Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Forums: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126
A public forum for discussing and asking questions about the Octane for Unity Alpha

Moderator: Xhed

Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby AlanMattano » Fri Sep 01, 2017 7:19 pm

AlanMattano Fri Sep 01, 2017 7:19 pm
[2017] Using Octane Plugin 1.0.0.918

Dear Beppe or Support staff, my email request n° (117889) :
I include also link to earlier Unity thread :
https://forum.unity3d.com/threads/faile ... st-3205489

Unity 2017.1.0f3 Octane Plugin 1.0.0.918

Nvidia Geforce 1070 and i7 6700k. with latest graphic card drivers.

Running latest or any OctaneRendering plugin,
After "Installing" and "Loading Octane" render, two errors show up in the console:

Checking Unity license
UnityEngine.Debug:LogFormat(String, Object[])
OctaneUnity.<>c:<Check>b__14_0(AuthCodeResponse)
UnityEditor.AsyncHTTPClient:Done(State, Int32)

Failed to load "octane.dll". Errorode: 126
Failed to load "OctaneUnity.dll". Errorode: 126
UnityEngine.Debug:LogError(Object)
Octane.DynamicLibrary:Load()
Octane.PluginDllLoader:LoadLibraries()
OctaneUnity.PluginController:Init()
OctaneUnity.EULA:CheckRequest()
UnityEditor.EditorApplication:Internal_CallUpdateFunctions()

The location of the .dll is in:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Octane\Unity

All .dll and files have permissions to read and write.
AlanMattano
 
Posts: 4
Joined: Fri Aug 04, 2017 8:49 pm

[BUG] Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby AlanMattano » Sat Sep 02, 2017 11:29 pm

AlanMattano Sat Sep 02, 2017 11:29 pm
Unity 2017.1.0f3 Octane Plugin 1.0.0.918
GPU Geforce 1070 CPU i7 6700k.

Running latest or any OctaneRendering plugin,
After "Installing" and "Loading Octane" render, two errors show up in the console:

Code: Select all
Checking Unity license
UnityEngine.Debug:LogFormat(String, Object[])
OctaneUnity.<>c:<Check>b__14_0(AuthCodeResponse)
UnityEditor.AsyncHTTPClient:Done(State, Int32)

Failed to load "octane.dll". Errorode: 126
Failed to load "OctaneUnity.dll". Errorode: 126
UnityEngine.Debug:LogError(Object)
Octane.DynamicLibrary:Load()
Octane.PluginDllLoader:LoadLibraries()
OctaneUnity.PluginController:Init()
OctaneUnity.EULA:CheckRequest()
UnityEditor.EditorApplication:Internal_CallUpdateFunctions()


The location of the .dll is in:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Octane\Unity

has read and write permissions


AlanMattano
 
Posts: 4
Joined: Fri Aug 04, 2017 8:49 pm

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby ChrisHekman » Mon Sep 04, 2017 10:18 am

ChrisHekman Mon Sep 04, 2017 10:18 am
Windows error code 126 can have multiple causes. Mostly related to not being able to find the dlls.
Do you have folder C:\Users\%username%\AppData\Local\Octane\Unity\2017.1.0f3_1.0.0.918_T1\

When you start up the octane unity project do you get the following error message in the unity console?
"{libraryName} could not be found." or "OctaneUnity was not correctly installed."

Have you tried upgrading to OctaneUnity 1.0.0.963? (You should be getting a prompt, or you can upgrade in version control on the settings panel before you press load)

Note that in your unity thread you state you are using an "ATI GPU", and in this thread you are stating you are using nVidia?
This bug should not be related to a lack of an nVidia card, but you need a Cuda compatible nVidia card.
ChrisHekman
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 160
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:09 pm

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby mmortall » Fri Oct 05, 2018 3:04 pm

mmortall Fri Oct 05, 2018 3:04 pm
We have this problem currently with version 1337 on Unity 2017 LTS. Version 4.5f1 and 4.12f1. Version 1326 work fine. Problem only with latest version.
I tried just empty project. We got just 2 errors regarding OctaneUnity.dll and octane.dll. No warnings or any log messages.

Did you ever test your plugins before release? THEY ARE NOT WORKING on Unity 2017 LTS.
And we still get sharing violation error when installing version 1337. It is not fixed.

System: Windows 10 64bit
mmortall
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 18, 2018 11:46 am

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby Xhed » Tue Oct 09, 2018 9:24 am

Xhed Tue Oct 09, 2018 9:24 am
AlanMattano wrote:Using Octane Plugin 1.0.0.918

1.0.0.918 was a test release from August 2017, which can no longer be activated.

mmortall wrote:I tried just empty project. We got just 2 errors regarding OctaneUnity.dll and octane.dll. No warnings or any log messages.

According to your reply in the release notes topic, you received an error 126. Could you check the content of C:\Users\%username%\AppData\Local\Octane\Unity\2017.4.5f1_1.1.1.1337_T{?}? It should contain the following:
  • libfbxsdk.dll
  • octane.dat
  • octane.dll
  • OctaneUnity.dll
  • OctaneUnity_1.1.1.1337_T{?}.unitypackage

Could you also check if Octane 4 RC 5 standalone is working properly, so we might rule out any Octane specific issues?

mmortall wrote:Did you ever test your plugins before release? THEY ARE NOT WORKING on Unity 2017 LTS.

