Bug cause revit hung

Forums: Bug cause revit hung
Autodesk Revit (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Bug cause revit hung

Postby jimho » Fri Dec 07, 2018 12:53 pm

jimho Fri Dec 07, 2018 12:53 pm
when octane for revit active and picking an object which is from a linked file, the revit will hung and file can not be saved,
捕获.JPG

the below attachment including a main.rvt and 1.rvt, open the main.rvt then active octane than in the view pick the box which is from linked 1.rvt, you might see the first picture....
bug.rar
(8.77 MiB) Downloaded 38 times


Jim

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Fri Dec 07, 2018 1:54 pm

jimho Fri Dec 07, 2018 1:54 pm
forgot to say
Software versions:

windows 10, version1803, 17134.407
revit 2019 (19.0.1.1)
Octane 4.00.0.56

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby face_off » Fri Dec 07, 2018 10:58 pm

face_off Fri Dec 07, 2018 10:58 pm
Hi

This is happening because there appears to be a loop in the linked file reference, so the linked file is loading the linked file, which is loading the linked file, etc. I noticed if I load the 1.rvt file, it references 0.rvt. So should I have that file?

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13605
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Sat Dec 08, 2018 6:52 am

jimho Sat Dec 08, 2018 6:52 am
Dear Paul,
Thanks for responding,
Any revit file will be linking with another revit file, the 0.rvt (which is linked into the 1.rvt) can be any as simple as possilbe revit file.
You may just simply start a new revit file then draw anything in it, a single line or a piece of wall, whatever, then save as 0.rvt.

Many thanks,
Jim

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Sat Dec 08, 2018 7:27 am

jimho Sat Dec 08, 2018 7:27 am
in addition,
when the 0.rvt load into 1.rvt, it is in the "overlay" method, mean it should not be visit by the main revit file(which is loading 1.rvt), so the content of 0.rvt should be nothing to do with the issue, and it can be anything.
Only thing is the existing of 0.rvt cause the problem.

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby face_off » Sun Dec 09, 2018 10:15 am

face_off Sun Dec 09, 2018 10:15 am
I am really sorry, but I do not understand what you are saying. It is hard to determine if this problem is because there is no 0.rvt file, or the 1.rvt is corrupt and is referencing itself. Are you able to reproduce this problem with a new scene and a new reference file please?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13605
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Sun Dec 09, 2018 11:06 am

jimho Sun Dec 09, 2018 11:06 am
As you has request I can upload the 0.rvt( though it can be any revit file)

the 1.rvt is not corrupt and not as you said linking itself. Any revit file A which is linking a file B(which has a sublinking file C) will have this problem. it is nothing to do with the C file 's content.
this is what I was trying to say.
also what I was saying is since the 0.rvt can be anything you can make it by yourself, name any revit file as 0.rvt, the problem will be still there.

I am sure you will find out this.

anyway, attached is the 0.rvt
0.rar
(4.38 MiB) Downloaded 35 times


Jim

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Sun Dec 09, 2018 11:15 am

jimho Sun Dec 09, 2018 11:15 am
0.rvt
捕获1.JPG

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am

Re: Bug cause revit hung

Postby face_off » Wed Dec 12, 2018 1:58 am

face_off Wed Dec 12, 2018 1:58 am
Thanks

I think I have an idea what is causing this, but I will need to do more work over the next week to see if there is a solution. Sorry for the time it is taking on this issue.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13605
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Bug cause revit hung

Postby jimho » Thu Jan 31, 2019 6:02 am

jimho Thu Jan 31, 2019 6:02 am
Any Progress?

Supermicro 4028GR TR2|Intel xeon E5 2697 V3| windows 10| revit 2019 |Titan V+ Quadro GV100+RTX 2080 Ti
jimho
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 66
Joined: Tue Aug 21, 2018 10:58 am
Next

Return to Autodesk Revit


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Dec 05, 2019 7:28 pm [ UTC ]