OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [OBSOLETE]
Autodesk AutoCAD (Integrated Plugin developed by OTOY, maintained by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [OBSOLETE]

Postby face_off » Tue Feb 11, 2014 6:20 am

face_off Tue Feb 11, 2014 6:20 am
This is the recommended thread for downloading, and posting any questions, suggestions or support queries for OctaneRender for AutoCAD, build 1.29.0.1 (TEST RELEASE) onwards. This version is compiled against Octane 1.29, so see the requirements for that build regarding compatibility with your video card.

Pls do not use this for commercial or time critical projects - there may be issues that have not yet been found in testing.

Scenes saved with this build cannot be loaded with the 1.20 build, so make sure you keep a backup of the 1.20 scenes


The plugin requires AutoCAD 2013 or 2014, Windows 32bit or 64bit.

If you have a support issue, pls provide the following information:
- Operating System (ie. Win XP, Vista, 7, 8)
- 32 or 64 bit
- Amount of RAM
- Graphics Card(s) - model (ie. GTX 580, 3GB)
- Nvidia driver version
- AutoCAD version and build number
- OctaneRender for AutoCAD version (ie. 1.20.1.10)

Change Log from release 1.29.0.1
- Compiled against Octane 1.29
- Added "LiveDb Texturemap Folder" to the configuration options
- Maximum polygons that can be specified in the Configuration is 50 million
- Added "Warn if texturemaps not found" option in the configuration
- Pin names/node names changed to be more user friendly
- Save to OCS (Octane Standalone) added to the rightclick menu of the Settings tab
- All "scale" pins have been replaced with transform nodes. So you can apply different projections to texturemaps and procedural textures. Old scales from your saved scenes are not retained.
- Improved logging. Open the Cuda Log (devices tab) to see any general Octane errors and/or logging.
- If you want to rotate an IBL, set the project the Spherical and move the rotatation sliders.
- If a Octane referenced texturemap is not found when loading a scene, the plugin allows the searching for the file. If you abort from the search dialog, all further searching for texturemaps is disabled until a new scene is loaded. Missing texturemaps will be reported as an Octane/Cuda error too.
- It is strongly recommended that you delete your default rendertarget settings (delete C:\Users\[username]\AppData\Local\OctaneRender for AutoCAD\Defaults\Rendertarget.xmlr) and recreate them again in the plugin. This will ensure the new daylight structure is saved in your default rendertarget.
- It the plugin requests reactivation, you will need to de-activate from the Otoy website and re-activate the plugin
- Scale nodes have changed such that an Octane 1.20 scale of 10 is an Octane 1.25 scale of 0.1. So old scenes will load with an incorrect scale.
- Added white balance picking, and separate cursors for each pick mode

For more information...
- Read the on-line manual
- Read the FAQ
- Post your question on this forum thread

Limitations
Refer to the on-line manual

Download Links
Download the plugin from the following links:
- OctaneRender for AutoCAD 2014 1.32.0.3 beta (64 bit)
- OctaneRender for AutoCAD 2013 1.32.0.3 beta (64 bit)
- msg me if you need a 32bit build.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby face_off » Tue Feb 18, 2014 1:26 am

face_off Tue Feb 18, 2014 1:26 am
I have refreshed the installers at the top of this thread with:

1.32.0.2
- Fixed issue when dealing with special character in filenames
- Added Setup tree rightclick option to export to ORBX format
- Added Viewport Zoom combobox to the Viewport window

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby atschi » Mon Mar 10, 2014 9:30 am

atschi Mon Mar 10, 2014 9:30 am
The link below does not work?

please help!

best regards
atschi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 13, 2013 1:52 pm

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby face_off » Mon Mar 10, 2014 10:07 am

face_off Mon Mar 10, 2014 10:07 am
My apologies - links are now fixed.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby Titi95 » Thu Mar 20, 2014 9:03 pm

Titi95 Thu Mar 20, 2014 9:03 pm
Hello
after uninstalling version 1.20 installed and 1.32 is 1.20 which is still open.
Have you any idea? :|
Autocad 2014 - Lumion 3.2 - Keyshot 4.2 - Photoshop 5.1
I7 3970X (OC 4.6ghz WC -> Swiftech H220) – GTX Titan(OC 3 fans) - 32go - SSD256go - DD2TO - 2x 24" Dell
My Blog 3D
User avatar
Titi95
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Sun May 12, 2013 10:14 pm
Location: France (95)

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby face_off » Fri Mar 21, 2014 12:18 am

face_off Fri Mar 21, 2014 12:18 am
after uninstalling version 1.20 installed and 1.32 is 1.20 which is still open.

Hi - you should be able to install 1.32 over 1.20 and it will replace all files. After installing 1.32, what version is displaying on the Activation tab? (perhaps provide a screenshot pls). And what version is displayed if you go to the Cuda Devices -> Octane Log window?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby Titi95 » Fri Mar 21, 2014 12:08 pm

Titi95 Fri Mar 21, 2014 12:08 pm
I have even below that there has marked 1.32 but it is still above 1.20.
This may be an oversight?
I will continue like this, thank you Paul.
Image
Autocad 2014 - Lumion 3.2 - Keyshot 4.2 - Photoshop 5.1
I7 3970X (OC 4.6ghz WC -> Swiftech H220) – GTX Titan(OC 3 fans) - 32go - SSD256go - DD2TO - 2x 24" Dell
My Blog 3D
User avatar
Titi95
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Sun May 12, 2013 10:14 pm
Location: France (95)

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby face_off » Fri Mar 21, 2014 9:05 pm

face_off Fri Mar 21, 2014 9:05 pm
Yes, I still need to update the version on the graphic, which I will do for release 1.5.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for AutoCAD Beta 1.32 [TEST]

Postby face_off » Thu Mar 27, 2014 9:35 am

face_off Thu Mar 27, 2014 9:35 am
This version has been marked OBSOLETE - replaced with http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=72&t=38976.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12696
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Autodesk AutoCAD


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Oct 23, 2018 8:28 pm [ UTC ]