Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Forums: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby TIG » Thu Mar 13, 2014 1:08 pm

TIG Thu Mar 13, 2014 1:08 pm
This version has the (c) dates corrected to 2014 etc.
The Help PDF is also updated to suit...
This version is still compatible with SketchUp v2014...
As usual...
Install it by extracting the contents of the ZIP into your Plugins folder, maintaining all helper files within their subfolders, as seen inside the ZIP, when appropriate.
Restart Sketchup to auto-load it.
Read the instructions provided...
Octane_1_00-05.zip
(480.16 KiB) Downloaded 956 times

To install it 'automatically' edit the ZIP and remove the unnecessary README.txt file, and then change its suffix to .RBZ and then use the Preferences > Extensions > Install tool [available in >v8M2]...
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby Eznit » Thu Mar 13, 2014 8:00 pm

Eznit Thu Mar 13, 2014 8:00 pm
Obrigado!

Thank you! :P
Eznit
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Mar 21, 2012 11:27 am

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby smicha » Sat Apr 26, 2014 8:03 pm

smicha Sat Apr 26, 2014 8:03 pm
TIG,
Thank you for the update. It seems that it works faster than previous versions.

PS. I am looking for the line in your code that is responsible for precision. Could you please help. I'd like sometimes to use only four digits and sometimes eight. It would be very convenient to have precision option built in the exporter.

s
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby TIG » Sun Apr 27, 2014 9:54 am

TIG Sun Apr 27, 2014 9:54 am
smicha wrote:TIG,
Thank you for the update. It seems that it works faster than previous versions.

PS. I am looking for the line in your code that is responsible for precision. Could you please help. I'd like sometimes to use only four digits and sometimes eight. It would be very convenient to have precision option built in the exporter.

s
You'll need to edit the 'MTL' parts saying things like:
mtl_file.puts("Kd " + ffcol.to_a[0..2].collect{|c| "%.6g" % ((c.to_f/255)**2.2) }.join(" "))
or

Change the "%.6g" to a bigger or smaller number.
The default is 6 d.p. BUT if there are ending zeros these are stripped [by 'g']
There are other values that always stay at 3 d.p. like this:
mtl_file.puts("Ks 0.333 0.333 0.333")
or
mtl_file.puts("d #{"%.3g" % mat.alpha }")

For the MESH - the 'v' is set to 12 d.p [or less with 'g'], as in:
newv="v #{"%.12g" % (xx.to_m.to_f)} #{"%.12g" % (yy.to_m.to_f)} #{"%.12g" % (zz.to_m.to_f)}"
or
newvt="vt #{"%.12g" % (uv.x)} #{"%.12g" % (uv.y)}"
or
newvn="vn #{"%.12g" % (xx)} #{"%.12g" % (yy)} #{"%.12g" % (zz)}"
:?
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby smicha » Sun Apr 27, 2014 5:57 pm

smicha Sun Apr 27, 2014 5:57 pm
Thanks TIG. That helps a lot.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby clausgs » Sun Dec 14, 2014 9:51 am

clausgs Sun Dec 14, 2014 9:51 am
HI

Do this exporter work with Sketchup 2015???
Intel Core i7-3770K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 680, WIN 7 64bit.
clausgs
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Wed Jan 16, 2013 6:16 am
Location: Bangkok

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby clausgs » Sun Dec 14, 2014 1:05 pm

clausgs Sun Dec 14, 2014 1:05 pm
HI TIG

I just tried the 1_00-05 exporter in sketchup 2015 and it is much slower than in SU 2014.
?????
SU 2014 about 100 sec
SU 2015 about 215 sec

Model have about
187000 edges
84000 faces

What's the problem here?
Any solution to this?
Any work in progress for an updated exporter?
Intel Core i7-3770K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 680, WIN 7 64bit.
clausgs
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Wed Jan 16, 2013 6:16 am
Location: Bangkok

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby TIG » Mon Dec 15, 2014 10:53 am

TIG Mon Dec 15, 2014 10:53 am
I have stopped any further development of this Ruby script. :-(
I'm afraid it stays as it is - warts and all !
Otoy's Octane now has it own custom made SUp exporter which is better integrated and works more efficiently [it has 'binary' coding].
TIG
User avatar
TIG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 536
Joined: Wed May 12, 2010 1:25 pm

Re: Octane Sketchup Exporter 1_00-05 [v2014]

Postby clausgs » Mon Dec 15, 2014 12:54 pm

clausgs Mon Dec 15, 2014 12:54 pm
TIG wrote:I have stopped any further development of this Ruby script. :-(
I'm afraid it stays as it is - warts and all !
Otoy's Octane now has it own custom made SUp exporter which is better integrated and works more efficiently [it has 'binary' coding].


HI TIG
Fully understand,,, thanks for the great work on this exporter any way.

Octane's own exporter???
Do you mean the one that are fully integrated in SU,, also render inside SU???

Thanks
Intel Core i7-3770K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 680, WIN 7 64bit.
clausgs
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Wed Jan 16, 2013 6:16 am
Location: Bangkok

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Nov 17, 2019 4:05 pm [ UTC ]