Motion Blur missing in some frames

Forums: Motion Blur missing in some frames
Foundry Modo (Developed by stenson, Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Motion Blur missing in some frames

Postby Carnera » Fri Sep 04, 2020 1:42 am

Carnera Fri Sep 04, 2020 1:42 am
Hi Paul

I have a problem with camera motion blur.

I have scene with replicators and a terrain with displacement map. Camera motion is fast.

Some of the frames have no motion blur. Looks like its random frames. Is this a bug or is there a work around?

Using Modo 14.1v1 and octane 2020.1 (8010000). And I am rendering inside of Modo and not in Octane Standalone.

Thanks

Andras
http://www.checkpointvfx.com
Carnera
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Fri Apr 17, 2020 9:53 pm

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby face_off » Fri Sep 04, 2020 3:30 am

face_off Fri Sep 04, 2020 3:30 am
Hi

I am not aware of an issues that would cause this. Which version of the plugin are you using please? Do you have a sample scene which exhibits this issue that you can send me?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14333
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby Carnera » Wed Sep 16, 2020 5:41 pm

Carnera Wed Sep 16, 2020 5:41 pm
Hi Paul

sorry for the long delay. Just in the midst of projects.

I have attached 2 Modo scenes.

Modo 14.1v1 using Modo plugin Enterpise 2020.1.4.162

MotionBlur_Replicators ( a plane emitting particles and the Replicator is replicating the teapot on the plane)
MotionBlur_NoReplicators ( in this scene the Replicator teapots are "frozen" ...now the scene is not using Replicators)

In both cases the Camera is animated and Camera motionblur is on.

When I render the scenes some of the frames don't have motionblur.

First I thought it might be Replicator problems but the missing motionblur also happens in the scene that is not using Replicators.

I have attached both scenes
Attachments
MotionBlur_Replicators.zip
MotionBlur_Replicators and NoReplicators
(156.62 KiB) Downloaded 21 times
Carnera
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Fri Apr 17, 2020 9:53 pm

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby face_off » Thu Sep 17, 2020 2:19 am

face_off Thu Sep 17, 2020 2:19 am
I have referred this issue to OTOY. I will let you know once I get a solution.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14333
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby Carnera » Thu Sep 17, 2020 6:21 pm

Carnera Thu Sep 17, 2020 6:21 pm
Carnera
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Fri Apr 17, 2020 9:53 pm

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby face_off » Fri Sep 18, 2020 7:52 am

face_off Fri Sep 18, 2020 7:52 am
This is now fixed in release 2020.1.5.163

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14333
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Motion Blur missing in some frames

Postby Carnera » Wed Sep 23, 2020 6:02 pm

Carnera Wed Sep 23, 2020 6:02 pm
Hi Paul

I have downloaded 2020.1.5.163

Tested with the scene I provided you. It works. All frames have motion blur.

I will do more tests with other scenes and report back if I run in to any issues.

Thanks for the quick fix.

Andras
http://www.checkpointvfx.com
Carnera
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Fri Apr 17, 2020 9:53 pm

Return to Foundry Modo


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Jan 27, 2021 8:31 pm [ UTC ]