OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [OBSOLETE]
Sub forum for plugin releases

Moderator: JimStar

OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [OBSOLETE]

Postby JimStar » Tue Nov 10, 2015 3:39 am

JimStar Tue Nov 10, 2015 3:39 am
Otoy® is proud to announce the availability of a new version of OctaneRender™ for Maya®
The world's fastest and most feature-rich unbiased render engine that integrates completely into Autodesk® Maya®.

Maya® Version Requirements

This release will work with Maya® Versions 2013.5, 2014, 2015 and 2016 64-bit on MS Windows operating systems.

Notes regarding features/functionality

OctaneRender™ for Maya® implements almost full functionality of OctaneRender™ standalone inside Maya®.

COMPATIBILITY AND OCTANERENDER STANDALONE REQUIREMENT

To run OctaneRender™ for Maya®, you need to also have an activated OctaneRender™ Standalone copy activated on the machine you wish to install the plugin onto.
You cannot purchase and use only the Maya plugin and use it without also owning an activated copy of OctaneRender™ Standalone on your machine
.


HOW TO PURCHASE LICENSES

Go to our online shop here: http://render.otoy.com/shop/

If you do not own an OctaneRender™ Standalone Edition License yet:
You can purchase both the OctaneRender™ Standalone Edition and the OctaneRender™ for Maya® Edition as a reduced price bundle, purchase the bundle priced at 459€

If you already own one or more OctaneRender™ Standalone Edition licenses you want to pair the plugin with:
Purchase an "OctaneRender™ for Maya® License" priced at 199€

You can also purchase a 3, 5 or 10 pack of OctaneRender™ for Maya® licenses, just like OctaneRender™ Standalone Edition packs.


OCTANELIVE

Just like OctaneRender™ Standalone, the Maya® plugin product also needs an additional OctaneLive license and be activated on a machine.
This has to be done in the plugin interface panel in Maya, and is covered in the included PDF manual.
It can only be done after an OctaneRender™ Standalone license is already activated on the machine in question.


CHANGES SINCE THE PREVIOUS VERSION

  • Added "Save composite EXR file" setting to "Additional" rollout of Octane settings. If set - the multilayer image file will be saved, if not set - the separate files will be saved for each pass. In the case of subframe motion blur is enabled - always the separate image files will be saved.
  • Added "Enable layers", "Invert layers" and "Active layer ID" parameters to Octane batch render command line. You can use the command line now to batch-render different Octane object layers.
  • Fixed OpenSubDiv sharpness bug: in some cases the setting did not affect the render result.
  • Minor fixes and improvements...


DOWNLOAD

OctaneRender for Maya 2.24.2 - 7.14 (12.5MB autoinstaller file)
OctaneRender for Maya 2.24.2 - 7.14 Demo (11.6MB autoinstaller file)

For network slave and daemon please download standalone installer here:
viewtopic.php?f=24&t=50498


Yours,
The OctaneRender™ Team.
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3606
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby avajjon » Thu Nov 12, 2015 6:26 am

avajjon Thu Nov 12, 2015 6:26 am
Thank you for the update.

I have been working on a project when I installed 7.13 and after installation, when I batch render the same scene, it takes a lot of time to begin rendering compared to previous versions. it took about 30 min to start rendering the first frame and then it renders at normal speed. I have tested the same scene with this release and the problem still exists.

IPR render with the same settings takes about 10 - 15 seconds to start rendering but batch render is extremely slow compared to IPR.

cheers.
User avatar
avajjon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Tue Oct 01, 2013 3:22 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby JimStar » Thu Nov 12, 2015 6:30 am

JimStar Thu Nov 12, 2015 6:30 am
avajjon
Could you give me this scene?
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3606
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby JimStar » Mon Nov 16, 2015 11:06 pm

JimStar Mon Nov 16, 2015 11:06 pm
avajjon
I'm testing your scene, and so far I can't get any difference in translation time... Both an IPR session and a batch render finish translation of the first frame in about 18-20 seconds, both in 7.12 and in 7.14.
The rendering itself takes a lot more time, but again - it is the same in 7.12 and in 7.14 (in both IPR and batch), and it is consistent with the complexity of the scene and 2000 max. samples set... Both 7.12 and 7.14 use the same 2.24.2 Octane engine, so no surprise here.
How do you measure exactly the time of translation when you do the batch rendering?
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3606
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby Can » Tue Nov 17, 2015 9:59 am

Can Tue Nov 17, 2015 9:59 am
Hi jimStar,

I have to deactivate and activate 3 plugins and octane itself two times at day.

