Announcing OctaneRender Cloud Edition

Forums: Announcing OctaneRender Cloud Edition
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: NEW : Announcing Octane Render Cloud Edition

Postby mbetke » Fri Jul 26, 2013 6:54 am

mbetke Fri Jul 26, 2013 6:54 am
What is this Alembic thing? Never heard of. I only press render buttons. ;)
Pure3D Visualisierungen - Germany
Sys: Intel X5690, 128GB RAM, 2x Titan RTX, Windows 10 Pro x64, 3ds Max 2019
User avatar
mbetke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1075
Joined: Fri Jun 04, 2010 9:12 am
Location: Germany

Re: NEW : Announcing Octane Render Cloud Edition

Postby pixelrush » Fri Jul 26, 2013 10:09 am

pixelrush Fri Jul 26, 2013 10:09 am
Ok so finally I saw the presentation on my pc - couldnt get it to stream on my tablet for some reason. I have to say it was quite good. A lot of words spoken in 30 mins. :P Pity we only get these intention updates once a year. ;)
So the good news for Blender users among the other coming attractions is the networked rendering capability although by the sounds of it its limited to 1 server. 8 gpu spread around would have been nice. 8-)
I see a couple of Blender coders are working on network rendering for Cycles too.....
I gather then almost none of the frequently user requested capability is being considered now for Octane v1 save for some uv enhancements. As much as I like to see Brigade etc. moving along and the hologram stuff is cool I kinda wish more emphasis was being placed on attending to the basics rather than leveraging the technology out. Although I wont be popular for saying so I do wonder how much time Otoy guys are spending on the render engine itself vs. the delivery sytem. :roll:
I guess the render community might just see the priorities differently from the wider interests of the company.
Anyway, thanks for the update. :geek:
i7-3820 @4.3Ghz | 24gb | Win7pro-64
GTS 250 display + 2 x GTX 780 cuda| driver 331.65
Octane v1.55
User avatar
pixelrush
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1618
Joined: Mon Jan 11, 2010 7:11 pm
Location: Nelson, New Zealand

Re: NEW : Announcing Octane Render Cloud Edition

Postby jagger » Fri Jul 26, 2013 11:06 am

jagger Fri Jul 26, 2013 11:06 am
Just one question

3ds max is the app that is showing with the cloud edition...

Will cinema 4d or modo be able to use the cloud too?
intel i7 3770k // 2 x Evga Titan Superclocked 6gb Vram // 16gb RAM
http://www.octavioalonso.com
User avatar
jagger
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 251
Joined: Fri May 14, 2010 6:32 pm
Location: Spain

Re: NEW : Announcing Octane Render Cloud Edition

Postby emihich » Sat Jul 27, 2013 5:06 pm

emihich Sat Jul 27, 2013 5:06 pm
mbetke wrote:What is this Alembic thing? Never heard of. I only press render buttons. ;)


Sorry for the late answer .
Alembic is the newest and high end intercheangeable file format, like OBJ or FBX
Those formats make easier to export and import files created in other softwares , like
for example, beetween Lightwave and 3ds Max or Softimage and Maya.
It is very important to be aware of this possibility.
Alembic can also support animation cache files , like FBX does but improved .
User avatar
emihich
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 187
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:42 pm

Re: NEW : Announcing Octane Render Cloud Edition

Postby Reality4 » Tue Jul 30, 2013 10:53 pm

Reality4 Tue Jul 30, 2013 10:53 pm
Goldorak wrote:Here is the video link:

http://www.ustream.tv/recorded/36313045


WOW THIS IS AMAZING! First this incredible cloud service ($1 per GPU per hour which is extremely cheap compared to CPU renderfarms) and now Brigade. Eat your heart out Unreal Engine 4, 5, 6... Nothing beats path tracing.

I'm very glad with the complex emitter speed improvement by 400%. I have a lot of scenes with many small emitters. So rendering in the cloud with e.g. 60 GPUs and 400% speed improvement feels like 240 GPUs today... *wow*.

And the 12GB onboard GPU memory remark makes the way free for complex geometry which has displacement/tessellation baked inside.

@rushes / Will cinema 4d or modo be able to use the cloud too? >> Yes, Jules Urbach said that all plugins/programs can use the cloud rendering service.
Reality4
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 86
Joined: Wed Oct 13, 2010 10:34 am

Re: Announcing OctaneRender Cloud Edition

Postby solomon » Tue Jan 07, 2014 5:15 am

solomon Tue Jan 07, 2014 5:15 am
any more updates regarding OctaneRender Cloud Edition? is it available yet?
Solomon W. Jagwe
3D Artist/Animator/Modeler | Independent Film Director
http://www.sowl.com | http://www.galiwango.com | http://www.nkozaandnankya.com
solomon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 323
Joined: Tue Mar 19, 2013 2:04 pm
Location: USA

Re: Announcing OctaneRender Cloud Edition

Postby synapsemedia » Thu Feb 06, 2014 11:41 am

synapsemedia Thu Feb 06, 2014 11:41 am
ok so it's feb 2014 now. I live in the Netherlands. can I use this service yet and if so, how?

cheers for any info

thanks

angus
synapsemedia
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 54
Joined: Thu Oct 13, 2011 7:24 pm

Re: Announcing OctaneRender Cloud Edition

Postby ringleader » Thu Feb 06, 2014 12:37 pm

ringleader Thu Feb 06, 2014 12:37 pm
synapsemedia wrote:ok so it's feb 2014 now. I live in the Netherlands. can I use this service yet and if so, how?

cheers for any info

thanks

angus


Would like to know that too.
HOw does this work? Will there be something incorporated in the GUI for Cloud Rendering?
ringleader
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 06, 2014 12:07 pm

Re: Announcing OctaneRender Cloud Edition

Postby Goldorak » Thu Feb 06, 2014 9:14 pm

Goldorak Thu Feb 06, 2014 9:14 pm
Contact Jax if you would like to be on the beta.
User avatar
Goldorak
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 1923
Joined: Sun Apr 22, 2012 8:09 pm

Re: Announcing OctaneRender Cloud Edition

Postby ringleader » Fri Feb 07, 2014 8:40 am

ringleader Fri Feb 07, 2014 8:40 am
Does the Cloud only work with Stabdalone or can i export from Cinema4d Plugin to the Cloud?
thx!
ringleader
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 06, 2014 12:07 pm
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Wed Sep 18, 2019 9:16 am [ UTC ]