Octane Render for SketchUp 0.15.1

Forums: Octane Render for SketchUp 0.15.1
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby CaptainCrowbar » Fri Jul 31, 2015 2:23 am

CaptainCrowbar Fri Jul 31, 2015 2:23 am
New builds of the Octane Render Plugin for SketchUp are now available:

Octane Render for SketchUp x64
Octane Render for SketchUp x64 (Demo)

This is a minor bug-fix update. The main change is a fix for an issue with the SketchUp extension menu that was causing some menu actions to fail for no obvious reason.

These will work with the Pro and free versions of SketchUp 2015 x64. Please note that, as explained in the previous release notes, we are no longer supporting 32-bit applications.
User avatar
CaptainCrowbar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 07, 2015 10:38 pm

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby fivebythree » Fri Jul 31, 2015 5:31 am

fivebythree Fri Jul 31, 2015 5:31 am
Great! Have to give it a shot at work tomorrow. Does this fix the weird proxy/*.ocr export problem from v.15?

Update: Proxies still do not export like they did in v.13. I'll post a video when I can to help explain what I'm seeing.
STANDALONE v3 / SKETCHUP2017 v3 / BLENDER v3 / C4D R16 v3 WINDOWS7PROSP1 x64 | GTX1080ti + GTX780 | i7 4930 @3.4GHz 6 Core| 32GB
User avatar
fivebythree
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 226
Joined: Tue Jun 10, 2014 2:43 pm
Location: Toronto, CAN

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby rfox » Sun Aug 02, 2015 4:11 pm

rfox Sun Aug 02, 2015 4:11 pm
Thanks....much stable from previous version
yeah, proxy is still not working
3x GTX Titan - Win7 Pro x64 - Intel i7-3930K - ASUS Rampage IV Formula-X79
User avatar
rfox
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 86
Joined: Sat May 01, 2010 5:32 am
Location: State of Lincoln

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby tetrochuan » Mon Aug 03, 2015 5:38 am

tetrochuan Mon Aug 03, 2015 5:38 am
hi there,

some kind of changelog or some info on where to have our eyes at to give you helpfull feedback would be nice

thx for the update anyways! glad that things move on
win7 ultimate 64bit | intel i7-3930k @ 42x100 | asus p9x79 pro | 32 gb ddr3-1600 | 3x780ti @ 1ghz | 2x asus proart pa246 24" | main hdd ocz vertex 4 | some mice keyboard and a wacom intuos4
tetrochuan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 65
Joined: Tue Mar 23, 2010 6:52 pm

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby ff7darkcloud » Thu Aug 06, 2015 12:53 am

ff7darkcloud Thu Aug 06, 2015 12:53 am
Hi I installed this version but noticed that when I am working with 2 SketchUp projects at the same time, and try to open the octane render plugin inside sketchup (start rendering) I receive a blank window, unless I close the other sketchup project the problem disappears. This really affects workflow, am I the only one that has this happening?

Thanks, and keep up the good job!
( PC ) Win10 x64 | 2xRTX2080TI | ASUS Rampage VI Extreme | i9-7900x | 32GB | 1600W
( Laptop ) Win10 x64 | RTX2080Max-Q | Lenovo Legion Y740 | i7-9750H | 32GB - Octane Standalone Win 10/ Sketchup 2019

PORTFOLIO: https://renderspace.wixsite.com/portfolio
User avatar
ff7darkcloud
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 72
Joined: Sun Mar 18, 2012 11:20 pm
Location: Fairfax, VA, USA

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby smicha » Thu Aug 06, 2015 8:26 am

smicha Thu Aug 06, 2015 8:26 am
Thank you Captain for your work.

I'll send some feedback soon.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby Seekerfinder » Thu Aug 06, 2015 9:52 am

Seekerfinder Thu Aug 06, 2015 9:52 am
Thanks for the update Captain.

I still get the following issues:
1. Render viewport freezes. Seems to happen randomly but it *may* be related to material editing;
2. Octane material editor as erratic as ever - see images below.
2.1 Material editor blank
2.2 Reload material editor and then the whole Octane Materials window is blank
2.3 Reload scene and then the Live DB is there but not scene materials.

Best,
Seeker

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 1.jpg

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 2.jpg

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 3.jpg
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1596
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby CaptainCrowbar » Thu Aug 06, 2015 8:30 pm

CaptainCrowbar Thu Aug 06, 2015 8:30 pm
Thanks for your feedback, everyone! I'm paying attention here and investigating your issues. Will try to get more updates to you as soon as I can.
User avatar
CaptainCrowbar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 07, 2015 10:38 pm

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby CaptainCrowbar » Fri Aug 07, 2015 2:43 am

CaptainCrowbar Fri Aug 07, 2015 2:43 am
fivebythree wrote:Great! Have to give it a shot at work tomorrow. Does this fix the weird proxy/*.ocr export problem from v.15?

Update: Proxies still do not export like they did in v.13. I'll post a video when I can to help explain what I'm seeing.


A video would help make the problem clear. Also, would you be able to provide an example of a SU project that exhibits the problem?
User avatar
CaptainCrowbar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 07, 2015 10:38 pm

Re: Octane Render for SketchUp 0.15.1

Postby clausgs » Fri Aug 07, 2015 3:46 am

clausgs Fri Aug 07, 2015 3:46 am
Seekerfinder wrote:Thanks for the update Captain.

I still get the following issues:
1. Render viewport freezes. Seems to happen randomly but it *may* be related to material editing;
2. Octane material editor as erratic as ever - see images below.
2.1 Material editor blank
2.2 Reload material editor and then the whole Octane Materials window is blank
2.3 Reload scene and then the Live DB is there but not scene materials.

Best,
Seeker

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 1.jpg

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 2.jpg

OC4SU_0.15.1 - MATERIAL EDITOR - ISSUE 3.jpg


Same problem here the material editor window is blank after some time of use
Intel Core i7-3770K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 680, WIN 7 64bit.
clausgs
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Wed Jan 16, 2013 6:16 am
Location: Bangkok
Next

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Sep 27, 2020 11:41 am [ UTC ]