At the activation of maya plugin there is an issue on my both computers (home and office).
While activating I paste the username and password into the fields.
And in the pw field the text isn't hidden,,, you can see the whole pw, instead of "*".
May be a bug or similar?

Cheers,
Can
Autodesk Entertainment Creation Suite Ultimate 2016 & Cinema4D Studio 17
Octane V2 Standalone + Plugins (Maya, Max, C4D)

Windows 10 x64 Pro | 2 x Titan X | i7 4790K | 32GB
Windows 10 x64 Pro | GTX 570M | i7-2670QM | 16GB
Can
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 24
Joined: Thu Jun 03, 2010 7:43 am
Location: germany

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby avajjon » Wed Nov 18, 2015 1:17 am

avajjon Wed Nov 18, 2015 1:17 am
Hello Jimstar,

I think you have understand the situation, but somehow you couldn't reproduce the same problem. Hardware/software or OS related perhaps ?.

I have recorded a screencast to better explain the issue I am getting with this scene.

Thank you.
Attachments

[ Play Quicktime file ] ScreenCast_Octane.mp4 [ 3.21 MiB | Viewed 7086 times ]

User avatar
avajjon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Tue Oct 01, 2013 3:22 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby JimStar » Wed Nov 18, 2015 1:42 am

JimStar Wed Nov 18, 2015 1:42 am
avajjon
No, you are wrong. I thought about something like this when asked you previously "How do you measure exactly the time of translation when you do the batch rendering?".
Read please the batch rendering message you get (at 2:42): "... Percentage of rendering done ...". Done, not "started". It even states the name of already finished image file written. So, this moment is not the moment when "Batch render started" but the moment when it has already finished the rendering of the first frame and has successfully written it to the disk. Taking into account the complexity of the scene and 2000 max. samples set - this is the total time spent for loading the new "mayabatch" process, translate the scene into Octane engine, render the 2000 samples of the first-frame image, and save this image to the disk. Not the time before rendering "starts".
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3606
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby avajjon » Wed Nov 18, 2015 2:03 am

avajjon Wed Nov 18, 2015 2:03 am
I don't get it.

It has not finished the rendering of the first frame yet it, when the message appeared it says %2 percent completed. But the real issue here it takes 25 minutes to get the first %2 completed for the first frame message, I have obviously cut the video not the watch it is happening for 25min. After the first message appears the render speed is normal, which is about 7-8 minutes per image. Why would scene translation time be so different than the IPR render when every setting is exactly same.

IPR 22 sec
Batch 25min
User avatar
avajjon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Tue Oct 01, 2013 3:22 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby JimStar » Wed Nov 18, 2015 2:08 am

JimStar Wed Nov 18, 2015 2:08 am
This is 2% of the whole batch sequence done, not of the first frame.
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3606
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender® for Maya® 2.24.2 - 7.14 Win [TEST]

Postby avajjon » Wed Nov 18, 2015 3:09 am

avajjon Wed Nov 18, 2015 3:09 am
Ahh I didn't know that, I thought it was image percentage feedback like the most other render engines. Yet I am using Octane for 2 years lol.

Anyway, I have tested for one frame batch render to make everything equal.

Render started 04:30 finished 04:56 it took 26 min to render first frame.

IPR rendered the same frame in 26 min.

Everything is illuminated.

Thank you.
User avatar
avajjon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Tue Oct 01, 2013 3:22 pm
Next

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Tue Dec 01, 2020 3:55 pm [ UTC ]