Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Forums: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

Re: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Postby Cyticre » Wed Aug 28, 2019 6:08 pm

Cyticre Wed Aug 28, 2019 6:08 pm
Hello - In case anyone is still having issues - I had issues with placing a video on a C4D material and on the background with Octane as well and could not get it to work.



Rendering out a JPEG image sequence instead of a .mp4 and placing it on a C4D material with "Alpha Channel" selected under the octane settings DID WORK
:D

---
using:

Cinema 4D R20
Octane 4.02.1
Cyticre
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Sat Jan 13, 2018 7:06 pm

Re: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Postby NinoFilm » Thu Feb 06, 2020 6:08 pm

NinoFilm Thu Feb 06, 2020 6:08 pm
i followed the solutions but it doesn't work ... Image
NinoFilm
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 22, 2019 7:37 pm

Re: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Postby NinoFilm » Thu Feb 06, 2020 6:18 pm

NinoFilm Thu Feb 06, 2020 6:18 pm
tried all solutions. still doesn't work Image
NinoFilm
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 22, 2019 7:37 pm

Re: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Postby deutschtaurus » Thu Mar 26, 2020 6:03 pm

deutschtaurus Thu Mar 26, 2020 6:03 pm
I'd same problem and solved it.

1) Render Settings - alpha channel
2) In Octane Settings - Kernel tab - Alpha Channel (Keep environment for HDR visible)
3) For background object Cinema 4d apply octane material - diffuse. (not c4d material, it doesn't work). In diffuse add your texture
4) For shadow catching apply diffuse material. In Diffuse material check in Common - Matte.
deutschtaurus
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2020 6:52 am

Re: Background in Octane? (Cinema 4D Octane)

Postby TheSource » Fri Apr 10, 2020 10:07 am

TheSource Fri Apr 10, 2020 10:07 am
Hi,
I found a working solution to those of you who want to work with video clips!
Simply create a jpeg sequence of your video footage and use that in c4d material.
(You will only be able to open one image at a time but when you hit "calculate" in the "animation" that will load the sequence.)
Then reload the octane viewer and that's it.
(For this solution you need to tick the alpha channel in the kernels and some stuff in addition that were mentioned above.)
TheSource
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 10, 2020 9:56 am
Previous

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Tue Jun 02, 2020 6:58 pm [ UTC ]