OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1 [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1 [OBSOLETE]
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1 [OBSOLETE]

Postby Karba » Wed Feb 25, 2015 11:34 pm

Karba Wed Feb 25, 2015 11:34 pm
Main changes since version 2.20

  • Multiple UV channels (3 at the moment).
  • material converter update. Supported elements: VRayMtl, VRayBlendMt, VRay2SidedMtl, VRayMtlWrapper, VRayOverrideMtl, VRaySSS2, Bitmap, MixTex, VRayLight, VRayIESLight, VRaySunLight, VRayCamera, StandartMtl, MentalArchDesign, RGBMultiply, FalloffTex, NoiseTex, VRayColorTex, ColorCorrectTex, VRayDirtTex
  • Out of core memory usage

Due to the switch to CUDA 6.5 you will need a current graphics driver of version 344.x or higher.

DOWNLOAD
Installer http://render.otoy.com/plugindownloads/ ... 2_21_1.zip (30MB ZIP File)

For network slave and daemon please download standalone installer here
viewtopic.php?f=33&t=44704


Yours,
The OctaneRender® Team.
User avatar
Karba
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 2300
Joined: Sat Jun 11, 2011 9:05 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby noelnoel » Wed Feb 25, 2015 11:44 pm

noelnoel Wed Feb 25, 2015 11:44 pm
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
noelnoel
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 49
Joined: Sun Nov 14, 2010 2:30 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby Elvissuperstar007 » Thu Feb 26, 2015 12:02 am

Elvissuperstar007 Thu Feb 26, 2015 12:02 am
bug I can not choose the renderer
3ds max 2014
Attachments
ррр.png
win 7 /64x C2Quad 6600 2.4/ Nvidia 9800 GX2 1gb 512 bit + Asus 480 GTX/ DDR2 8Gb / NVIDIA 460 GTX 2GB/2x NVIDIA 580 GTX 3GB
Page octane render " В Контакте " http://vkontakte.ru/club17913093
User avatar
Elvissuperstar007
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2346
Joined: Thu May 20, 2010 8:20 am
Location: Ukraine/Russia

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby Elvissuperstar007 » Thu Feb 26, 2015 12:07 am

Elvissuperstar007 Thu Feb 26, 2015 12:07 am
reinstalling helped !
)
win 7 /64x C2Quad 6600 2.4/ Nvidia 9800 GX2 1gb 512 bit + Asus 480 GTX/ DDR2 8Gb / NVIDIA 460 GTX 2GB/2x NVIDIA 580 GTX 3GB
Page octane render " В Контакте " http://vkontakte.ru/club17913093
User avatar
Elvissuperstar007
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2346
Joined: Thu May 20, 2010 8:20 am
Location: Ukraine/Russia

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby solomon » Thu Feb 26, 2015 12:29 am

solomon Thu Feb 26, 2015 12:29 am
Elvissuperstar007 wrote:reinstalling helped !
)


Elvis, are you able to use both your cards, and do you notice a difference when only one is activated?
Solomon W. Jagwe
3D Artist/Animator/Modeler | Independent Film Director
http://www.sowl.com | http://www.galiwango.com | http://www.nkozaandnankya.com
solomon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 325
Joined: Tue Mar 19, 2013 2:04 pm
Location: USA

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby Karba » Thu Feb 26, 2015 1:06 am

Karba Thu Feb 26, 2015 1:06 am
solomon wrote:
Elvissuperstar007 wrote:reinstalling helped !
)


Elvis, are you able to use both your cards, and do you notice a difference when only one is activated?


What GPUs do you have?
Are they have enough memory to handle the scene?
User avatar
Karba
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 2300
Joined: Sat Jun 11, 2011 9:05 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby solomon » Thu Feb 26, 2015 1:10 am

solomon Thu Feb 26, 2015 1:10 am
Karba wrote:
solomon wrote:
Elvissuperstar007 wrote:reinstalling helped !
)


Elvis, are you able to use both your cards, and do you notice a difference when only one is activated?


What GPUs do you have?
Are they have enough memory to handle the scene?


I have a GeForce 640 with 2GB and a 780 with 3GB
Solomon W. Jagwe
3D Artist/Animator/Modeler | Independent Film Director
http://www.sowl.com | http://www.galiwango.com | http://www.nkozaandnankya.com
solomon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 325
Joined: Tue Mar 19, 2013 2:04 pm
Location: USA

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby solomon » Thu Feb 26, 2015 1:42 am

solomon Thu Feb 26, 2015 1:42 am
What GPUs do you have?
Are they have enough memory to handle the scene?[/quote]

I have a GeForce 640 with 2GB and a 780 with 3GB[/quote]

Hi Karba, I have tested this new build with a scene I created with the 2.20 version... the 2.21.1 version is rendering the scene at about 2 minutes and 56 seconds, and when I switch back to the 2.20 version, the scene is rendering at 1 minute and 40 seconds.. I am wondering if something major was changed in this build... I am using the GeForce 780, 3GB
Solomon W. Jagwe
3D Artist/Animator/Modeler | Independent Film Director
http://www.sowl.com | http://www.galiwango.com | http://www.nkozaandnankya.com
solomon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 325
Joined: Tue Mar 19, 2013 2:04 pm
Location: USA

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby Karba » Thu Feb 26, 2015 2:11 am

Karba Thu Feb 26, 2015 2:11 am
solomon wrote:Hi Karba, I have tested this new build with a scene I created with the 2.20 version... the 2.21.1 version is rendering the scene at about 2 minutes and 56 seconds, and when I switch back to the 2.20 version, the scene is rendering at 1 minute and 40 seconds.. I am wondering if something major was changed in this build... I am using the GeForce 780, 3GB


How much memory does the scene take?
User avatar
Karba
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 2300
Joined: Sat Jun 11, 2011 9:05 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2.21.1

Postby amadinam » Thu Feb 26, 2015 5:58 am

amadinam Thu Feb 26, 2015 5:58 am
Hello carba. Thank you for the converter.
A memory should be reduced?
2.20.png

2.2.1.png
amadinam
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Oct 23, 2012 7:54 am
Next

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed May 27, 2020 12:54 am [ UTC ]