Materials editor

Forums: Materials editor
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Re: Materials editor

Postby The3dBOX » Wed Apr 29, 2015 10:27 am

The3dBOX Wed Apr 29, 2015 10:27 am
smicha wrote:TIG's exporter works like a charm. Just export each component separately and join them with the 'geometry group' node in the standalone.

I'm confused, I just found TIGS exporter thread and in Dec 2014 he said

"I have stopped any further development of this Ruby script. :-( I'm afraid it stays as it is - warts and all !
Otoy's Octane now has it own custom made SUp exporter which is better integrated and works more efficiently [it has 'binary' coding]."


So where is Otoys custom exporter that TIG is talking about?
The3dBOX
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Thu Nov 04, 2010 4:56 pm

Re: Materials editor

Postby smicha » Wed Apr 29, 2015 10:29 am

smicha Wed Apr 29, 2015 10:29 am
It's built in the plugin - save to ocs.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Materials editor

Postby The3dBOX » Wed Apr 29, 2015 11:00 am

The3dBOX Wed Apr 29, 2015 11:00 am
smicha wrote:It's built in the plugin - save to ocs.

The one that doesn't work? :roll:
The3dBOX
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Thu Nov 04, 2010 4:56 pm

Re: Materials editor

Postby smicha » Wed Apr 29, 2015 11:02 am

smicha Wed Apr 29, 2015 11:02 am
Everything works fine . Please send an example with skp file that causes your problems and I convert it into ocs scene.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Materials editor

Postby The3dBOX » Wed Apr 29, 2015 11:04 am

The3dBOX Wed Apr 29, 2015 11:04 am
smicha wrote:Everything works fine . Please send an example with skp file that causes your problems and I convert it into ocs scene.

OK, I think as a new user I am getting confused so my apologies. Can you read my first post where I asked how do I export to ocs from sketchup?
The export to ocs is greyed out in my plugin menu until I run a render for the first time, is this the correct way to do it?
The3dBOX
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Thu Nov 04, 2010 4:56 pm

Re: Materials editor

Postby smicha » Wed Apr 29, 2015 11:07 am

smicha Wed Apr 29, 2015 11:07 am
Yes - you must open the preview window (render) to export to ocs. Does it work for you?
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Materials editor

Postby smicha » Wed Apr 29, 2015 11:19 am

smicha Wed Apr 29, 2015 11:19 am
Here everything works fine. But you are right - once the render is closed and reopened - it remains gray out. I hope Bro will give us new UI soon.
Attachments
exp.jpg
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Materials editor

Postby The3dBOX » Wed Apr 29, 2015 11:35 am

The3dBOX Wed Apr 29, 2015 11:35 am
smicha wrote:Yes - you must open the preview window (render) to export to ocs. Does it work for you?

Yes it works for me, but the standalone is very complex, I prefer to render within sketchup and because the material editor is screwy I cant at the moment.
I think large sketchup models are causing problems for the plugin.
The3dBOX
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Thu Nov 04, 2010 4:56 pm
Previous

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Tue Sep 29, 2020 9:48 pm [ UTC ]