Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Forums: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby frankmci » Fri Nov 08, 2019 10:24 pm

frankmci Fri Nov 08, 2019 10:24 pm
FullHPetroL wrote:Does displacement mixer work?

As for me, it either doesn't work, or crashes the moment I use it.


FYI, I'm getting instant crashes, too, C4D R21, Octane 2019.1.3. New scene, make Octane material, make Displacement Mixer node, connect Mixer Node to Displacement Pin>crash.

I haven't had the time to trouble shoot it yet, but know that it's not just you. I'll try to document it properly over the weekend.

(edit)
Preliminary test seems to show that a bare Displacement Mixer node will cause an instant crash when hooked up to a Material, as will a Displacement Mixer node with only one incoming Displacement node. A Displacement Mixer node with two incoming Displacement nodes works fine.

So my guess is that something is expecting a particular kind of input, and then is very unhappy when it doesn't get what it expects. Give the Mixer two inputs, and everybody is happy when you link the Mixer to the Material. Depending on the order of operations you follow, you might never see this. I'll do more testing and generate proper crash logs tomorrow.
Technical Director - C4D, Maya, AE, - Washington DC
frankmci
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 331
Joined: Fri May 26, 2017 2:00 pm

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby FullHPetroL » Sat Nov 09, 2019 3:24 am

FullHPetroL Sat Nov 09, 2019 3:24 am
bepeg4d wrote:displacement Mixer is rock solid here with 2019.1.3, maybe you have an issue with Nvidia driver.
To make it works in your scene you need to change the Displacement type to Vector Displacement, and change the Map type to Height.
CAD88B9E-DD80-4C8A-80BD-9E121AFD2325.jpeg

ciao Beppe


So, displacement mixer doesn't work in the texture mode, only vertex?
FullHPetroL
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 24
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:00 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby AaronWestwood » Sat Nov 09, 2019 7:11 am

AaronWestwood Sat Nov 09, 2019 7:11 am
Not sure if this is a known thing, but on a large enough object, in this case a box, with an index on 1 we get some severe artifacts. Ray Epsilon doesnt help here either. Ive just jumped from 2018 release, and this didn't happen there (I use this big box workflow + medium shaders on pretty much all my projects for years).

Has anything changed in 2019?

AW
Attachments
ARTIFACTING.JPG
AaronWestwood
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 26, 2017 3:01 pm

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby MyDearestHao » Sat Nov 09, 2019 8:22 am

MyDearestHao Sat Nov 09, 2019 8:22 am
AaronWestwood wrote:Not sure if this is a known thing, but on a large enough object, in this case a box, with an index on 1 we get some severe artifacts. Ray Epsilon doesnt help here either. Ive just jumped from 2018 release, and this didn't happen there (I use this big box workflow + medium shaders on pretty much all my projects for years).

Has anything changed in 2019?

AW

I have also encountered this problem, please set the index to 1.01 or smaller.
MyDearestHao
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 11
Joined: Fri Oct 13, 2017 2:07 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby aoktar » Sat Nov 09, 2019 10:17 am

aoktar Sat Nov 09, 2019 10:17 am
AaronWestwood wrote:Not sure if this is a known thing, but on a large enough object, in this case a box, with an index on 1 we get some severe artifacts. Ray Epsilon doesnt help here either. Ive just jumped from 2018 release, and this didn't happen there (I use this big box workflow + medium shaders on pretty much all my projects for years).

Has anything changed in 2019?

AW

Always put a sample scene to help the case. So we can check it with a less effort.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12606
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby aoktar » Sat Nov 09, 2019 11:02 am

aoktar Sat Nov 09, 2019 11:02 am
frankmci wrote:
FullHPetroL wrote:Does displacement mixer work?

As for me, it either doesn't work, or crashes the moment I use it.


FYI, I'm getting instant crashes, too, C4D R21, Octane 2019.1.3. New scene, make Octane material, make Displacement Mixer node, connect Mixer Node to Displacement Pin>crash.

I haven't had the time to trouble shoot it yet, but know that it's not just you. I'll try to document it properly over the weekend.

(edit)
Preliminary test seems to show that a bare Displacement Mixer node will cause an instant crash when hooked up to a Material, as will a Displacement Mixer node with only one incoming Displacement node. A Displacement Mixer node with two incoming Displacement nodes works fine.

So my guess is that something is expecting a particular kind of input, and then is very unhappy when it doesn't get what it expects. Give the Mixer two inputs, and everybody is happy when you link the Mixer to the Material. Depending on the order of operations you follow, you might never see this. I'll do more testing and generate proper crash logs tomorrow.

Provide us some sample scene and more data. Because I don't encounter the issue yet! And always write driver version because some drivers are really bugging us.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12606
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby AaronWestwood » Sat Nov 09, 2019 12:23 pm

AaronWestwood Sat Nov 09, 2019 12:23 pm
aoktar wrote:
AaronWestwood wrote:Not sure if this is a known thing, but on a large enough object, in this case a box, with an index on 1 we get some severe artifacts. Ray Epsilon doesnt help here either. Ive just jumped from 2018 release, and this didn't happen there (I use this big box workflow + medium shaders on pretty much all my projects for years).

Has anything changed in 2019?

AW

Always put a sample scene to help the case. So we can check it with a less effort.


Here we go:

https://www.dropbox.com/s/s8yj658wo60il ... E.c4d?dl=0

Everything default, just a 500m x 500m x 500m cube, spec shader, index at 1 :) Do you also see the artifacting?
AaronWestwood
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 26, 2017 3:01 pm

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby aoktar » Sat Nov 09, 2019 2:06 pm

aoktar Sat Nov 09, 2019 2:06 pm
AaronWestwood wrote:Everything default, just a 500m x 500m x 500m cube, spec shader, index at 1 :) Do you also see the artifacting?

Yes! Same result with standalone too
Attachments
a1.jpg
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12606
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby AaronWestwood » Sat Nov 09, 2019 2:28 pm

AaronWestwood Sat Nov 09, 2019 2:28 pm
aoktar wrote:
AaronWestwood wrote:Everything default, just a 500m x 500m x 500m cube, spec shader, index at 1 :) Do you also see the artifacting?

Yes! Same result with standalone too


Oooooo funky funky. Hopefully an easy fix?
AaronWestwood
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 26, 2017 3:01 pm

Re: Cinema 4D version 2019.1.3 (Stable) 03.11.2019

Postby aoktar » Sat Nov 09, 2019 4:26 pm

aoktar Sat Nov 09, 2019 4:26 pm
AaronWestwood wrote:Oooooo funky funky. Hopefully an easy fix?

Don't know because it's a core issue not plugin. Best to report it to Otoy team
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12606
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Sun Nov 17, 2019 12:53 pm [ UTC ]