License failure

Forums: License failure
Newtek Lightwave 3D (exporter developed by holocube, Integrated Plugin developed by juanjgon)

License failure

Postby panphoto » Sun May 26, 2019 3:04 pm

panphoto Sun May 26, 2019 3:04 pm
I was using LW and Octane quite happily this morning. Suddenly this afternoon Octane flags a license warning saying that it could not find the required license! I have Octane on only one machine and this problem occurred even after a restart. Please see attached image.

Separate issue. Earlier I was getting one-sided polys rendering both sides. I'm using LW2015.3 with Octane 4. 00.0.21 on Win 10. An older version of Octane was rendering backfaces of single-sided polys as clear, a feature that I find excellent for cutaway images.
Attachments
Octane license issue.jpg
panphoto
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 69
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:12 pm

Re: License failure

Postby juanjgon » Mon May 27, 2019 9:07 am

juanjgon Mon May 27, 2019 9:07 am
Have you finally been able to fix your licensing issue? Perhaps there was a problem with the servers or with your internet connection.

About your second question, the Octane polygons are always double sided as far as I know, but there is a shader node to configure the material in both sides. Not sure if this is what you are looking for ...

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6951
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: License failure

Postby panphoto » Mon May 27, 2019 9:16 am

panphoto Mon May 27, 2019 9:16 am
Hi Juanjgon,

Still not working. The standalone is showing 'Active on computer' 'Does not have all access'. Internet connection fine.

Please can you you point me to the node you referred to - I'll try it when my system is running again.

Thanks
panphoto
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 69
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:12 pm

Re: License failure

Postby juanjgon » Mon May 27, 2019 9:40 am

juanjgon Mon May 27, 2019 9:40 am
If you continue with these problems, please send an email to the support team to let them check your license status. [email protected]

The node I'm talking about is this:
https://docs.otoy.com/Lightwave3DH/Ligh ... reNode.htm

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6951
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: License failure

Postby panphoto » Mon May 27, 2019 9:45 am

panphoto Mon May 27, 2019 9:45 am
Yes, talking to support now.

Thanks for the link. I guess that I just dial the opacity of one surface channel down to 0?
panphoto
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 69
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:12 pm

Re: License failure

Postby juanjgon » Mon May 27, 2019 9:47 am

juanjgon Mon May 27, 2019 9:47 am
Yes, I suppose that if you set the opacity to 0 o the other side you could get what you are looking for.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6951
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Return to Lightwave 3D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Oct 17, 2019 6:12 am [ UTC ]