15, 2015 8:38 pm

fivebythree Tue Dec 15, 2015 8:38 pm
pasmangiu wrote:proxies made with the latest versions of su plugin don'work.
when you export the scene ,( a tree for example) in ocs using export to ocs feature , something weird happens to the object, it moves in the render window after export.
then when you open the scene in standalone , everything is ok . but when you try to load that orbx , or ocs scene through proxy in another scene in sketchup , it does not render anything , or sometimes the scaling of the objects is completely wrong ,and there are no materials.
otherwise , proxies made through the same method with version (2.13 - 0.13.87)-made by fuzyy , work just as expected in any other version of su plugin.
So i'm thinking it's actually an export problem.
thank you for your interest , and i hope i was explicit.


https://youtu.be/GqvZOLHKjdY

Made a video to show this problem that's been with us for WAY too long.

SketchUp Pro 2015, Octane Plugin v0.15.2
Last edited by fivebythree on Tue Dec 15, 2015 8:51 pm, edited 1 time in total.
STANDALONE v3 / SKETCHUP2017 v3 / BLENDER v3 / C4D R16 v3 WINDOWS7PROSP1 x64 | GTX1080ti + GTX780 | i7 4930 @3.4GHz 6 Core| 32GB
User avatar
fivebythree
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 225
Joined: Tue Jun 10, 2014 2:43 pm
Location: Toronto, CAN

Re: Proxy object issues

Postby fivebythree » Tue Dec 15, 2015 8:49 pm

fivebythree Tue Dec 15, 2015 8:49 pm
https://youtu.be/QZ-3ww40MQs

This is what it looks like when the process is working.

SketchUp Pro 2014, Octane Plugin v0.13.82
STANDALONE v3 / SKETCHUP2017 v3 / BLENDER v3 / C4D R16 v3 WINDOWS7PROSP1 x64 | GTX1080ti + GTX780 | i7 4930 @3.4GHz 6 Core| 32GB
User avatar
fivebythree
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 225
Joined: Tue Jun 10, 2014 2:43 pm
Location: Toronto, CAN

Re: Proxy object issues

Postby CaptainCrowbar » Wed Dec 16, 2015 1:49 am

CaptainCrowbar Wed Dec 16, 2015 1:49 am
Thanks, pasmangiu and fivebythree. Your information has allowed me to reproduce the problem and narrow down the cause; the problem seems to actually be in the OCS exporter rather than the proxy system itself. I'm investigating further now.
User avatar
CaptainCrowbar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 07, 2015 10:38 pm

Re: Proxy object issues

Postby fivebythree » Wed Dec 16, 2015 4:33 pm

fivebythree Wed Dec 16, 2015 4:33 pm
CaptainCrowbar wrote:Thanks, pasmangiu and fivebythree. Your information has allowed me to reproduce the problem and narrow down the cause; the problem seems to actually be in the OCS exporter rather than the proxy system itself. I'm investigating further now.


Great. I'll be able to make quick videos from now on to show what I mean. Cause I swore this was a proxy problem, when its just export.
STANDALONE v3 / SKETCHUP2017 v3 / BLENDER v3 / C4D R16 v3 WINDOWS7PROSP1 x64 | GTX1080ti + GTX780 | i7 4930 @3.4GHz 6 Core| 32GB
User avatar
fivebythree
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 225
Joined: Tue Jun 10, 2014 2:43 pm
Location: Toronto, CAN

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Mon Sep 16, 2019 8:39 am [ UTC ]