Insane hot pixels on reneder with HDRI

Forums: Insane hot pixels on reneder with HDRI
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

Insane hot pixels on reneder with HDRI

Postby Acidicfriend » Mon Dec 09, 2019 9:52 am

Acidicfriend Mon Dec 09, 2019 9:52 am
Take a look at this:
https://imgur.com/6CyQIIs

I was working on building a forest scene and experimenting with lighting, something messed up big time when I loaded one of the HDRI'sI had in my library (insane exposure) - I reverted back to an HDRI I knew had no issues, as I've used it before, now there are these hot pixels all over the scene. I'm sure I'm not the only one who's had this problem?

I could reduce the GI clamp to zero to have it disappear, but GI clamp is used for other things too, no?
Acidicfriend
 
Posts: 6
Joined: Thu Nov 21, 2019 7:37 am

Re: Insane hot pixels on reneder with HDRI

Postby bepeg4d » Tue Dec 10, 2019 7:02 am

bepeg4d Tue Dec 10, 2019 7:02 am
You need to enable again the Imp.Samp. (Importance Sample) option in the Environment node, that now it is disabled in your screenshot.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6801
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Insane hot pixels on reneder with HDRI

Postby Acidicfriend » Fri Dec 13, 2019 3:47 am

Acidicfriend Fri Dec 13, 2019 3:47 am
bepeg4d wrote:You need to enable again the Imp.Samp. (Importance Sample) option in the Environment node, that now it is disabled in your screenshot.
ciao Beppe

Thanks, worked!
Acidicfriend
 
Posts: 6
Joined: Thu Nov 21, 2019 7:37 am

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests

Sun Jan 19, 2020 4:26 pm [ UTC ]