Render failure

Forums: Render failure
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

Render failure

Postby Alexisbaydoun » Sun Sep 22, 2019 8:38 pm

Alexisbaydoun Sun Sep 22, 2019 8:38 pm
Hi guys,

I was working on Octane from C4D on an animation video (not that heavy) when suddenly Octane crushed. Normally if i Force quite the program from the Task Manager then reopen it it should work fine, but this time it's not rendering, previewing and it keeps giving me "Render failure! Check Console Window and Octane Log Window" even after multiple attempts to restart, restart the computer, remove the folder from plugins then readding it.

I am using Octane 4.02 on C4D R 20, this is what i got in the Log Window:


"CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to wait for event
device 0: path tracing kernel failed
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unregister pinned memory
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> could not get memory info
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unregister pinned memory
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> could not get memory info
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unload module
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to create link
device 0: failed to create OSL compile context:

device 0: failed to compile module 0
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to destroy CUDA event

-> failed to bind device to current thread
device 0: failed to initialize context
CUDA error 201 on device 0: invalid device context
-> failed to create link
device 0: failed to create OSL compile context:

device 0: failed to compile module 0
CUDA error 201 on device 0: invalid device context
-> failed to create link
device 0: failed to create OSL compile context:

device 0: failed to compile module 0"


Im using a GeForce RTX 2070 Graphics Card on a Windows

How can i fix this? I need my Octane :-(
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 4:53 am

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 4:53 am
this is more info

1.gif


2.gif
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby aoktar » Mon Sep 23, 2019 5:01 am

aoktar Mon Sep 23, 2019 5:01 am
Use latest V4, 4.05-R5: viewtopic.php?f=85&t=72365
No need to stick buggy old versions.

Also this kind of errors show there's a hardware problem.
1-What's your Nvidia driver number?
2-And how's gpu temperatures on rendering?
3-Can you render a simple scene?
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13688
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 5:43 am

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 5:43 am
Yes i can render a very basic scene I tried.

Regarding Nvidia number i'll check when i have access to computer, and temperature is attached in the GPU screenshot i posted: 33 degrees.

If i can render a very basic scene does this mean that there is no hardware problem and that i can get things back to normal when i replace Octane with the newest version?
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby aoktar » Mon Sep 23, 2019 5:45 am

aoktar Mon Sep 23, 2019 5:45 am
Alexisbaydoun wrote:Yes i can render a very basic scene I tried.

Regarding Nvidia number i'll check when i have access to computer, and temperature is attached in the GPU screenshot i posted: 33 degrees.

If i can render a very basic scene does this mean that there is no hardware problem and that i can get things back to normal when i replace Octane with the newest version?

Need to understand that's a scene specific problem or random.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13688
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 4:31 pm

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 4:31 pm
Ok seriously what do i do?

I just installed 4.05 instead of 4.02 and it keeps crashing. It is rendering basic scenes but it keeps crashing every 3 minutes what do i do now? i need a solution
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 4:37 pm

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 4:37 pm
this is the nividia driver information

Untitled-1.jpg


Untitled-1.jpg
Attachments
Untitled-2.jpg
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby aoktar » Mon Sep 23, 2019 4:38 pm

aoktar Mon Sep 23, 2019 4:38 pm
try latest Nvidia studio driver, 431.xx
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13688
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 4:59 pm

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 4:59 pm
I am currently updating the driver to this.. Does this mean that there is nothing wrong with hardware and things will go back to normal once i update the Nvidia driver?

Untitled-3.jpg
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm

Re: Render failure

Postby Alexisbaydoun » Mon Sep 23, 2019 6:17 pm

Alexisbaydoun Mon Sep 23, 2019 6:17 pm
I just updated Octane the plugin and the Studio Version, and updated the Nvidia graphics card and still it's giving me an error

Untitled-1.jpg


Am i missing something? should i MANUALLY link Octane to the new graphics card updated? what is the problem? Maybe my Cinema 4D R20 needs an update?
PS: i've had this computer and graphics card for a little less than 2 months so please dont tell me its ruined :shock: !

here is the log info:

OctaneRender Studio 4.05 (4050000)

CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unregister pinned memory
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> could not get memory info
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unregister pinned memory
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> could not get memory info
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to wait for event
device 0: direct light kernel failed
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to load symbol data to the device(deep_data)
device 0: failed to upload the deep params
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to unload module
CUDA error 700 on device 0: an illegal memory access was encountered
-> failed to create link
device 0: failed to create OSL compile context:

device 0: failed to compile module 0
Alexisbaydoun
 
Posts: 44
Joined: Tue Jan 29, 2019 2:03 pm
Next

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Tue Nov 24, 2020 2:39 pm [ UTC ]