OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]
Graphisoft ArchiCAD (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Nov 21, 2018 2:07 am

face_off Wed Nov 21, 2018 2:07 am
This is the recommended thread for downloading, and posting any questions, suggestions or support queries for OctaneRender for ArchiCAD TEST and STABLE releases.

ArchiCAD Version
This version of the plugin runs on ArchiCAD 20, 21 and 22 - 64 bit Windows (Vista, 7, 8 and 10).

License upgrade
Unless you have a subscription license, you will have to upgrade your version 3 licenses to version 4. This upgrade is free and can be done via these 4 steps:

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 387 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.

Network Rendering
For Network Rendering, you must use the Octane slave release from the Octane Standalone installer which matches the exact Octane version of the plugin you are using. This version matches OctaneRender Standalone 4.00.

Support Issues
If you have a support issue, pls provide the following information:
- Operating System (ie. Win XP, Vista, 7, 8)
- 32 or 64 bit
- Amount of RAM
- Graphics Card(s) - model (ie. GTX 580, 3GB)
- Nvidia driver version
- ArchiCAD version (ArchiCAD -> Help -> License Information -> Version and Build Number
- OctaneRender for ArchiCAD version (ie. 1.02a)
- In the unlikely event of a crash, pls provide the dump report from the C:\Users\[username]\Graphisoft\BugReporting-[version] folder (on Win 7). Either post or email (to "paul at physicalc-software.com") the "ArchiCAD-XXXXXX-FATAL.RPT" file from this folder.

For more information
- Read the on-line manual
- Read the FAQ
- Watch Tapperworks Showcase Part 1, Part 2 and Part 3
- Watch Tapperworks Render Passes video http://youtu.be/sXnLcWEbbmY
- Watch the Grass Generation video http://vimeo.com/113454418
- Post your question on this forum thread

Download Links

Current TEST build (Octane 2018.1)


Current STABLE build (Octane 4.02.1)


Previous STABLE build (Octane 4.02)


Release Notes

2018.1.0.92 (05-Mar-2019)
- Compiled with Octane 2018.1 RC4
- Implements the new Render Passes Cryptomatte functions from Octane 2018.1. Since all geometry in the ArchiCAD scene is loaded into a single Octane Mesh node, some of the Crypto "Object" passes will not work (except for Proxies)
- Does not implement the new Vectron, Volumetric Spotlight or Vertex Attributes from Octane 2018.1. Vectrons can be used by loading an ORBX file containing a Vectron node.
- The "Import from LiveDb/LocalDB - EXPERIMENTAL" Material tab option is back, and hopefully all prior issues reported with this functionality will now be resolved
- Added option in the Configuration screen to set the LocalDb folder

4.02.1.91 (18-Feb-2019)
- Compiled with Octane 4.02.1
- Removed the "Import from LiveDb/LocalDB - EXPERIMENTAL" pending feedback from OTOY on how to resolve some of the issues with the new load screen

4.02.0.90 (28-Jan-2019)
- Compiled with Octane 4.02
- Fixed error in "Import from LiveDb/LocalDB - EXPERIMENTAL" which could lead to a "No material node found" error or a crash

4.01.1.89 (24-Jan-2019)
- Fixed "Removed the Cuda Devices list, and replaced with the Octane Standalone Devices panel" which was missing from the previous release
- Fixed issues associated with 4k monitors. Not supported in AC20 and AC21.
- Potential fix to the material picker issues that have been reported. Not supported in AC20 and AC21.
- Added "Import from LiveDb/LocalDB - EXPERIMENTAL" in the material tab menu

4.01.1.88 (13-Dec-2018)
- Compiled with Octane 4.01.1

4.00.0.88 (22-Nov-2018)
- Compiled with Octane 4.00. (To learn more about the new features and improvements of OctaneRender 4, please check out our blog post.)

4.00.0.87 (26-Oct-2018)
- Compiled with Octane 4.00 RC7

4.00.0.86 (17-Oct-2018)
- Fixed a bug introduced in release 4.00.0.85 where Imager settings were not being saved

4.00.0.85 (13-Oct-2018)
- Compiled with Octane 4.00 RC6
- Changed Devices tab to use the Octane API panel
- Added Denoiser options in the Imager settings
- Added Denoised Beauty pass to the Select Render Pass combobox on the Viewport toolbar
- Added Kernel AI Light options
- Added RenderPasses Denoiser passes
- Kernel->Light ID's (and the associated Action) is not implemented

Paul
Last edited by face_off on Mon Jun 10, 2019 10:18 am, edited 12 times in total.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13366
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Daniel_Ward » Thu Nov 22, 2018 7:30 pm

Daniel_Ward Thu Nov 22, 2018 7:30 pm
Hi Paul,

thanks very much for this!

