OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]
Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Nov 21, 2018 2:19 am

face_off Wed Nov 21, 2018 2:19 am
This is the recommended thread for downloading, and posting any questions, suggestions or support queries for OctaneRender for Poser TEST and STABLE releases.

Pls read http://poserphysics.blogspot.com.au/2016/03/before-you-submit-octane-support.html prior to posting support issues.

Poser Version
Windows: Poser9/PoserPro2012, Poser10/PoserPro2014 and Poser 11/11 Pro, on Windows XP, Vista, 7 and 8.
OSX : PoserPro2012, PoserPro2014 and Poser 11/11 Pro 64bit, on MAC OS X 10.9.4 onwards.

License upgrade
Unless you have a subscription license, you will have to upgrade your version 3 licenses to version 4. This upgrade is free and can be done via these 4 steps:

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 387 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.

Network Rendering
For Network Rendering, you must use the Octane slave release from the Octane Standalone installer which matches the exact Octane version of the plugin you are using. This version matches OctaneRender Standalone 4.00.

Support Issues
If you have a support issue, pls provide the following information:
- OctaneRender for Plugin version (ie. 2.23.1.56)
- Poser version (Poser -> Help -> About Poser) - list the build number (eg. 9.0.3.23027)
- Operating System (ie. Win XP, Vista, 7, 8)
- Amount of RAM
- Graphics Card(s) - model (ie. GTX 580, 3GB)
- Nvidia driver version

Also have ready a copy of
- octaneplugin.log and cuda.log file from your Poser temp direction (Poser -> Edit -> General Preferences -> Misc tab to find the temp directory), and
- config.xml, which is in C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Poser Pro\9 for Poser 9/2012 and C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Poser Pro\10 for Poser10/2014.

If you have questions
- Read the latest up-to-date on-line manual
- Read Wim's Poser Plugin User Guide
- Watch the Features Video
- Read the Features Blog Posting
- Watch the Introductory Tutorial
- Watch the Instancing Video
- Watch the HDR Light Studio Video
- Post your question on this forum thread

Download Links

Current STABLE build (Octane 4.02.1)


Previous STABLE build (Octane 4.01.1)


Release Notes

4.02.1.91 (15-Feb-2019)
- Compiled with Octane 4.02.1

4.01.1.91 (24-Dec-2018)
- Compiled with Octane 4.01.1
- Fixed error when trying to use Dial Linking on the Displacement Height

4.00.0.90 (22-Nov-2018)
- Compiled with Octane 4.00. (To learn more about the new features and improvements of OctaneRender 4, please check out our blog post.)

4.00.0.89 (03-Nov-2018)
- Compiled with Octane 4.00 RC7
- Removed the Reset Cuda Devices button
- Added Denoiser options in the Imager settings
- Added Denoised Beauty pass to the Select Render Pass combobox on the Viewport toolbar
- Added Kernel AI Light options
- Added RenderPasses Denoiser passes

Paul
Last edited by face_off on Fri Feb 15, 2019 4:53 am, edited 2 times in total.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Dec 23, 2018 10:38 pm

face_off Sun Dec 23, 2018 10:38 pm
I have updated the STABLE installers at the top of this thread with:

4.01.1.91
- Compiled with Octane 4.01.1
- Fixed error when trying to use Dial Linking on the Displacement Height

I will post OSX installers in the next few days.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Mon Dec 24, 2018 8:51 am

face_off Mon Dec 24, 2018 8:51 am
I have now posted the OSX installers for release 4.01.1.91 at the top of this thread.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby Erick » Tue Dec 25, 2018 9:24 am

Erick Tue Dec 25, 2018 9:24 am
Merry X-Mas and thanks for the present =)

... I haven't had time to play much with it as of yet, but I noticed that when using a Universal Mat. with Transmission, none of the Transmission Render passes are showing the object. It's all black, unlike when using a Diffuse material. ... May just be a user error anyway =D

Happy Holidays.
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 208
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Fri Dec 28, 2018 5:22 am

face_off Fri Dec 28, 2018 5:22 am
I noticed that when using a Universal Mat. with Transmission, none of the Transmission Render passes are showing the object. It's all black, unlike when using a Diffuse material
Hi - I think this is a general Octane issue, so please confirm it in Octane Standalone, and if it is also happening there, report it to OTOY in the Octane Standalone 4.01.1 release thread.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby isikol » Fri Jan 04, 2019 5:01 pm

isikol Fri Jan 04, 2019 5:01 pm
Hello guys...can we upgrade to v4 for free if we have a v3 licence?
isikol
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 5
Joined: Wed Dec 11, 2013 6:45 am

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Jan 06, 2019 8:55 am

face_off Sun Jan 06, 2019 8:55 am
isikol wrote:Hello guys...can we upgrade to v4 for free if we have a v3 licence?

Yes.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby face_off » Fri Feb 15, 2019 4:56 am

face_off Fri Feb 15, 2019 4:56 am
I have updated the STABLE installers at the top of this thread with:

4.02.1.91
- Compiled with Octane 4.02.1

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13496
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby Erick » Fri Feb 15, 2019 4:51 pm

Erick Fri Feb 15, 2019 4:51 pm
YAY, right for the weekend :D
Thank you Paul, much appreciated!
Erick
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 208
Joined: Thu Sep 13, 2012 9:40 am

Re: OctaneRender 4 for Poser [TEST and STABLE]

Postby Ken1171 » Sat Feb 16, 2019 5:51 am

Ken1171 Sat Feb 16, 2019 5:51 am
I was wondering why the Octane plugin fails to recognize even texture maps from Poser materials when I use Physical Surface root nodes. Is this how it was supposed to be?
Ken1171
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 145
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:41 pm
Next

Return to Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Oct 17, 2019 2:41 am [ UTC ]
cron