[21.7] Command line rendering issue

Forums: [21.7] Command line rendering issue
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

[21.7] Command line rendering issue

Postby kabakZ » Mon May 18, 2020 8:28 pm

kabakZ Mon May 18, 2020 8:28 pm
Only the first frame of animation or frame sequence is rendered correctly. Next frame crashes the OctaneServer.

Default Blender scene with a cube
Octane 21.7, Win 10 x64

error.png
CMD error
kabakZ
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Sat Sep 28, 2019 1:23 am

Re: [21.7] Command line rendering issue

Postby kabakZ » Mon Jun 08, 2020 7:35 pm

kabakZ Mon Jun 08, 2020 7:35 pm
I can’t believe that no one is using command line rendering instead of UI, and no one has faced this problem yet.
kabakZ
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Sat Sep 28, 2019 1:23 am

Re: [21.7] Command line rendering issue

Postby linograndiotoy » Wed Jun 10, 2020 8:14 am

linograndiotoy Wed Jun 10, 2020 8:14 am
kabakZ wrote:I can’t believe that no one is using command line rendering instead of UI, and no one has faced this problem yet.

Does this also happen in the current 21.8 version?
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 536
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: [21.7] Command line rendering issue

Postby kabakZ » Thu Jun 11, 2020 6:31 pm

kabakZ Thu Jun 11, 2020 6:31 pm
Yes, this also happens in the current 21.8 version.

Here are the command line args, can be tested on the startup cube scene:

Code: Select all
"C:\Program Files\BlenderOctane\blender.exe" --background "C:\Proj\test.blend" --render-output "C:\Proj\f_" -f 0   <<-- OK

"C:\Program Files\BlenderOctane\blender.exe" --background "C:\Proj\test.blend" --render-output "C:\Proj\f_" -f 1   <<-- OctaneServer crash with Octane Kernel error

or

"C:\Program Files\BlenderOctane\blender.exe" --background "C:\Proj\test.blend" --render-output "C:\Proj\f_" -a    <<-- only the first frame of the animation renders fine, but next frame will crash the process
kabakZ
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Sat Sep 28, 2019 1:23 am

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Aug 13, 2020 12:55 am [ UTC ]