Reverting to older plugin

Forums: Reverting to older plugin
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Reverting to older plugin

Postby masterfx » Thu Apr 06, 2017 7:30 pm

masterfx Thu Apr 06, 2017 7:30 pm
I recently upgraded to the latest builds of the 3ds plugins and octane render. I had to open some scenes and rerender a few frames from each and noticed the rendering looked different with the upgrades. I reverted back to my older versions of the plugins (dates around October 2016) and they still looked different. I am using the original scenes that were done with the old plugins so what could be causing the scenes to continue to be different? I uninstalled and reinstalled.
masterfx
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Fri Nov 22, 2013 4:30 pm

Re: Reverting to older plugin

Postby paride4331 » Fri Apr 07, 2017 6:56 am

paride4331 Fri Apr 07, 2017 6:56 am
Hi masterfx,
could you kindly tell me which version have you used to create the scene?
Do you remember it? Octane V1, V2 or V3?
Your issue sounds strange, it might depend on a correct setting about materials converter tool.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3010
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: Reverting to older plugin

Postby masterfx » Fri Apr 07, 2017 3:19 pm

masterfx Fri Apr 07, 2017 3:19 pm
Octane V3. I went from render engine 3.03_4 to 3.05.3 and 3ds max plugin version 3.03.4-4.19 to 3.05.3 - 4.30 and then back.

It appears it effected my scene scales which is why every scene was overexposed. There also seems to be a change in blackbody texture maps in self illumination. I have tested many original scenes and they are all overblown now no matter which version I use. I didnt make any changes to 3ds. Very strange.
masterfx
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 10
Joined: Fri Nov 22, 2013 4:30 pm

Re: Reverting to older plugin

Postby paride4331 » Sun Apr 09, 2017 8:50 pm

paride4331 Sun Apr 09, 2017 8:50 pm
Hi master fx,
it looks like something related to system of units.
try turning on the "Respect for File system units" option:
3dsMax> Customize> Units setup ..
before opening your files.
Regards
Paride
Attachments
sisunit.jpg
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3010
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Jul 02, 2020 8:58 am [ UTC ]