OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159 (obsolete)

Forums: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159 (obsolete)
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159 (obsolete)

Postby fuzzybro » Thu Apr 02, 2015 7:50 pm

fuzzybro Thu Apr 02, 2015 7:50 pm
Hi all,

Here's OctaneRender plugin for SketchUp 2015 matching Standalone 2.22.1.
Starting from this build older versions of SketchUp are no longer supported.

Download commercial versions
OctaneRender for Sketchup 2015 x64
OctaneRender for Sketchup 2015 x86

su_0.14.159.jpg


Previous build
OctaneRender for SketchUp 2.13 - 0.13.87

Changelog
  • Added major features of Octane 2.22.1 (improved kernel, camera and other controls)
  • Stability improvements
  • Replaced network configuration UI with a windows from Octane Standalone
  • Added "reset" buttons to kernel and camera setters in UI
  • Added separate DayLight controls to texture and color environment setters when "use sun" is selected
  • Attempt to fix: Materials window stays blank randomly
  • Pages (a.k.a Scenes) are being exported to .ocs/.orbx as RenderTarget nodes

Enjoy!
Fuzzy
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby Seekerfinder » Thu Apr 02, 2015 9:21 pm

Seekerfinder Thu Apr 02, 2015 9:21 pm
Thanks Fuzzy! Can't wait to give it a go.

Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1597
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby rfox » Fri Apr 03, 2015 1:55 am

rfox Fri Apr 03, 2015 1:55 am
This is not an April Fool, right? yeah...finally this is new update!!! Thanks Fuzzy
I'll try this out now. :D
3x GTX Titan - Win7 Pro x64 - Intel i7-3930K - ASUS Rampage IV Formula-X79
User avatar
rfox
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 86
Joined: Sat May 01, 2010 5:32 am
Location: State of Lincoln

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby resmas » Fri Apr 03, 2015 2:34 am

resmas Fri Apr 03, 2015 2:34 am
:D :D :D :D :D

Hello Fuzzy. BIG Thanks for the update.

Allready downloaded...will beggin testing, and report later.

cheers
resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby rfox » Fri Apr 03, 2015 4:13 am

rfox Fri Apr 03, 2015 4:13 am
I found out materials window stays blank so often.
3x GTX Titan - Win7 Pro x64 - Intel i7-3930K - ASUS Rampage IV Formula-X79
User avatar
rfox
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 86
Joined: Sat May 01, 2010 5:32 am
Location: State of Lincoln

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby smicha » Fri Apr 03, 2015 6:46 am

smicha Fri Apr 03, 2015 6:46 am
Bro, first of all thank you for your hard work.

When 'show graph' is turned on SU hangs and crashes.

Bro,

I thought we'll have exactly same user interface as in the standalone for materials, viewport, nodes... but this terrible viewport with input data panel is still there.

Any plans to replace the SU viewport with standalone like one? If so, when?
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby smicha » Fri Apr 03, 2015 6:51 am

smicha Fri Apr 03, 2015 6:51 am
When I close and reopen the viewport it remains blank.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby smicha » Fri Apr 03, 2015 7:32 am

smicha Fri Apr 03, 2015 7:32 am
Strange things happen - when the 'Show graph' is on the SU hangs, but when I close it (the graph) SU goes back to life.

I also noticed that there are no nodes visible when the viewport is not open - shall it work like this? (I don't think so).

Bro,

My wish (big one :)) - just get rid of current viewport and move it to the 'show graph' option, where it would have all its functionality of the standalone. And replace the 'show graph' option with 'Octane Render'. SU shall work only as geometry source, nothing else. Literally nothing else.

I am really happy to see 'show graph' - I wish it wouldn't cause SU to hang. If you have any recommendations of what can be a reason please help.

Good job Bro!
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby resmas » Fri Apr 03, 2015 3:43 pm

resmas Fri Apr 03, 2015 3:43 pm
Hello again.

Fuzzy we can see that a lot has changed, thank you so much for adding the new render options from 2.22. 8-)

But after a few hours many strange things happen.

All that smicha allready pointed happened to me too.

In a new file only with the default 2d man in center if we open the octane viewport, and then close it...after a few moments if we open again,...it stays blank. Only restaring SU solves the problem.

In the "Imager" tab is missing the "highlight compression" option.

Proxies dont have the option to replace component geometry. (I think you said before...that it will be off for now)

--------


My question is how should we use the node graph?
I had some sucess changing some materials, but many times SU crashes if i change many things.
It seems that SU and Octane lose connection...and the crash.


A "small" request....can it be possible to highlight in the nodegraph the geometry we Selected in SU.
:D :D

Thanks mate.

Resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Re: OctaneRender for SketchUp 2.22.1 - 0.14.159

Postby fuzzybro » Fri Apr 03, 2015 4:48 pm

fuzzybro Fri Apr 03, 2015 4:48 pm
You should not use node graph just yet. I just forgot to remove the button because it's not ready yet
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California
Next

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Sat Oct 31, 2020 7:46 pm [ UTC ]