Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Forums: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby samhal » Wed Oct 02, 2013 11:48 pm

samhal Wed Oct 02, 2013 11:48 pm
Was running perfectly with Octane 1.10 until today when I upgraded to Octane 1.20a.

Poser now presents me with this:

Image

Kind of a 'generic' error...really doesn't say squat, does it. Any ideas? Anyone run into this?

Thanks all!!

Win 7 (64 bit) 24 GB ram, i7 970 (6-core), 2 Nvidia 670s, and of course poser 2012 (64-bit) with Octane for Poser 1.20.2). Only Octane itself has been changed out.
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 227
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby face_off » Wed Oct 02, 2013 11:55 pm

face_off Wed Oct 02, 2013 11:55 pm
Hi - I haven't seen this before. The main difference between 1.10 and 1.20 is that there is a higher Cuda driver version number requirement. So first question is....what Cuda drivers do you have loaded? Does Octane Standalone 1.20 run? Do you have SLI Disabled?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby samhal » Thu Oct 03, 2013 12:18 am

samhal Thu Oct 03, 2013 12:18 am
Wow that was QUICK Paul! Thanks! :)

SLI IS currently disabled (gotta have it for my games ya know)
Octane stand alone DOES run by itself.
And the driver version for the GTXs is 9.18.13.1407?! At least thats what Device Manager says. Hmmm.

BUT would that cause Poser to act so funky?

Just rolled back to 1.10 and everything is fine, so maybe I do need new drivers...

Thanks
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 227
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby samhal » Thu Oct 03, 2013 12:38 am

samhal Thu Oct 03, 2013 12:38 am
Just installed the latest Nvidia drivers...I WAS behind! Way behind. My bad.

BUT-here's a question for you Paul...

If I have two instances of Octane installed (1.10 and 1.20)...how does your plugin decided which flavor to use? Or do I need to uninstall the older one?

Thanks.
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 227
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby face_off » Thu Oct 03, 2013 1:08 am

face_off Thu Oct 03, 2013 1:08 am
The Poser plugin is compiled against a specific version of Octane (1.20.1 for the latest release), and is completely independent of whatever version of Standalone you have installed.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby samhal » Thu Oct 03, 2013 1:29 am

samhal Thu Oct 03, 2013 1:29 am
Understood...

...but, I both Octane 1.10 AND 1.20 installed at the moment. I curious which version of Octane the plugin is using. Or does it matter?

BTW, if I'm failing to grasp the obvious, I blame it on the 2nd rum and coke I'm currently enjoying!

Thanks
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 227
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby face_off » Thu Oct 03, 2013 2:03 am

face_off Thu Oct 03, 2013 2:03 am
The plugin is not using Octane Standalone - so it doesn't matter which version is installed, or it can be not installed at all and the Poser plugin will still run.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14037
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Poser pro 2012 not liking Octane 1.20a win64

Postby samhal » Thu Oct 03, 2013 12:03 pm

samhal Thu Oct 03, 2013 12:03 pm
Problem got solved...somehow. I did several things (reinstalled the plugin, updated drivers, ran some disk management utilities) before running Poser again, so something in all that got Poser happy again.

Still it was a curious problem. Thanks again!
i7 6800K (6 core), 24 GB, GTX 1080 8gb, Titan X 12gb
samhal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 227
Joined: Wed Apr 24, 2013 1:15 pm
Location: Austin

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Fri Jul 03, 2020 2:12 pm [ UTC ]