There's a problem with the download link for the AC22 Regular Licence Build, if you could have a look into why this isn't working would be great.

Cheers, Dan.
+MAP Architects, Christchurch - New Zealand
ArchiCAD 4.12 - ArchiCAD 22 || Octane for ArchiCAD
i7-7700K - Gigabyte Aorus Z270X Gaming 9 - 32Gb RAM - 3x Gigibyte GTX1070 G1 Gaming - Window 10 64Bit
User avatar
Daniel_Ward
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Thu Apr 30, 2015 2:57 am
Location: Christchurch, New Zealand

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Jasonr » Thu Nov 22, 2018 7:34 pm

Jasonr Thu Nov 22, 2018 7:34 pm
Hi Daniel.
I had the same problem.
You need first to upgrade your v3 license to V4 (free of charge)

Go to the purchase page and select upgrade.
ASUS Z10 PE-D8 WS/2 x XEON E5-2680 V4/64GB RAM/1xQuadro M5000/2x NVIDIA GTX TITAN Pascal/ Windows 10/ Archicad 20
Jasonr
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Tue Aug 02, 2016 2:08 pm

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Daniel_Ward » Thu Nov 22, 2018 8:24 pm

Daniel_Ward Thu Nov 22, 2018 8:24 pm
Hi Jason,

I'm all upgraded and I can download the AC20 and 21 plugin's no problem. The AC22 plugin link asks me to look for an app to run it...

Cheers, Dan.
+MAP Architects, Christchurch - New Zealand
ArchiCAD 4.12 - ArchiCAD 22 || Octane for ArchiCAD
i7-7700K - Gigabyte Aorus Z270X Gaming 9 - 32Gb RAM - 3x Gigibyte GTX1070 G1 Gaming - Window 10 64Bit
User avatar
Daniel_Ward
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Thu Apr 30, 2015 2:57 am
Location: Christchurch, New Zealand

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Fri Nov 23, 2018 12:00 am

face_off Fri Nov 23, 2018 12:00 am
The AC22 plugin link asks me to look for an app to run it...
This is fixed now. Sorry for the error.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13366
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Jasonr » Thu Dec 06, 2018 2:09 pm

Jasonr Thu Dec 06, 2018 2:09 pm
Still getting crashes.
Mainly when I try to copy and paste a meterial through the plugin's copy-paste function.

Any ideas?
ASUS Z10 PE-D8 WS/2 x XEON E5-2680 V4/64GB RAM/1xQuadro M5000/2x NVIDIA GTX TITAN Pascal/ Windows 10/ Archicad 20
Jasonr
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Tue Aug 02, 2016 2:08 pm

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Thu Dec 06, 2018 9:59 pm

face_off Thu Dec 06, 2018 9:59 pm
Mainly when I try to copy and paste a meterial through the plugin's copy-paste function.
Is it particular materials, or random? Are you able to reliably reproduce the crash somehow?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13366
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Jasonr » Sun Dec 09, 2018 7:25 pm

Jasonr Sun Dec 09, 2018 7:25 pm
It is not happening to a certain file but all the files I am working right now.
It seems absolutely random. Do you think a log file will help somehow?
What are the steps to create one and send it to you?

Thanks Paul.
ASUS Z10 PE-D8 WS/2 x XEON E5-2680 V4/64GB RAM/1xQuadro M5000/2x NVIDIA GTX TITAN Pascal/ Windows 10/ Archicad 20
Jasonr
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 92
Joined: Tue Aug 02, 2016 2:08 pm

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Dec 09, 2018 8:55 pm

face_off Sun Dec 09, 2018 8:55 pm
It is not happening to a certain file but all the files I am working right now.
It seems absolutely random. Do you think a log file will help somehow?
What are the steps to create one and send it to you?
Can you send me the crash log as per the instructions at the top of this thread?

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13366
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for ArchiCAD [TEST and STABLE]

Postby Daniel_Ward » Sun Dec 09, 2018 9:53 pm

Daniel_Ward Sun Dec 09, 2018 9:53 pm
Hi Paul,

could we try a 4.01.1 build of the plug in?
Between this and the new CUDA Drivers this issue may be resolved?

Cheers, Dan.
+MAP Architects, Christchurch - New Zealand
ArchiCAD 4.12 - ArchiCAD 22 || Octane for ArchiCAD
i7-7700K - Gigabyte Aorus Z270X Gaming 9 - 32Gb RAM - 3x Gigibyte GTX1070 G1 Gaming - Window 10 64Bit
User avatar
Daniel_Ward
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 123
Joined: Thu Apr 30, 2015 2:57 am
Location: Christchurch, New Zealand
Next

Return to Graphisoft ArchiCAD


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Aug 21, 2019 6:00 am [ UTC ]