Revit Trees and People in Octane Revit Plugin

Forums: Revit Trees and People in Octane Revit Plugin
A forum for discussion, development and support, including subforums for discussion for various plugins for octane render and 3d the relevant animation packages

Revit Trees and People in Octane Revit Plugin

Postby JulioRibeiro » Fri Nov 14, 2014 5:52 pm

JulioRibeiro Fri Nov 14, 2014 5:52 pm
Hi folks! I am a new happy owner of the Octane for Revit plugin and pretty impressed about how fast and good it is overall. But I have a question about the Revit Trees and People that disappear in octane window. What I have to do to have my exactly scene rendered in Octane? Best regards!!
JulioRibeiro
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 09, 2014 6:49 am

Re: Revit Trees and People in Octane Revit Plugin

Postby Seekerfinder » Tue Nov 18, 2014 8:39 am

Seekerfinder Tue Nov 18, 2014 8:39 am
Hi Julio,
Welcome to the forums. I would suggest posting questions about the Revit plugin in the Revit sub-forum. You're bound to get quicker responses there.

The best way to work with trees in the plugin is to use proxies. The plugin allows us use a Revit family as a proxy for an external model and, as of recently, we can permanently associate that family with a particular proxy. So the 'aspen' tree family in Revit would always 'call' a certain OBJ or ORBX file and render it in the plugin.

There are many resources online for OBJ trees & plant, including Xfrog, Evermotion etc. Look at the manual for how to use families as proxies.

Hope that helps.

Best,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1583
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: Revit Trees and People in Octane Revit Plugin

Postby face_off » Tue Nov 18, 2014 10:05 am

face_off Tue Nov 18, 2014 10:05 am
In addition to Seekers excellent response.....the reason the current RPC props (trees/people) do not render in Octane is because they are really 2d planes, with a texturemap rotated to match the camera position applied - so they do not render in a 3d way that an unbiased renderer like Octane needs.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13366
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Plugin Discussion/Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Aug 21, 2019 3:12 am [ UTC ]