Yes, we test our Unity builds before we release them. While we do test, we can miss things, and cannot test for all systems. I just did a test with a fresh project using Unity 2017.4.12f1, which worked without issues.
- Rick
User avatar
Xhed
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 239
Joined: Wed Jul 10, 2013 10:27 pm
Location: Breda, The Netherlands

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby mmortall » Tue Oct 09, 2018 11:03 am

mmortall Tue Oct 09, 2018 11:03 am
Xhed"
[quote="mmortall wrote:
I tried just empty project. We got just 2 errors regarding OctaneUnity.dll and octane.dll. No warnings or any log messages.

According to your reply in the release notes topic, you received an error 126. Could you check the content of C:\Users\%username%\AppData\Local\Octane\Unity\2017.4.5f1_1.1.1.1337_T{?}? It should contain the following:
  • libfbxsdk.dll
  • octane.dat
  • octane.dll
  • OctaneUnity.dll
  • OctaneUnity_1.1.1.1337_T{?}.unitypackage

Could you also check if Octane 4 RC 5 standalone is working properly, so we might rule out any Octane specific issues?

mmortall wrote:Did you ever test your plugins before release? THEY ARE NOT WORKING on Unity 2017 LTS.

Yes, we test our Unity builds before we release them. While we do test, we can miss things, and cannot test for all systems. I just did a test with a fresh project using Unity 2017.4.12f1, which worked without issues.[/quote]

Thanks for the reply. Sorry, we spend several days trying to resolve this issue on 2 machines. And we got lots of issues and bugs before already and we don't see a visible progress from version to version. But for sure we respect your work and hope product will be better after some time.

Regarding the issue here is what I have on my mashine:
https://i.imgur.com/TrdFCXZ.png

I get fresh Octane RC5 installed but I didn't log in there yet and not activate any licenses. Should I do it when I work from Unity Plugin? On the second machine we have licensed Octane there and it runs without any problem. But we have the same error with dlls there.

update:
Here what happens when I am updating from 1322 to 1337:
https://i.imgur.com/1AkCXg7.png

And every time I press Load Octane I got a message that Octane is not installed and it downloading it again and again. After I restart Unity I got 126 error when loading Octane
I have around 100 GB free on drive C. And only one Unity instance is running. Hope it helps
mmortall
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 18, 2018 11:46 am

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby Xhed » Tue Oct 09, 2018 12:46 pm

Xhed Tue Oct 09, 2018 12:46 pm
mmortall wrote:Thanks for the reply. Sorry, we spend several days trying to resolve this issue on 2 machines. And we got lots of issues and bugs before already and we don't see a visible progress from version to version. But for sure we respect your work and hope product will be better after some time.

Regarding the issue here is what I have on my mashine:
https://i.imgur.com/TrdFCXZ.png

All data from the plugin is present. Can you check if cudnn64_7.dll is present in either your project (\Assets\Plugins\Octane\), or in C:\Users\%username%\AppData\Local\OctaneRender\thirdparty\cudnn_7_0_5\

I get fresh Octane RC5 installed but I didn't log in there yet and not activate any licenses. Should I do it when I work from Unity Plugin? On the second machine we have licensed Octane there and it runs without any problem. But we have the same error with dlls there.

If Octane 4 RC 5 is running fine on your 2nd machine, we at least know that it's not Octane itself that's the issue, or issues with CUDA.
- Rick
User avatar
Xhed
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 239
Joined: Wed Jul 10, 2013 10:27 pm
Location: Breda, The Netherlands

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby Xhed » Tue Oct 09, 2018 12:51 pm

Xhed Tue Oct 09, 2018 12:51 pm
mmortall wrote:update:
Here what happens when I am updating from 1322 to 1337:
https://i.imgur.com/1AkCXg7.png

And every time I press Load Octane I got a message that Octane is not installed and it downloading it again and again. After I restart Unity I got 126 error when loading Octane
I have around 100 GB free on drive C. And only one Unity instance is running. Hope it helps

Thanks for the info, I didn't realize that the sharing issue would come up. We made a change in the way we load the dll between 1322 and 1337, which seem to interfere with each other.
Are you loading Octane before you try the update? I will try here to see if I can fix the issue.
- Rick
User avatar
Xhed
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 239
Joined: Wed Jul 10, 2013 10:27 pm
Location: Breda, The Netherlands

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby Xhed » Tue Oct 09, 2018 12:56 pm

Xhed Tue Oct 09, 2018 12:56 pm
I've been able to recreate the issue, so I can now work on resolving it.
Attachments
2018-10-09 14_55_10-OTOY Forums • View forum - Octane for Unity.png
- Rick
User avatar
Xhed
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 239
Joined: Wed Jul 10, 2013 10:27 pm
Location: Breda, The Netherlands

Re: Failed to load "octane.dll". Errorode: 126

Postby mmortall » Tue Oct 09, 2018 1:13 pm

mmortall Tue Oct 09, 2018 1:13 pm
Cool. Glad you can reproduce it. Below some more info:

So I deinstall Octane from Unity. Then I installed the latest Octane Plugin from Assets Store. It is version 1324. Then I just updated to latest 1337 and got sharing violation.

I am updating to the latest NVidia driver 416.6. I have driver 397.44. Maybe it helps.
My GPU info:
https://i.imgur.com/Hf0pHyi.png

Regarding CUDA dll it is presented in "C:\Users\Sergey\AppData\Local\OctaneRender\thirdparty\cudnn_7_0_5" but not presented in "\Assets\Plugins\Octane\"
mmortall
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 18, 2018 11:46 am
Next

Return to Octane for Unity


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Dec 12, 2018 4:59 pm [ UTC ]