OctaneRender 2 for Modo [STABLE]

Forums: OctaneRender 2 for Modo [STABLE]
Foundry Modo (Developed by stenson, Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby face_off » Mon Jan 18, 2016 9:47 pm

face_off Mon Jan 18, 2016 9:47 pm
is this 2.42.89 the last version for the octane render 2?
2.24.2.89 is currently the most recent version of the plugin built with Octane 2. Otoy indicated that there would probably not be a 2.25, so 2.24.2.89 may be the last version of the Octane 2 plugin. However if there are fixes that have been applied since that release (in the Octane 3 version) that you absolutely must have with 2.24, I can do a build for you. Because there is so much Octane 3 code now in the plugin, compiling with Octane 2.24.2 will mean the plugin might be less stable than the current 2.24.2.89 version.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby kostache » Wed Jan 20, 2016 1:21 pm

kostache Wed Jan 20, 2016 1:21 pm
Hello, I've got an error.
Modo 902 SP1& 901 SP3 win7 x64 ent:
error.jpg
kostache
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 39
Joined: Sun Mar 17, 2013 12:47 pm

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby face_off » Wed Jan 20, 2016 11:24 pm

face_off Wed Jan 20, 2016 11:24 pm
Hello, I've got an error.
Modo 902 SP1& 901 SP3 win7 x64 ent:
Hi. Which version of the plugin are you using pls? Was it random, or are you able to reproduce it (in which case, can you tell me the exact steps needed to get the error)?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby kostache » Thu Jan 21, 2016 5:30 am

kostache Thu Jan 21, 2016 5:30 am
OctaneRender for Modo901 2.24.2.89 (64 bit). It appears when I pressing on "OctaneRender viewport" button. It's strange, but "about" showing me version 1.50, March 2014
kostache
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 39
Joined: Sun Mar 17, 2013 12:47 pm

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby funk » Thu Jan 21, 2016 5:42 am

funk Thu Jan 21, 2016 5:42 am
Go to C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Luxology\Configs

Delete any octane directories then reinstall the plugin. You should only have 1 directory called "OctaneRenderForModo901"
Win10 Pro 64 / Core i7-975 3.33GHz / 12GB RAM / GTX 1080 Ti + GTX 670 / 2x1920x1200 / MODO 12
"I am the resurrection, and the life: he that believeth in me, though he were dead, yet shall he live" - Jesus Christ
User avatar
funk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 612
Joined: Mon Feb 07, 2011 1:24 pm
Location: Australia

Re: OctaneRender for Modo 2.24.2 [STABLE]

Postby kostache » Thu Jan 21, 2016 6:09 am

kostache Thu Jan 21, 2016 6:09 am
Thanks!! It works!
kostache
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 39
Joined: Sun Mar 17, 2013 12:47 pm

Re: OctaneRender for Modo 2.25 [STABLE]

Postby face_off » Fri Jan 29, 2016 5:46 am

face_off Fri Jan 29, 2016 5:46 am
I have updated the installers at the top of this thread to match the latest TEST release Octane 2 changes, and compiled with Octane 2.25. The relevant changes are:

- Compiled with Octane 2.25
- Removed IES and HDR from the background image load types
- Added EXR to the Image node load types
- Added the Timeline to the Modo901 Octane layout (you will probably need to delete your Modo901/902.cfg for this to be seen)
- Spread the nodes out more (in the up/down direction) in the Schematic when loading LiveDb presets or adding Octane Overrides
- Refreshed the LiveDb. Pls download the latest version from https://docs.otoy.com/Modo/?page_id=909
- Changed Ray Epsilon to a Modo "distance" property so very small numbers are displayed correctly
- Removed the Octane settings defaults system. Instead, set your preferences Octane settings to a blank scene, and then use Modo->System->Preferences->Defaults->Application->assign the Default Scene to the scene you just saved
- Added "Shutter Interval Approach" to the Kernel Animation settings (to match the same setting in Octane Standalone)
- The "Shutter Speed" property is now a double, rather than an integer, allowing a greater level of precision when setting the shutter speed
- Added preliminary support for Modo Cubic projection mapping
- Fixed issue where the Out Of Core enabled setting was incorrectly set when first starting Modo
- Fixed bug when animated focus distances where not being loaded into the Octane timeline when Load All Frames Into Octane was checked
- On-the-fly material conversion now uses the Modo Material values at the current frame, rather than frame 0, so animated Modo Material values should now work in Octane animations
- Fix issue when exporting to OCS/ORBX where mesh containers would reference an OBJ file after the export
- Fixed issue where if you multi-selected multiple Octane Overrides and pressed Delete, not all Octane Overrides would have their schematic workspaces deleted
- You can now drag any Octane Kernel, Camera, Environment, Post Proc, Imager, etc properties onto the Schematic and attach an Octane node(s) to it. There is no type checking when doing this, so plugin an Octane Int into a Float pin with raise an Octane Log msg. Pins like Resolution will not work with this feature.
- Added "Update on Mouse Button Release" to the Modo Preferences->Octane panel. When enabled, dragging Modo Mesh in the preview window (or dragging a material slider in the Properties panel) will NOT trigger a Live Geometry update UNTIL the mouse button is released. Enabling this option significantly reduces lag whilst dragging Mesh items.
- Added support for normal maps in the on-the-fly material conversions
- The plugin now updates the Octane daylight position when the assigned Modo Environment Sun Light is changed

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Modo 2.25 [STABLE]

Postby Dmi3ryd » Fri Jan 29, 2016 8:09 am

Dmi3ryd Fri Jan 29, 2016 8:09 am
Thanks for update Paul ;)
Win 8.1/64 | Geforce GTX780TI | Core I7 970 | 24GB
User avatar
Dmi3ryd
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 224
Joined: Mon Feb 25, 2013 1:31 pm
Location: Russia

Re: OctaneRender for Modo 2.25 [STABLE]

Postby face_off » Wed Apr 06, 2016 2:00 pm

face_off Wed Apr 06, 2016 2:00 pm
I have updated the Windows and Linux installers at the top of this thread to support Modo10.0. You must install the 2.25.0.99 version if you are running Modo10.0 as prior versions of the plugin will cause stability issues in Modo. There is not currently an update for OSX, however I am working on it now...

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Modo 2.25 [STABLE]

Postby face_off » Thu Apr 14, 2016 3:03 am

face_off Thu Apr 14, 2016 3:03 am
I have updated the links at the top of this thread to now include the OSX installers that will work with Modo10.0v1. These installers should work with Mavericks, Yosemite and El Capitan.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12841
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Foundry Modo


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Tue Dec 11, 2018 1:53 pm [ UTC ]