Bug with octane preview and motion blur

Forums: Bug with octane preview and motion blur
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Bug with octane preview and motion blur

Postby coilbook » Wed Jul 05, 2017 6:31 pm

coilbook Wed Jul 05, 2017 6:31 pm
Seems like when mb and movable proxy is on octane viewport gets stuck between 1 and 100 samples and does not render. It does not happen to dummies and helpers it happens to actual mesh. Also slaves fail because of this.
This problem did not exist in earlier versions
Attachments
mb bug.jpg
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: Bug with octane preview and motion blur

Postby coilbook » Wed Jul 05, 2017 6:43 pm

coilbook Wed Jul 05, 2017 6:43 pm
it seems that if adaptive sampling is on and expected exposure is set to 2.5 instead of 1,2,3,4 or something like this Octane viewport is stuck at 1
otoy knew about this bug since early may and still did not address the fix for it. They released about 3 versions since then.
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: Bug with octane preview and motion blur

Postby paride4331 » Thu Jul 06, 2017 7:18 am

paride4331 Thu Jul 06, 2017 7:18 am
Hi coilbook,
did you try with other scenes? Does it always happen?
I can not reproduce your issue, could you kindly share a scene where it happens by activating and deactivating movable proxy?
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3022
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: Bug with octane preview and motion blur

Postby coilbook » Sat Jul 08, 2017 2:22 am

coilbook Sat Jul 08, 2017 2:22 am
paride4331 wrote:Hi coilbook,
did you try with other scenes? Does it always happen?
I can not reproduce your issue, could you kindly share a scene where it happens by activating and deactivating movable proxy?
Regards
Paride

Hi Paride,
I will try some part of it. The scene is like 2 Gigs in size
It seems like bigger the scene more little problems happen with octane that do not happens in small test scenes

Thank you
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: Bug with octane preview and motion blur

Postby coilbook » Sat Jul 08, 2017 3:21 pm

coilbook Sat Jul 08, 2017 3:21 pm
looks like there was phoenix sim in the scene that was causing octaneviewport to freeze. Hopefully they will fix it soon


EDIT: it still freezes with exposure set to 1.xx I will try to send soem file soon
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2612
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: Bug with octane preview and motion blur

Postby neonZorglub » Mon Jul 10, 2017 5:21 am

neonZorglub Mon Jul 10, 2017 5:21 am
Hi Coilbook,

Several issues related to viewport / motion blur with Phoenix and adaptive sample have been fixed in 4.37.

Could you check if your problem still happens with 4.37 ?

Thanks
neonZorglub
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 333
Joined: Sun Jul 31, 2016 10:08 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Jul 08, 2020 1:31 am [ UTC ]