6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Forums: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby nildoe » Thu May 02, 2019 6:09 am

nildoe Thu May 02, 2019 6:09 am
Hi

I've been trying to use ver 6.17 to render but shaders are turning up wrong... when I use load a file created with either 6.12 or 6.14 shaders will be wrong.

if i merge an object(s) from 6.14 to a clean max file in 6.17 and render it will initially render OK...but if i save this file and reload it will render badly.

please help...i can provide file if necessary

at some point octane recommends activating conversion but even that will not work.

please fix this I'd love to take advantage of the latest versions

Nildo
Attachments
6.14 on 6.17 engine.JPG
this is the saved file...you see the almost a shaders are bad
merged 6.14 into 6.17.JPG
this file the object was merged into 6.17 and rendered..its OK..but if I save and re-open it will not be ok
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby paride4331 » Thu May 02, 2019 6:31 am

paride4331 Thu May 02, 2019 6:31 am
Hi nildoe,
could you send me a 3dsmax archive in pm please?
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2973
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby nildoe » Thu May 02, 2019 7:40 am

nildoe Thu May 02, 2019 7:40 am
Hi Paride

PM Sent
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby paride4331 » Thu May 02, 2019 7:42 am

paride4331 Thu May 02, 2019 7:42 am
Hi nildoe,
thanks, I'm dowloading it.
I'll let you asap.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2973
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby paride4331 » Fri May 03, 2019 10:29 am

paride4331 Fri May 03, 2019 10:29 am
Hi nildoe,
a work around is to disable (before open the file) >> Global Preferences / Prev. versions: disable 'Move Geometry settings to Octane properties modifier'
it should be fixed in the next version.
Regards
paride
Attachments
01.jpg
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2973
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby nildoe » Fri May 03, 2019 11:45 am

nildoe Fri May 03, 2019 11:45 am
Thanks Paride.. i will try that, i never would have guessed that..

but what will happen when i use this file in future versions? will I have to reconfigure anything for it to be updated?

another thing... regarding the different octane versions (4.04 vs 2018/2019 for max) , we are considering updating our 4 licenses to 2018... in your experience is there any advantage in terms of usability or render speed?

because as i understand it...versions 2018 etc..are good if you need access to other plugins different than max..which is not our case

Nildo
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby paride4331 » Fri May 03, 2019 12:38 pm

paride4331 Fri May 03, 2019 12:38 pm
Hi nildoe,
Next Octane for 3dsMax plugin release should fix this issue.
Said that, abput your question, it depends on your needs.
OctaneRender All-Access Extension provide also a secondary render slave node plus access to the ORC cloud rendering service and gets continuous access to all future updates and new features beyond OctaneRender 4, including NVLink, available in Octane 2018.1, and full Vulkan-RTX hardware acceleration on Turing GPUs coming in Octane 2019.
Octane 2018.x new features: https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=70809
Octane 2019.x new features: https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=70971
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2973
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby nildoe » Fri May 03, 2019 12:58 pm

nildoe Fri May 03, 2019 12:58 pm
ok thanks for your help Paride! :)

still regarding the upgrade or not.. I'm planning also to invest on rtx 2070... I just ordered a new laptop with it..but also wanna update my 5*gtx1070 on the workstations to 5*rtx2070.

is there an estimation as to when 2019 version will be available for max?

also when I upgrade the 4 licenses (they are not subscription) i have...it will cost 800usd... that means I have to plan my years accordingly to always spend 800 if I want to stay updated correct?

once I upgrade v4 to later versions... will I still be able to use all GPU's in the system or just 2? (i read somewhere there was a limitation..but i may have understood it wrong)

i also read somewhere about "rent-to-own" and this is interesting..any info regarding this?

N
Corei7, 6x GTX1070 (2 Inside and 4 in a CUBIX Xpander), 32GB Ram, Win10 64Bit Home, 3dsMax2017 64Bit, Octane for max 3 and LOVING IT!!!!

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G win10Home, gtx 980m.
User avatar
nildoe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 464
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:03 am
Location: Maputo-Mozambique

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby paride4331 » Fri May 03, 2019 1:12 pm

paride4331 Fri May 03, 2019 1:12 pm
Hi nildoe,
I have not any ETA about Octane for 3dsMax V2019.
OctaneRender All-Access Extension is $199 (1 Year), you will use all of your GPU's and purchasing a new workstation, you will have an extra slave node included.
Octane RNDR info is available here: https://rendertoken.com/
Regards
Pairde
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2973
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: 6.16 and 6.17 breaks files from 6.14 or 6.12

Postby coilbook » Fri May 03, 2019 10:57 pm

coilbook Fri May 03, 2019 10:57 pm
I agree also when you try to xref an object that was does in 6.14 or earlier version 3ds max freezes on not responding. Deleting the textures fixes the problem
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2610
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Jun 02, 2020 6:13 pm [ UTC ]