Change Color in Poser not changing in Octane

Forums: Change Color in Poser not changing in Octane
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Change Color in Poser not changing in Octane

Postby morphious2013 » Fri May 31, 2013 12:45 am

morphious2013 Fri May 31, 2013 12:45 am
Changed the color of an object in Poser, hit refresh in Octane, but still renders the original color.

BTW. The newest version of plugin renders 3 times faster for me for some reason. Awesome.
Gateway i5 3.2ghz, 16g RAM, GTX 690 4GB VRAM, Windows 10 64bit, Poser Pro 11, DAZ Studio Pro 4.9, Daz Octane Plugin V2, Poser Octane Plugin V2
User avatar
morphious2013
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 388
Joined: Sat Apr 20, 2013 1:22 pm

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby face_off » Fri May 31, 2013 12:49 am

face_off Fri May 31, 2013 12:49 am
Changed the color of an object in Poser, hit refresh in Octane, but still renders the original color.

How are you changing the color? Are you changing the Poser material color in Poser, or the Octane material color in the plugin?
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13836
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby morphious2013 » Fri May 31, 2013 12:54 am

morphious2013 Fri May 31, 2013 12:54 am
in poser
Gateway i5 3.2ghz, 16g RAM, GTX 690 4GB VRAM, Windows 10 64bit, Poser Pro 11, DAZ Studio Pro 4.9, Daz Octane Plugin V2, Poser Octane Plugin V2
User avatar
morphious2013
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 388
Joined: Sat Apr 20, 2013 1:22 pm

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby face_off » Fri May 31, 2013 1:03 am

face_off Fri May 31, 2013 1:03 am
If you change a material in Poser, you need to reconvert that material int he plug. Rightclick the material in the material tab and "reconvert from poser". The better workflow is to change the color in the plugin directly, rather than in Poser.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13836
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby morphious2013 » Fri May 31, 2013 1:09 am

morphious2013 Fri May 31, 2013 1:09 am
OK, thanks. BTW... What ever changes you made to the plugin, it renders 3 times faster for me. What did you do? Thanks again for your help.
Gateway i5 3.2ghz, 16g RAM, GTX 690 4GB VRAM, Windows 10 64bit, Poser Pro 11, DAZ Studio Pro 4.9, Daz Octane Plugin V2, Poser Octane Plugin V2
User avatar
morphious2013
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 388
Joined: Sat Apr 20, 2013 1:22 pm

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby morphious2013 » Fri May 31, 2013 1:15 am

morphious2013 Fri May 31, 2013 1:15 am
1 more thing. It's a bed sheet and pillow. Can I give a "cloth" like bump or material to them in Octane Plugin, or do I need to do it in Poser? Thanks.
Gateway i5 3.2ghz, 16g RAM, GTX 690 4GB VRAM, Windows 10 64bit, Poser Pro 11, DAZ Studio Pro 4.9, Daz Octane Plugin V2, Poser Octane Plugin V2
User avatar
morphious2013
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 388
Joined: Sat Apr 20, 2013 1:22 pm

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby morphious2013 » Fri May 31, 2013 1:24 am

morphious2013 Fri May 31, 2013 1:24 am
I added a cloth texture in Poser as a bump, and in Octane Plugin, right clicked to re-import material from poser, but still no joy.
Gateway i5 3.2ghz, 16g RAM, GTX 690 4GB VRAM, Windows 10 64bit, Poser Pro 11, DAZ Studio Pro 4.9, Daz Octane Plugin V2, Poser Octane Plugin V2
User avatar
morphious2013
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 388
Joined: Sat Apr 20, 2013 1:22 pm

Re: Change Color in Poser not changing in Octane

Postby face_off » Fri May 31, 2013 1:52 am

face_off Fri May 31, 2013 1:52 am
If you post a screenshot of the Poser material and the Octane material, we can see what you are trying to achieve.

Basic workflow of the plugin is covered in the manual, so it may be worth you having a read through it.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13836
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Banti and 1 guest

Mon Mar 30, 2020 10:46 pm [ UTC ]