Modo Reference Scenes Issue

Forums: Modo Reference Scenes Issue
Foundry Modo (Developed by stenson, Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Modo Reference Scenes Issue

Postby face_off » Wed May 10, 2017 10:20 pm

face_off Wed May 10, 2017 10:20 pm
Hi

If you import a reference scene into your Modo scene more than once (ie. the same filename reference scene is loaded two or more times), then there is a bug in Modo where the geometry from the scene reference scene is not available.

This problem exists on Modo10 and Modo11, but not Modo901/902.

To get around this problem, make a copy of the reference scene, and load the original reference scene, and then load the copy of the reference scene, and the scene will then render correctly.

I have reported this issue to Foundry.

Paul
Attachments
reference scenes.jpg
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Modo Reference Scenes Issue

Postby Greg » Thu Aug 09, 2018 1:11 am

Greg Thu Aug 09, 2018 1:11 am
My strategy for reference scenes in MODO is don't use reference scenes. There's no small shortage of issues that can blow your project up if you rely on them.
CEO Sabertooth Productions
Co-Founder Pixel Fondue
Greg
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 70
Joined: Wed Jun 30, 2010 8:41 pm

Return to Foundry Modo


Who is online

Users browsing this forum: Lewis and 1 guest

Tue Dec 11, 2018 1:21 pm [ UTC ]